Autor Tema: 4000 $ dnevno...  (Pročitano 8756 puta)

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
4000 $ dnevno...
« poslato: 26.06.2011, 18:23:16 »
Dopisujem  se  na facebook-u sa nekim momkom oko forexa(kaze ima 32 god ) i on tvrdi da na forexu zaradjuje 4000$ dnevno...jel to realno i moguce???
"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: 4000 $ dnevno...
« Odgovor #1 poslato: 26.06.2011, 18:32:17 »
Dopisujem  se  na facebook-u sa nekim momkom oko forexa(kaze ima 32 god ) i on tvrdi da na forexu zaradjuje 4000$ dnevno...jel to realno i moguce???

Naravno da je moguce. Samo sto bi u tom slucaju taj "momak"trebao da imao racun od bar 50k i veci.
Ali , samo nemoj da na kraju bude , pa je l si ti mislio na demo ili real  ;D

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 26.06.2011, 20:16:12 »

Moguće je, ako su ispunjena dva uslova

1. da ima strategiju koja je profitabilna i koje se svakodnevno pridržava
2. da ima minimum 500 - 700 K dolara koji koristi za trgovanje.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 26.06.2011, 21:01:11 »
Slazem se sa nasim vice sampionom Majk Korleoneom, da mu treba min 500 k $. :)

Nije bitno da li ste zaradili 10 100 ili 1000$, nego je bitno koliko ste ulozili i koliko rizikovali da bi to dobili.

Da li ti 4000$ deluje kao dobra zarada ako ti on kaze da na racunu ima 100 miliona $ ?
Ili deluje bolje ako imas 5000$ i za 3 nedelje napravis 15000$... :)

Znaci bitni su procenti strategija i upravljanje novcem, a kolicina zarade proizilazi iz velicine uloga kao i u svakom poslu.
Momentum counts.

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 27.06.2011, 06:48:14 »
Na real racunu naravno..meni je sve to sumljivo sobzirom da nije cuo za ovaj sajt i forum. Verovatno hoce da mi proda svoju "dobitnu" strategiju. Majk,sobzirom da si zvezda foruma trenutno a vidim da nisi dugo u forexu jel si imao live racun pre ovog sto si osvojio? Ja sam cuo za forex pre 2 meseca,imam nekoliko demo naloga koje sam utrostrucio(samo zahvaljujuci ovom sajtu i ljudima sa foruma),nisu mi jasne jos uvek mnoge stvari,mnogo strategija i tema sa foruma nisam u stanju da razumem ali demo nalozi su mi bas u plusu pa sam otvorio live racun 600 e prosle nedelje..pa da vidim kako se snalazim..

Da li ti 4000$ deluje kao dobra zarada ako ti on kaze da na racunu ima 100 miliona $ ?

4000 $ dnevno mi je vise nego dobra zarada bez obzira na racun
 rostilj

"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 27.06.2011, 06:49:28 »
 :)

(Woody Allen)"

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 27.06.2011, 07:00:57 »
...i jos nesto..ako je posle 2008. wall street pao sa 25 milijardi na svega 7-8 dnevno, jel se zna koliki je trenutni obim trgovanja na forexu?

(Woody Allen)"

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #7 poslato: 27.06.2011, 10:32:17 »
Bilo bi neozbiljno da kažemo da oni koji nisu čuli za naš forum, ne zarađuju.
Naravno da postoji verovatnoća da on bere 4k$ na dan, i da ti je to predočio sa namerom da ti "proda" nešto.
Najbitnije je da tražiš od njega statement pa će ti iz njega biti sve jasno. Ako neće, postavi ga ovde pa ćemo ti mi pomoći. Iz njega možeš da vidiš koliko on rizikuje, kakav mu je money management, kakva mu je strategija, da li je demo račun, da li je pravi, ali cent itd.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 27.06.2011, 14:21:22 »
Na real racunu naravno..meni je sve to sumljivo sobzirom da nije cuo za ovaj sajt i forum. Verovatno hoce da mi proda svoju "dobitnu" strategiju. Majk,sobzirom da si zvezda foruma trenutno a vidim da nisi dugo u forexu jel si imao live racun pre ovog sto si osvojio? Ja sam cuo za forex pre 2 meseca,imam nekoliko demo naloga koje sam utrostrucio(samo zahvaljujuci ovom sajtu i ljudima sa foruma),nisu mi jasne jos uvek mnoge stvari,mnogo strategija i tema sa foruma nisam u stanju da razumem ali demo nalozi su mi bas u plusu pa sam otvorio live racun 600 e prosle nedelje..pa da vidim kako se snalazim..

rostilj

Da imam live račun, ali trenutno ne trgujem na njemu. Trenutno testiram strategiju na demo računu par meseci pa onda ako se pokaže dobro, onda prelazim sa njom na live.
Osnovna stvar je zaštiti kapital koji imaš , pa teko onda zarada. Ja sam na takmičenju napravio preko 10 000 za tri nedelje takmičenja sa početnim kapitalom od 5000 dolara. Ti si za dva meseca utrostručio kapital na nekoliko demo naloga. I moj i tvoj 'uspeh' je 95 posto sreća. To nije poenta trejdinga.

Isto tako smo mogli da imamo potpuni neuspeh i da spalimo račune jer nam money managment nije sigurno bio dobar za live trgovanje. Imaš live nalog i to je dobro, ali nemoj još uvek da trguješ na njemu dok ne nađeš strategiju sa kojom ćeš se 'komforno osećati' i u koja će biti tačno određena (tj. kada , sa kolikim lotom ulaziš i izlaziš iz trejda). Jer ako to nemaš kao neiskusan trejder kada počnu na live računu da te 'igraju emocije' sigurno gubiš kapital.

Čitaj , uči i samo polako. Trejdovanje zamisli kao fakultet sa kasnijim stalnim specijalizacijama, tako da treba puno edukacije , rada i i skustva.Obično fakulteti taju po 4 godine, forum je tu da nam omogući da taj 'fakultet' završimo za mnogo manje. Možda budeš genijalan student pa završip fakultet za godinu dana  :).

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 27.06.2011, 14:40:56 »
hahahah dace bog...
Hvala na savetima poz

(Woody Allen)"

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 27.06.2011, 22:17:45 »

rostilj

Kakva ti je to konstatacija :) bogati ''meni je sve to sumljivo sobzirom da nije cuo za ovaj sajt i forum....''  Pa znaci nemoze biti trejder ako nije cuo za neki forum  ;D ;D ;D ;D  Ja radim zajedno sa jednim frendom i upravljamo ogromnom količinom novca ali on nikada nije cuo za ovaj forum niti za jedan drugi osim FF ali ni on ga ne interesuje i to bi trebalo znaciti da je los trejder?????

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 27.06.2011, 23:32:51 »
Kakva ti je to konstatacija :) bogati ''meni je sve to sumljivo sobzirom da nije cuo za ovaj sajt i forum....''  Pa znaci nemoze biti trejder ako nije cuo za neki forum  ;D ;D ;D ;D  Ja radim zajedno sa jednim frendom i upravljamo ogromnom količinom novca ali on nikada nije cuo za ovaj forum niti za jedan drugi osim FF ali ni on ga ne interesuje i to bi trebalo znaciti da je los trejder?????

Nije bitan ni ovaj sajt, ni forum, ni sve ostalo...Blago vama.

Budi deo zajednice i prikaži ako ne celu, onda bar deo strategije sa kojom ostvarujete profite sa tolikom količinom novca ?!

Nisam se rodio prepametan da znam sve (bez help-a), isključivo zbog toga mi treba razmena informacija i priča sa ljudima.

« Poslednja izmena: 27.06.2011, 23:36:23 SuperFX »

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 28.06.2011, 09:51:55 »
"  Kakva ti je to konstatacija  bogati ''meni je sve to sumljivo sobzirom da nije cuo za ovaj sajt i forum....''  Pa znaci nemoze biti trejder ako nije cuo za neki forum       Ja radim zajedno sa jednim frendom i upravljamo ogromnom količinom novca ali on nikada nije cuo za ovaj forum niti za jedan drugi osim FF ali ni on ga ne interesuje i to bi trebalo znaciti da je los trejder??   "

Ali ti radis sa jednim friendom,verovatno si i ti i tvoj friend iz hrvatske a ovaj decko je iz Beograda..znas kako sam ja cuo za ovaj forum? Hteo sam da vidim sta od forexa ima u Srbiji pa sam kucao nesto tipa forex u Srbiji i prvo sto mi je izbacilo  je ovo. Pa predpostavljam da ce svi koji rade na forexu a interesuju ih neke informacije hteti prvo da vide sta imaju na svom maternjem(u mom slucaju srpskom )jeziku,pa ce im u rezultatima izaci ovaj forum.Ti i tvoj FRIEND verovatno ne biste kucali forex Srbija???

Pa sad,bilo bi lepo posto ovde niko nije nikom konkurencija,da podelis svoja neka iskustva vezano za strategije a ne da budes ironican..i ne vidim da si odgovorio na neko pitanje.  Bok

(Woody Allen)"

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 28.06.2011, 14:01:07 »
"  Kakva ti je to konstatacija  bogati ''meni je sve to sumljivo sobzirom da nije cuo za ovaj sajt i forum....''  Pa znaci nemoze biti trejder ako nije cuo za neki forum       Ja radim zajedno sa jednim frendom i upravljamo ogromnom količinom novca ali on nikada nije cuo za ovaj forum niti za jedan drugi osim FF ali ni on ga ne interesuje i to bi trebalo znaciti da je los trejder??   "

Ali ti radis sa jednim friendom,verovatno si i ti i tvoj friend iz hrvatske a ovaj decko je iz Beograda..znas kako sam ja cuo za ovaj forum? Hteo sam da vidim sta od forexa ima u Srbiji pa sam kucao nesto tipa forex u Srbiji i prvo sto mi je izbacilo  je ovo. Pa predpostavljam da ce svi koji rade na forexu a interesuju ih neke informacije hteti prvo da vide sta imaju na svom maternjem(u mom slucaju srpskom )jeziku,pa ce im u rezultatima izaci ovaj forum.Ti i tvoj FRIEND verovatno ne biste kucali forex Srbija???

Pa sad,bilo bi lepo posto ovde niko nije nikom konkurencija,da podelis svoja neka iskustva vezano za strategije a ne da budes ironican..i ne vidim da si odgovorio na neko pitanje.  Bok

Vidim da nisi bas dobar sa engleskim čim kažeš da je ''friend'' hrvatska riječ? Dalje mi nismo iz Hrvatske nego iz Republike Srbske koja je sastavni dio Bosne i Hercegovine. Dalje ovaj forum je fantastičan i sve pohvale vlasnicima i moderatorima ako nastave ovako netreba da se plaše za budućnost. A što se tiče kucanja i googlanja tu si opet pogrješio moj friend je na forexu možda duže nego što ti imaš godina i ujedno glavni trejder jedne poznate Slovenačke banke i vlasnik dvije mjenjačnice, njegov prihod je daleko veči od ovog o čemu mi pričamo, da kažem kada si me već povukao za jezik i sada molim te reci mi ti zbog čega bi on trebao znati za ovaj ili bilo koji drugi  forum na našim prostorima i dalje. Evo reći ću ti i njegovo mišljenje, on kaže da ja gubim vrijeme na forumima zato što se tamo u 98% slučajeva okupljaju ljudi koji su počeli da uče forex i koji mjenjaju strategije svaki dan kao čarape sve u nadi da će se obogatiti preko noći tj da će od 100 USD napraviti milion. Ja naravno nedjelim opet njegovo mišljenje za forum zato što volim da skraćujem vrijeme između analiza i trgovanja (forex mi je osnovno zanimanje) i posjećujem mnoge forume ali rijetko gdje da pišem, nego samo kupim informacije pa ih čitam i analiziram. Znači zarada od 4000$ je sasvim ok ako neko zaista radi sto neznači da taj decko iz Beograda to ima ali forum nije mjerilo.

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 28.06.2011, 14:56:09 »
Moj engleski nije dobar nego vise nego odlican..jos bolje znam sta znaci friend i ko  upotrebljava tu rec.
Bravo za tvog druga,odlican pet,ne sumnjam da ima vise iskustva nego ja godina sobzirom da imam 20,
i tvoj drugar je iz tvoje price ozbiljan investicioni bankar i naravno da nema ni vremena ni potrebu da bude na forumu sada,posto je iz tvoje price  stariji covek a  na kraju krajeva ne pricamo o tvom drugu. Jos jednom bravo za njega.
Poceli smo pricu o momku koji nije ivesticioni bankar,koji je mlad  i koji kad ustane ceo dan prebleji kod kuce radeci na forexu i ne verujem nesto da ne posecuje(makar iz dosade) ni jedan forum. Tvrdi da zaradjuje ogromnu lovu. Malo pre mi je ponudio njegovu strategiju za 200 e tako da je momak nevazan i nebitan.
I nije mi bila namera da te vucem za jezik..pozz

(Woody Allen)"