Autor Tema: Newbie u forex trading-u.help  (Pročitano 5611 puta)

Van mreže steki

• Pogledaj profil
Newbie u forex trading-u.help
« poslato: 01.08.2011, 01:40:37 »
pozz svima a pre svega moderatoru ko god da je , sto se uopste setio/la da napravi nesto sto bih priblizilo nas srbe trgovini akcijama/devizama odnosno berzi uopste.I ako znam za forex vec duze vreme,nisam hteo da se obazirem na to , misleci da je scam, ali posto sam video da se forex trading shiri nasim krugovima,zelim da udjem u te vode...Pre svega trebaju mi direktna upustva...Ja sam inace dosta istrazivao ovih dana i nasao FXlider sajt, koji je ustvari prelaz iz srbije na forex market...Da li postoji neki bolji nacin ili kako sve vec to ide voleo bih da cujem od vas experta.A kad smo vec kod experta , trenutno se igram u demo verziji metatradera , a ubacio sam neke botove koje sam nasao preko neta ali nzm kako da ih podesim i da li uopste rade...Ok nadam se da cete moci makar malo da mi pojasnite neke stvari vezane za Forex :)
p.s. pri registrovanju na forum ,gde se upisuju slova za verify human...nema je slika, tako da sam morao da koristim sistem za gluve i skinem voice file i preko toga otkucam....vazno je snaci se ..kao i na berzi :)
pozz

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Newbie u forex trading-u.help
« Odgovor #1 poslato: 01.08.2011, 10:19:44 »
Pozdrav steki, na sva tvoja pitanja možeš da nađeš već odgovore, samo malo pretraži forum. Znam da će da ti bude u početku malo teže, ipak je tu više od 10.000 postova, ali snaći ćeš se, ne sumnjam.
Ukratko: FXlider je samo jedan od brokera koji rade u Srbiji, a možeš i direktno da trguješ preko brokera u inostranstvu. Listu preporučenih brokera možeš da nađeš na sajtu http://www.forexsrbija.rs/brokeri.html
a diskusiju o njima na forumu.
Što se tiče ostalih tehnikalija, objašnjenje stavljanja u pogon experata i indikatora se takođe nalazi na forumu, samo budi strpljiv i sve ćeš da saznaš.

Srećno!

Van mreže steki

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 05.08.2011, 20:56:49 »
ok hvala , nadam se da cu se snaci koliko toliko...posto imam 0 iskustva vezano za ovo :/ ...btw da li je moguce preko experata i tih pomoci da se dostigne zarada? odnosno da li je rizik velik? kao kockanje?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #3 poslato: 05.08.2011, 22:05:30 »
ok hvala , nadam se da cu se snaci koliko toliko...posto imam 0 iskustva vezano za ovo :/ ...btw da li je moguce preko experata i tih pomoci da se dostigne zarada? odnosno da li je rizik velik? kao kockanje?

Trgovanje na forexu nije kocka. Ako nko od početka tako shvati, osuđen je na propast (kad tad).
Na FX-u postoje puno analiza i strategija od kojih ni jedna nije 100% tačna, ali nije ni to cilj. Cilja je da na kraju nekog vremenskog perioda budemo u plusu...

A to možeš da odradiš i ručno i preko indikatora i experata, sve već zavisi od afiniteta...

A o riziku ti odlučuješ, zato i postoji SL (STOP LOSS) gde ti odlučuješ koliko si spreman da eventualno izgubiš.

Van mreže steki

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 06.08.2011, 04:19:17 »
razumem :), inace nasao sam ovaj admiral markets,oni imaju i predavanja o forexu ako se uclanim kod njih,  da li mislis da su oni dobri? i koja je uopste fora sa ovim brokerskim sajtovima? jel oni uzimaju % od nas ili kako vec rade?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #5 poslato: 06.08.2011, 14:23:37 »
Naći ćeš odgovore već na forumu, dobri su, idi uči, da uzimaju proviziju tj. spread...

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #6 poslato: 08.08.2011, 17:10:25 »
Pozdrav novom clanu pa eto ja bih dodao da sam svojevremeno i ja isao na predavanja kod admiralmarkets oni su sasvim ok, i da napomenem da treba dosta edukacije i vremena da bi stasao u trejdera, ovo je odlican forum gde mozes da pocnes sa edukacijom pogotov glavni sajt www.forexsrbija.rs ima deo edukacija moja preporuka je da prodjes vise puta sve to.

Ovo nije lako ali ko zaista zeli i uspe da bude disciplinovan i da savlada strah i pohlepu onda je put ka zaradama otvoren, da moze da se zaradi moze i to lepo  8) ali i to zavisi u odnosu na ulozen novac trud i vreme.

Na pravom si mestu za pocetak ovde ces naci dosta iskusnih trejdera a moderatori su isto vrhunski znalci tako samo od tebe zavisi oces li uspeti, ja ti zelim svu srecu i brdo pipova.  yes

Van mreže bekan

• Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 02.12.2011, 16:27:44 »

posto sam newbie , postavicu pitanje ovde

kako se pokrecu ovi .ex4 fajlovi? Znam da je odgovor sigurno negde na forumu ali znam i da mi treba par sati da ga pronadjem :)

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 02.12.2011, 20:21:51 »

posto sam newbie , postavicu pitanje ovde

kako se pokrecu ovi .ex4 fajlovi? Znam da je odgovor sigurno negde na forumu ali znam i da mi treba par sati da ga pronadjem :)

http://www.forexsrbija.rs/forum/trgovanje-sa-robotima/instaliranje-ea/
Našao sam za sekund. ;)

Van mreže bekan

• Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 03.12.2011, 16:06:44 »
haahaa bravo tozla

Van mreže Skyblue

• Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 06.12.2011, 01:20:42 »
Pozdrav i od mene i hvala za pointerse ;)

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 07.12.2011, 17:01:24 »
Hoću da otvorim svoj prvi pravi račun. Biće to cent account u dolarima. Brokera sam izabrao. Molio bih iskusne trejdere da mi preporučie banku i vrstu računa/kartice koju koriste i sa kojom imaju dobra iskustva putem privatne poruke da ne reklamiraju banke ovako javno. Naravno pročitao sam http://www.forexsrbija.rs/forum/forex-brokeri/rad-sa-novcem-(depositwithdraw)/225/ ali malo ima konkretnih "ta banka, taj račun, ta kartica, toliko košta, takve procedure". Hvala
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže sonym

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 07.12.2011, 18:20:56 »
Kakav je to Islamic account ? Video sam kod nekih brokera da postoji i taj account pored real i demo .

Candles Exhaust Themselves to Give Light to Man

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 07.12.2011, 18:31:26 »
Kakav je to Islamic account ?

Nema swap. Prekonoćna kamatna stopa bila ona pozitivna ili negativna se ne zaračunava kod islamic account-a. To je itekako važno za trejdere koji pozicije drže aktivne po nekoliko dana, pa čak i nedelja.
Odličan broker koji ima Islamic acc. je Tadawul FX .