Autor Tema: Strategija  (Pročitano 17099 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Strategija
« Odgovor #30 poslato: 24.02.2012, 23:41:24 »
14 02 h je 15 02n nase vreme gledao sam eur-usd nije lose,ili to vazi samo za gbp-usd

Van mreže Borha85

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 25.02.2012, 00:24:08 »
Ja bih licno voleo da ovakvi kvalitetni trejderi poput Dana koji imaju šta da pokažu, budu aktivniji oko tema na forumu, a da oni, da kažem manje iskusni i neozbiljni se malo povuku i ne pišu ovde sve i svašta već da prate iskusnije.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 25.02.2012, 00:45:51 »
14 02 h je 15 02n nase vreme gledao sam eur-usd nije lose,ili to vazi samo za gbp-usd
Posmatrao sam unazad nekolko dana,ako uzmem cenu otvaranja 13.00h i ne samo nju vec i 01 00h i 07 ooh, ako od cene 13 00h otvaranja cena ode gore 10-15 pip pa onda sidje ispod cene otvaranja 10-15 ili vise pipa do 15 02 h onda smatram sel trend,tako da ulazim bay  tp 45-50 pip,ovako sam posmatrao i dobro je.Jel neozbiljno.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 25.02.2012, 01:11:05 »
Posmatrao sam unazad nekolko dana,ako uzmem cenu otvaranja 13.00h i ne samo nju vec i 01 00h i 07 ooh, ako od cene 13 00h otvaranja cena ode gore 10-15 pip pa onda sidje ispod cene otvaranja 10-15 ili vise pipa do 15 02 h onda smatram sel trend,tako da ulazim bay  tp 45-50 pip,ovako sam posmatrao i dobro je.Jel neozbiljno.
Na sinocnji predlog 01 00h cene otvaranja eur-usd bay  tacno se uklapa njegova str samo sto to imam i po indikatoru,posle 01 00h otisao je iznad cene otvaranja zatim u 03 00h bio ispod cene otvaranja znaci trend sel a po njegovoj str ulazi se suprotno od trenda.Na svaku cenu otvaranja sesije dodao sam +2 sata,tako da sam gledao 03 00h,09 00h i 15 00h

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 25.02.2012, 13:18:47 »
Ovako cu tumaciti promenu trenda,ako od otvaranja japana pa onda evrope ide gore trend bay u usd sesiji znaci u 15 02 sel  sl ne vise od 10 pip,moze se videti u petak promene trenda nije bilo vec nastavak gore mislim sada na gbp-usd.Utoliko je dobra str Don Lod sto se moze predvidjati mogua promena trenda,isto tako mogla je otici cena do 16 00 h i od 40-60 pip ,a onda taj kratkorocni sel okrenuti na gore nastavak bay japana i europe.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 06.03.2012, 20:35:58 »
Da li neko zna zasto bas radi na GBPUSD?

U sustini ova str bi mogla da se radi na svakom paru i moze i na vecem TF, verujem da su horizontalne linije podrske i otpora najjace, a sama strategija zavisi od dobrog prepoznavanja nivoa podrske i otpora.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 07.03.2012, 08:49:34 »
zato sto je gbpusd najagersivniji sa velikim spajkovima
Momentum counts.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 07.03.2012, 13:12:33 »
Ovaj indikator prvi je na  glavnoj str za indikatore oci vam vadi,zasnovan je na otvaranju japana 01 00h nase vreme i vazi za vise valutnih parova, Don Lod je zasnovan na 03 00h do -4 00h nase vreme,postavite moze biti od velike koristi.Svaku noc u 01 00h nase vreme vam daje ulazak bay ili sel sa sl i tp,   http://forex-indikatori.ru/load/skachat/indikator_foreks_forex_goiler/1-1-0-25

To je ovaj indikator http://www.forexsrbija.rs/forum/indikatori/gann-line-indikator/ i vec je prepravljen, cak su radjene i neke analize..

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 07.03.2012, 13:29:15 »
Strategija  nema  veze  sa  bilo  kakvim  indikatorom, ili  otvaranjem  bilo  koje sesije.  Jednostavna  ideja  strategije  je breakout - sto  znaci,  kada  se  cijena  ''zaglavi'' izmedju  odredjenih  levela  i  formira  kanal onda je  pravo  vrijeme da  pratimo  desavanja.  Znaci,ako  u  bilo kome vremenskom  periodu, za odredjeno vrijeme ,cijena ne napravi  novi  swing High/Low ..onda  je ona  u  kanalu, i  crtamo  linije supporta/resistance.  Naravno,  jaci  breakout  mozemo ocekivati  sa  otvaranjem Londoske /Americke  berze ...ali,  to nije  sustina  ove  strategije. 
Sto  se  tice  H4, ili  H1  ..pretpostavljam da trgovac prati  kako su se  predhodne  svijece  zatvorile kako bi  dobio ideju,  o smjeru  -jacini pokreta.  Recimo,  ako  je  predhodna  svijeca  ''puna'' -tj.  bez  repova,  veca  je vjerovatnoca da ce  se  pokret nastaviti  u tom  smjeru.  Problem  koji  vidim, je  vrijeme  otvaranja  svijece H4 .Pretpostavljam  da je najbolje  da se uzimaju svijece  00-04;08-12.00 GMT.

Strategija je  jednostavna,  ali  nimalo  laka za  trgovanje. Potrebno  je vremena  za  vjezbanje na demo,  i  naravno  izbjegavanje  volatilnih vijesti.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 07.03.2012, 13:57:44 »
Strategija  nema  veze  sa  bilo  kakvim  indikatorom, ili  otvaranjem  bilo  koje sesije.  Jednostavna  ideja  strategije  je breakout - sto  znaci,  kada  se  cijena  ''zaglavi'' izmedju  odredjenih  levela  i  formira  kanal onda je  pravo  vrijeme da  pratimo  desavanja.  Znaci,ako  u  bilo kome vremenskom  periodu, za odredjeno vrijeme ,cijena ne napravi  novi  swing High/Low ..onda  je ona  u  kanalu, i  crtamo  linije supporta/resistance.  Naravno,  jaci  breakout  mozemo ocekivati  sa  otvaranjem Londoske /Americke  berze ...ali,  to nije  sustina  ove  strategije. 
Sto  se  tice  H4, ili  H1  ..pretpostavljam da trgovac prati  kako su se  predhodne  svijece  zatvorile kako bi  dobio ideju,  o smjeru  -jacini pokreta.  Recimo,  ako  je  predhodna  svijeca  ''puna'' -tj.  bez  repova,  veca  je vjerovatnoca da ce  se  pokret nastaviti  u tom  smjeru.  Problem  koji  vidim, je  vrijeme  otvaranja  svijece H4 .Pretpostavljam  da je najbolje  da se uzimaju svijece  00-04;08-12.00 GMT.

Strategija je  jednostavna,  ali  nimalo  laka za  trgovanje. Potrebno  je vremena  za  vjezbanje na demo,  i  naravno  izbjegavanje  volatilnih vijesti.

Verovatno ces reci da sam procenim :), ali pitanje je da li je bolje raditi breakout za kanale ili isto tako i za bilo koji znacajniji nivo podrske ili otpora, konkretno za ovu strategiju?

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 07.03.2012, 14:32:55 »

Verovatno ces reci da sam procenim :), ali pitanje je da li je bolje raditi breakout za kanale ili isto tako i za bilo koji znacajniji nivo podrske ili otpora, konkretno za ovu strategiju?

Ideja  strategije  je  da  cijena napravi  pokret, pa  onda  ''odmara'' ..i  stalno tako.  Ako  pogledate na  bilo kojem TF, vidjecete  da  99,5% svijeca  nikada nisu iste. Svaka  sledeca ili  predhodna , je razlicita ..i  svaka  ima  neki svoj momentum. Na  manjim  TF, prije  nego krene talas  pokretanja  formiraju se  kanali. Kada cijena  izadje  iz  tih kanala,  veca je vjerovatnoca da  ce napraviti novi swing-high/low. Generalno,  to je  ideja  trgovanja.  Da  li cemo  uzimati  u  obzir  dnevne  pivote,  MA 50-100-200 - 20000( ako ima toga) , RSI,MACD ,support/resistance ....to  je  stvar  licnog  ukusa.  Za mene, najjednostavniji nacin  da  ostanete  na  pravom putu  je  uporedjivanje  Indeksa  valuta.  Kupuj najacu -prodaj najslabiju. To  je  to.

P.s
U atachu mozete  vidjeti,  kako otprilike mozete da postavite template  za  ovu  strategiju.   Proizvoljno  sam uzeo brokera, kao i  vrijeme jer sam zelio  da pokazem stil -nista  drugo.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 09.03.2012, 00:13:59 »
Evo jos  jedan primjer  od  danas.  Mozete zanemariti  postavljene  indikatore,  iako  pokazuju  HIGH/LOW  ili volatilnost - ATR.    Vidite  da  je cijena bila  zaglavljena  u kanalu,  desio  se  proboj ....pullback  i onda  entry  na proboj swing high, u  ovom  slucaju. Sl  se  postavlja  na  Swing  LOW .  Ako  vam  se  cini  da je  Sl  premalen ili  da ne mozete  da ga  postavite  zbog uslova  brokera,  onda  dobro  rjesenje moze  biti postavljanje  SL  na  liniju  prvobitnog  proboja. 

Za  sve one  koji  zele  besplatan  tick chart  za  ovu  strategiju ( mada  1-2  minuta odgovara) , downloadujte  FXCM -strategy  builder  platformu.  Mada, necete  moci da  dobijete  istorijske  cijene  tick-a, jer  je u  pitanju  demo,  ali imacete  live  quote  za  taj  dan. Naravno,   ovo  je  proizvoljan  stil  a  umjesto  H4 mozete staviti  D1  ,ili nesto drugo. Takodje, primijeticete  da  sam  postavio  EUR/USD  sto  znaci da  strategija  nije  ogranicena samo na GBP/USD. 
Predlazem  da pogledate  ostale strategije  na sajtu  i  probate  da uklopite  sa  ovom  strategijom. 

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 08.04.2012, 20:00:26 »
dukascopy ima jako dobru platformu - jforex koja ima i tick chart i 2 min ja mislim
Momentum counts.

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 09.04.2012, 15:54:43 »
dukascopy ima jako dobru platformu - jforex koja ima i tick chart i 2 min ja mislim

da, oni imaju super platfomru... jedino koliko sam shvatio treba nekako experte prevesti na taj java jezik.
a i na mt4 mozhesh da imash M2 chart.. negde na forumu je objashnjeno..