Autor Tema: Bernanke govor  (Pročitano 7389 puta)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Bernanke govor
« poslato: 26.08.2011, 12:05:45 »
Danas u 16h po nasem vremenu ce gospodin Bernake govoriti.
Na sta treba da obratimo paznju, koj valutni par da trgujemo itd.
Nemam vremena da analiziram ali ne bih da propustim jer mislim da ce imati veliki uticaj na valute...
« Poslednja izmena: 26.08.2011, 14:36:59 FXModerator »
Momentum counts.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Bernake govor
« Odgovor #1 poslato: 26.08.2011, 12:22:06 »
Evo šta će biti posle govora.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 26.08.2011, 12:30:09 »
Moj ti je savet da ni ne trgujes ako nemas vremena da analiziras, ne treba se truditi da se uhvati svaki pomeraj trzista. Lepo je biti na pravoj strani prilikom velikih pomaka ali kod ovakvih govora se svaka rec tumaci na svoj nacin tako da se za vreme govora kretanje cene moze nazvati svakako osim predvidivo, sacekaj da se trziste opredeli pa onda analiziraj.

A sto se mene licno tice cenim da se na konferenciji nece nista bitno i novo reci, samim tim bi zlato i dalje bila najbolja investicija.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 26.08.2011, 13:49:34 »
Sto se mojih strategija tice moze konferenciju i prespavati,u njihovim spekulanstkim radnjama ne ucestvujem,po mojim str bit ce sto ce bit,samo trgovcima otezavaju posao zbunjuju bas nas vole kad bi vise radili a manje pricali i berze i svet bi bilni mirniji moje strategije i RADE NA TOME
« Poslednja izmena: 26.08.2011, 13:51:16 elite44 »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 26.08.2011, 14:09:36 »
Sto se mojih strategija tice moze konferenciju i prespavati,u njihovim spekulanstkim radnjama ne ucestvujem,po mojim str bit ce sto ce bit,samo trgovcima otezavaju posao zbunjuju bas nas vole kad bi vise radili a manje pricali i berze i svet bi bilni mirniji moje strategije i RADE NA TOME
Trziste ide uvek de je nameril i otici ce tamo gde je veci potenijal tako da ta njegova izjav moze samo ubrzati taj proces ,kada bi tu izjavu sklonijo i neobjavio isto bi se desilo i ako je nije objavio mislim da i on to zna demostriraju samo svoju navodnu moc.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 26.08.2011, 14:33:45 »
Trziste ide uvek de je nameril i otici ce tamo gde je veci potenijal tako da ta njegova izjav moze samo ubrzati taj proces ,kada bi tu izjavu sklonijo i neobjavio isto bi se desilo i ako je nije objavio mislim da i on to zna demostriraju samo svoju navodnu moc.

Nemojte Bernankea da mi dirate  :). Čovek mora da zaradi svoju platu  ;)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #6 poslato: 26.08.2011, 14:41:06 »
Nemojte Bernankea da mi dirate  :). Čovek mora da zaradi svoju platu  ;)

Heh

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Bernanke govor
« Odgovor #7 poslato: 26.08.2011, 15:31:06 »
A lijep je , jadi ga ne znali     :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 26.08.2011, 16:24:25 »
Kao što možete da pročitate u kratkim vestima na našoj naslovnoj strani, ništa od QE3. Igranka na valutnim parovima je počela odmah u 16:00 i i dalje traje...

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 26.08.2011, 16:46:55 »
primena str 2 u 07 00 i 13 00h napravi bernakea smesnim igrala se deca bankara

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 26.08.2011, 16:54:51 »
... Jako pažljivi morate da budete. Savet je da u svakom slučaju ne pokušavate da budete heruji i hvatate talas pre nego krene...

Ovako nešto bi trebalo da ispadne na kraju...

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 26.08.2011, 17:35:55 »
i sto je chf pao 280 pipsa na eurchf za pola sata? ??
Momentum counts.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #12 poslato: 26.08.2011, 17:59:51 »

Pošto ti niko ne odgovara, evo ja ću: Ben10 je izjavom da neće puštati u opticaj QE3 bar na kratko ojačao dolar. Možeš da pogledaš grafike da je do 16:45 jačao i u odnosu na evro i u odnosu na CHF. U odnosu na CHF je jačao zbog toga što CHF više nije smatran sigurnom valutom i krenuli su da ga prodaju u zamenu za dolar. Kako je par USD/CHF imao nivo od 0.8 kao krucijalni i kad se spuštao i kad se vraćao gore (više puta je neuspešno pokušao da pređe) u ovom pokušaju je uspeo. Puno stopova je bilo namešteno na 0.8020-30 i kad je to prešlo nije bilo zaustavljanja, jer je tek tada dobio na momentumu. Kako su i EUR i CHF u isto vreme slabili u odnosu na dolar, logično bi bilo da je EUR/CHF ostao na istom, ali je CHF jače slabio i to je odvuklo i EUR/CHF gore.
Nadam se da ti je sad bar malo bistrije...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #13 poslato: 26.08.2011, 18:13:00 »

Pošto ti niko ne odgovara, evo ja ću: Ben10 je izjavom da neće puštati u opticaj QE3 bar na kratko ojačao dolar. Možeš da pogledaš grafike da je do 16:45 jačao i u odnosu na evro i u odnosu na CHF. U odnosu na CHF je jačao zbog toga što CHF više nije smatran sigurnom valutom i krenuli su da ga prodaju u zamenu za dolar. Kako je par USD/CHF imao nivo od 0.8 kao krucijalni i kad se spuštao i kad se vraćao gore (više puta je neuspešno pokušao da pređe) u ovom pokušaju je uspeo. Puno stopova je bilo namešteno na 0.8020-30 i kad je to prešlo nije bilo zaustavljanja, jer je tek tada dobio na momentumu. Kako su i EUR i CHF u isto vreme slabili u odnosu na dolar, logično bi bilo da je EUR/CHF ostao na istom, ali je CHF jače slabio i to je odvuklo i EUR/CHF gore.
Nadam se da ti je sad bar malo bistrije...

+ je UBS (jedna od najvećih švajcarskih finansijskih institucija) poslao info da će ovih dana morati da preduzme mere za nove depozite u francima u njihovim bankama. Mere bi se zasnivale naravno, na posebnim provizija i izdacima.

Nisu bolje mogli da pogode tajming :)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 26.08.2011, 19:15:26 »
jasno, hvala na odgovoru!
Momentum counts.