U zadnje vreme sam poceo da testiram pin bar sa dva ulaza, naskrabao sam nesto sta mi ustvari trazimo pod pojmom pin bar i kako bi taj pokret cene izgledao na manjem TFu
Kao sto sam negde ranije rekao trazimo manje vise H&S, u drugoj vremenskoj zoni ovakav pokret nece liciti na pin bar dok sa druge strane nekad ce se desiti pin bar koji nema veze sa ovakvim pokretom, zato uvek ponavljam da pin bar treba da nam bude samo indikator a ulazak i sve detalje da trazimo na manjem TFu + ovakve pokrete trazimo samo na nivoima podrske i otpora.
Elem, po standardnoj strategiji ulazak bi bio ispod pin bara, tj ispod zadnjeg kolena, SL je najvisa tacka pin bara, TP opcionalno.
Ono sto smatram da bi bio dobar dodatak ovoj strategiji je ulazak u poziciju na 50% visine pin bara sa TPom na low i SL om na high pin bara(naravno ovo se odnosi na situaciju kad trazimo ulaz u SELL, za BUY je obrnuto). Kljucna stvar je MM, kad ulazimo u poziciju na 50% pin bara rizikujemo recimo 1% racuna(na primer 1 lot), u trenutku kad cena dostigne TP pozicija se zatvara i ostvarujemo profit od 1%, u isto vreme se aktivira drugi order(low pin bara) na koji takodje rizikujemo 1% racuna(u ovom primeru 0.5 lotova posto SL ima duplo vise pipa od prvog ordera).
Kod pin barova se ocekuje promena trenda, medjutim zbog pomeranja SL mozemo da budemo izbaceni pre nego sto se glavni pokret desi, sa ovim dodatnim ulazom nama je u startu ovo besplatna trgovina i mozemo bez pomeranja SLa da zadamo sebi visok risk:reward ratio.
Ovako trenutno izgleda jedna trgovina sa gore opisanim sistemom.