Autor Tema: dolar ili euro  (Pročitano 7837 puta)

Van mreže Joca

• Pogledaj profil
dolar ili euro
« poslato: 09.06.2011, 23:39:37 »
Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Nije u vezi forexa ali mislim da ce za vas ono biti maciji kasalj s obzirom kojim stvarima se vi ovde bavite.

Dakle, imam neka povremena primanja u dolarima i to trosim u roku od 3-6 meseci. Znaci nije za orocavanje, do 1000$.
Interesuje me da li to da nastavim da cuvam u dolarima ili odmah da menjam u evre. Vidim da dolar u poslednjih par meseci ima trend pada. Da li ce se to nastaviti ili ce ponovo rasti?

Hvala

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: dolar ili euro
« Odgovor #1 poslato: 10.06.2011, 07:47:45 »
Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Nije u vezi forexa ali mislim da ce za vas ono biti maciji kasalj s obzirom kojim stvarima se vi ovde bavite.

...

Vidim da dolar u poslednjih par meseci ima trend pada. Da li ce se to nastaviti ili ce ponovo rasti?

Hehehe, Joco, vragolane jedan...

Ovo tvoje pitanje ne da nije u vezi Forex-a, nego je Hamletovska dilema svih trejdera. Ih, gde bi mi bio kraj kad bih znao na koju će stranu dolar u narednih 15 minuta, a kamoli u narednih par meseci.

P.S. Moje skromno iskustvo govori da je najbolje da pare čuvaš u švajcarcima.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #2 poslato: 10.06.2011, 08:03:13 »
Sada drži dolare i nemoj da ih menjaš ni za šta, pošto ti se neće isplatiti. Znam mnoge koji su evre promenili u dolare i čekaju da ojača i zarade na razlici. I to je na neki način forex... ulični :)

Van mreže Joca

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 10.06.2011, 20:18:13 »
Sada drži dolare i nemoj da ih menjaš ni za šta, pošto ti se neće isplatiti. Znam mnoge koji su evre promenili u dolare i čekaju da ojača i zarade na razlici. I to je na neki način forex... ulični :)
znaci ocekujes da ce dolar rasti ? sta mislis u kom periodu ce ponovo da skoci?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #4 poslato: 11.06.2011, 08:57:40 »

To znaju Bernanke i Trichet, a ti se sada samo drži dolarčića...
Bilo šta konkretno ako ti odgovorim, bilo bi neozbiljno sa moje strane.

Van mreže Joca

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 11.06.2011, 11:43:13 »

To znaju Bernanke i Trichet, a ti se sada samo drži dolarčića...
Bilo šta konkretno ako ti odgovorim, bilo bi neozbiljno sa moje strane.

Vazi, hvala... :)
a ti drugovi, sto su osumnjiceni "Bernanke i Trichet" nek se jave ako citaju ovo  :D  :D :D

Van mreže nd

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 28.06.2011, 00:02:19 »

Dakle, imam neka povremena primanja u dolarima i to trosim u roku od 3-6 meseci. Znaci nije za orocavanje, do 1000$.
Interesuje me da li to da nastavim da cuvam u dolarima ili odmah da menjam u evre. Vidim da dolar u poslednjih par meseci ima trend pada. Da li ce se to nastaviti ili ce ponovo rasti?

Hvala

Kupi zlato! Oduvek je zlato bilo sredstvo plaćanja a kad su nestabilnosti na tržištu i kod "potresa" ekonomija ulaganje u sigurnije zlato uvek je opcija svih ulagača. Što su ekonomije komleksnije i kreditno zaduženije npr. EU to je veća verovatnost da će mala neočekivana turbolencija poljujati tečaj a što je ekonomija jednostavnija verovatnost je da će tečaj biti stabilniju i u porastu npr. CHF. Više turbolentnosti na tržištu veća vrednost zlata! Možeš i kod brokera čuvat ulog u zlatu.
https://www.exness.com/mbc  :)

Van mreže lime70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 28.06.2011, 08:19:22 »
Ako cemo o sigurnosti najbolje je da investiras u dijamante .
http://www.diamondprivate.it/it/investire-in-diamanti

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 28.06.2011, 08:53:03 »
E ako cemo da se "ceramo", onda najbolje je investirati u svoju dusu, jer na kraju ne pomazu ni zlato ni dijamanti...  :o :o :o
http://www.youtube.com/watch?v=_nKoskOSDLU
« Poslednja izmena: 28.06.2011, 08:57:18 davidsp »

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 28.06.2011, 11:24:25 »
E ako cemo da se "ceramo", onda najbolje je investirati u svoju dusu, jer na kraju ne pomazu ni zlato ni dijamanti...  :o :o :o

Tako je!

Investiraj, Joco, blago meni, u jagnjećo i prasećo, pa ga zalij s dobro vino i gle'j si pos'o. Zar postoji lepši prizor za dušu od ovog:

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 28.06.2011, 11:50:14 »
Malo li je na današnju skupoću... ;D
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže nd

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 28.06.2011, 13:53:29 »

Tako je!

Investiraj, Joco, blago meni, u jagnjećo i prasećo, pa ga zalij s dobro vino i gle'j si pos'o. Zar postoji lepši prizor za dušu od ovog:

Ovo može :P :P :P

Van mreže Joca

• Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 25.09.2011, 12:55:22 »
Drustvo evo mene opet. Cuvao sam, nisam menjao kao sto ste mi savetovali. Ali sada nesto mislim da je dobar trenutak da menjam dolare u eure. Sta vi mislite?

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 25.09.2011, 22:05:10 »
Ne bih da zvučim izlizano i jeste da ti neću pomoći oko dileme usd/euro/chf ali ja da imam takav višak prihoda ulagao bih u obrazovanje. Masteri, specijalizacije, prakse, kursevi, seminari, webinari, predavanja, knjige, časopisi... Samo puni mozak i CV. Ulaganje u obrazovanje će ti se višestruko isplatiti. Nema lakog puta. Informacije i znanje će vredeti mnogo više i od zlata i dijamanata za odredjeno vreme. Rušimo zidove neznanja i pokidajmo amove koji nam ne daju da vidimo dalje od puta kojim nas vode lošiji od nas. Budi sam krojač svoje sudbine.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 25.09.2011, 23:53:28 »
Rušimo zidove neznanja i pokidajmo amove koji nam ne daju da vidimo dalje od puta kojim nas vode lošiji od nas. Budi sam krojač svoje sudbine.Kada covek ima znanja ne treba se brinuti za buducnost,za one sto misle da su pare sve ,osobi kojoj drugi kroje kapu potrosi lovu u kojekakve gluposti ,za trosenje para ne treba znanje vec ne znanje.