Cao,
Ja sam trader I radim u Londonu u jednom fondu kapitala.
Pokazacu vam jedan od setup-a koje koristim na GBPUSD-u
Koritimo chart od 2 ili 3 minuta. Cena ima pet decimala, peta je deo pipsa ili poena (poslednji broj 7) 1.60957 . Kuujem cenu 1.6095.
Cena je zaustavljena izmedju belih strelica, swing high i swing low I cekam dok ne probije jedan od nivoa oznacen crvenim linijama ( 1.6090 y 1.6063). Cena je probila gornji nivo pznacen crvenom strelicom 1. Cekam pull back, u ovom slucaju swing low, oznacen plavom strelicom 2.
Nalog za kupovinu se sastoji iz 3 lota. 1 lot moze biti x broj ugovora ili x eura po pip-u ili poenu u slucaju spread bettinga.
Kupujem 3 lota po ceni 1.6095 (zelena linija), stop loss, 1.6080 (crvena linija). Kako je razlika izmedju kupovne cene i stopa, 15 pipsa ili poena, kada cena dostigne polovinu moje pozicije od 15 pipsa, u ovom slucaju 8 pipsa ili poena, cenu od 1.6103( belu liniju), prodacu 2 lota, ostajem u poziciji samo sa 1 lotom.
Prodavsi 2 lota x8 pipsa, zaradio sam 16 pipsa. Ukoliko cena padne do mog stop loss-a, zaradicu 1 pips. Kada je cena skocila I napravila sledeci visi swing low(4), pomericu moj stop do plave linije, osiguravajuci jos profita. Kako vidimo cena je nastavila da skace, ali nakon toga da pada. Napravivsi swing low (6), pomeram moj stop na nivo zute linije, 1.6116 (zuta linija, je na nivou 1.61159. skoro isto). Nakon toga cena je pala i zatvorila moju poziciju.
Nalog za kupovinu je po ceni 1.6095 i stop po ceni 1.6080. Rizik je 15 pipsa ili poenax 3 lota, ukupno 45 pipsa.
Rezultat 8 pipsa x 2 lota + 21 pips x 1 lot= 38 pips-a.
Nadam se da ce posluziti za nesto.
Cao