Autor Tema: Koje valute?  (Pročitano 3452 puta)

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
Koje valute?
« poslato: 15.08.2011, 10:48:11 »
Nisam ovakvu temu nigde pronasao, ako slucajno postoji, obrisite ovu i uputite me ka postojecoj.

Intresuje me sa kojim valutnim parovima najvise trgujete, koje su vam najpogodnije i koliko valutnih parova pratite?

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
Odg: Koje valute?
« Odgovor #1 poslato: 15.08.2011, 10:54:46 »
"Najviše se i dalje trguje dolarom iako je njegov udeo sa 85,6% iz 2004. pao na 84,9% u aprilu ove godine. Na račun dolara više se trguje evrom i ostalim valutama država članica G-10. Evro/dolar i dalje je dominantan valutni par kojim se trguje, ima udeo od 28%, a sledi par dolar/jen čiji je udeo 14%. I dalje se smanjuje udeo para funta/dolar čiji je udeo pao na 9%, nivo koji je imao 1998. pre uvođenja evra."

Tekst SuperFX-a
"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 15.08.2011, 11:07:35 »
"Najviše se i dalje trguje dolarom iako je njegov udeo sa 85,6% iz 2004. pao na 84,9% u aprilu ove godine. Na račun dolara više se trguje evrom i ostalim valutama država članica G-10. Evro/dolar i dalje je dominantan valutni par kojim se trguje, ima udeo od 28%, a sledi par dolar/jen čiji je udeo 14%. I dalje se smanjuje udeo para funta/dolar čiji je udeo pao na 9%, nivo koji je imao 1998. pre uvođenja evra."

Tekst SuperFX-a

Sve sam ja to procitao :). Interesuje me da vidim ko kako trguje, za koliko parova se opredeljujete i koji su to parovi, koje sve pratite... Ja pratim 7-8 parova, ali vidim da mi to pravi problem,  mislim da bih trebao da smanjim broj, jer bih se bolje koncentrisao na npr 3 para, pa da proverim kako vi radite. Shvatate sta mislim?

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 15.08.2011, 11:58:54 »
Mislim da to ne mora nista da znaci. Treba samo da analiziraz nekoliko strategija, i da ih potom testiras na demo racunu.
FxSrbija Team je objavila nekoliko jako dobrih strategija , koje vecina nas uspesno koristi , i to na nekoliko valutnih parova, a mogu se primeniti na svim.
Neke od tih su Trend is your friend, news trade, killer strategy ...

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 15.08.2011, 16:22:20 »
Svaki par utice na drugi(logicno,na berzama sirom sveta sve utice na sve)..npr ako evro raste u odnosu na dolar raste i funta u odnosu na dolar (lupio sam ali imas negde na forumu tacnu korelaciju parova).
Najvise se trguje kao sto znas na paru eur / usd(logicno,jos uvek dve najznacajnije valute na svetu)..
ja od pocetka radim na tom paru,znas,gledam kako se ponasa trziste u zavisnosti od vesti,gledam kako se ponasaju investitori u svakom slucaju trazim sustinu forexa..trazim je na tom jednom paru i kad je budem nasao  (a sve na svetu ima svoju SUSTINU) onda ce mi biti najmanji problem da,znajuci sustinu,radim i sa ostalim parovima. U pocetku sam mislio da mi je malo jedan par,znas ono kao sto vise parova vise love :D..
ali nije tako.
Pozz
"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže palinkasa

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 15.08.2011, 22:51:36 »
Onako generalno, sa malo love gledas EU eventualno jos koji od vodecih parova.Sa vise mozes i ostale sa veeeelikim spreadom, obratiti paznju na money management.

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 17.08.2011, 22:26:26 »
Ja se kao početnik trudim da izaberem jedan par koji ću detaljno analizirati i truditi se da steknem što šira znanja o njemu. Svaki par ima svojih osobenosti i treba pronaći onaj koji ti je najlakše pratititi i koji najviše odgovara tvom profilu trejderske ličnosti.
Ja trenutno analiziram kretanja jednog para u prošlosti i kombinujem razne indikatore, vesti iz prošlosti i reakcije kretanja na te vesti, stretegije i trudim se da koliko to mogu predvidim trend i onda izvlačim pouke.
Najlakše mi je za sad sa EURUSD jer najviše informacija mogu pronaći o njemu, a i on je par kojim se najviše trguje
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch