Dobar dan trejderi,
evo i ja da postavim moju strategiju za koju mogu da priznam da nije losa ,cak sta vise- odlicno se pokazala.S obzirom da sam jos uvek pocetnik,ne mojte da mi zamerite ako negde napravim neku gresku u terminima...zamolila bih iskusnije trejdere da me isprave i dodaju neku sugestiju da strategija bude bolja.Ovo objasnjenje koju cu napisati je vise za pocetnike...
U principu...osnovna strategija mi je FXModeratova "Ema,ena,ela" koju sam ja malo nadogradila...ne puno ,jer sto vise ima kojecega na chartu,vise boli glava.
Prvo i osnovno sto postavim na toj strategiji su pivot linije...Ima veliki broj indikatora koji postavljaju pivot linije ali najpreciznije su kada ih sami racunate.Ukoliko neko ne zna...evo sajta na kome u tabeli upisujete O,H,L,C predhodnog dana, calculate...postavite ih na chart i to je to
http://www.dukascopy.com/swiss/english/marketwatch/pivot/Koriscenje pivot linija:na vecim TF-ma odredite trend a onda prelazite na manji chart M5 gde cekate da svecica probije liniju,ali ne samo da je probije!Prva svecica treba da probije i da se zatvori ispod (ili iznad) linije,cekate drugu,koja isto tako mora da presece liniju,da se zatvori ispod (ili iznad) linije i nadvisi predhodnu svecicu...to je siguran ulaz.TP je 5 pipsa pre sledeceg nivoa .Vodite racuna da nije mala volatilnost ,onda je malo rizicno...SL je na iznad pivota na predhodnom H
Uz ovu strategiju sam dodala i Stochastic i mini Sco chart, i poneka TL...dovoljno
Evo moje strategije i rezultata od nje za danas
Puno uspeha Vam zelim