Autor Tema: Price action  (Pročitano 19109 puta)

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Price action
« Odgovor #45 poslato: 05.08.2011, 11:00:44 »
Sto mislis Dukfx - jesam li dobro postavio ovu drugu strelicu ?

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 05.08.2011, 13:01:00 »
Inace trazim ovakve barove na H4 i D1 ali ovaj ulazak u trgovanje je bio savrsen zato sto se radi o istorijskom nivou.
Sto se tice nastavka trgovanja(druga strelica) smanji TF i pogledaj sta se desava

Ocigledno je da je cena primirila u kanalu i izvesno je da ce doci do proboja na neku stranu, medjutim tesko je reci gde posto ima prostora za kretanje na obe strane. Ja bi definitivno vec izasao iz ove trgovine posto je moj RR ratio 1:1 i to mi je primarni TP a koliko vidim to je ovde vec dostignuto.
Za dalje smernice definitivno trebas pogledati i major parove EURUSD i USDCHF.

I jos nesto, ovakve pokrete cene trazimo na jakim zonama podrske/otpora, ako se desi brz "napad" na tu zonu i istim tempom se cena vrati izvan zone izvesno je da nema dovoljno interesovanja za proboj i da ce se cena odmaknuti od te zone.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 05.08.2011, 15:09:33 »
NZDUSD
Jos uvek cekam da se cena opredeli negde nakon vesti da bi se odlucio kako da modifikujem ordere ali za sad ne radi nista konkretno

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 05.08.2011, 15:58:04 »
NZDUSD
Jos uvek cekam da se cena opredeli negde nakon vesti da bi se odlucio kako da modifikujem ordere ali za sad ne radi nista konkretno

Obe pozicije zatvorene na BE, imali smo u rukama nekih 70 pipa i bilo je pametno to kesirati posto fundamenti kazu da bi dolar trebao da jaca ali to zovu greed  :)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 05.08.2011, 17:24:28 »
nzd-usd cena 23 00h 0.8362,cena 23 30h 0.8341-20 je 0.8321 ispod toga ne bi trebalo ako misli gore,sa cene 23 00 h 0.8362 otisao gore66 pip sada idse dole,prvo ako misli gor ne bi trebao ispod 23 30 h 0.8341 pa onda -20 pi 0.8321 sl  a mogao bi i nize pa da se vrati gore sve zavisi od eur-usd

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 09.08.2011, 16:12:06 »
U zadnje vreme sam poceo da testiram pin bar sa dva ulaza, naskrabao sam nesto sta mi ustvari trazimo pod pojmom pin bar i kako bi taj pokret cene izgledao na manjem TFu

Kao sto sam negde ranije rekao trazimo manje vise H&S, u drugoj vremenskoj zoni ovakav pokret nece liciti na pin bar dok sa druge strane nekad ce se desiti pin bar koji nema veze sa ovakvim pokretom, zato uvek ponavljam da pin bar treba da nam bude samo indikator a ulazak i sve detalje da trazimo na manjem TFu + ovakve pokrete trazimo samo na nivoima podrske i otpora.

Elem, po standardnoj strategiji ulazak bi bio ispod pin bara, tj ispod zadnjeg kolena, SL je najvisa tacka pin bara, TP opcionalno.
Ono sto smatram da bi bio dobar dodatak ovoj strategiji je ulazak u poziciju na 50% visine pin bara sa TPom na low i SL om na high pin bara(naravno ovo se odnosi na situaciju kad trazimo ulaz u SELL, za BUY je obrnuto). Kljucna stvar je MM, kad ulazimo u poziciju na 50% pin bara rizikujemo recimo 1% racuna(na primer 1 lot), u trenutku kad cena dostigne TP pozicija se zatvara i ostvarujemo profit od 1%, u isto vreme se aktivira drugi order(low pin bara) na koji takodje rizikujemo 1% racuna(u ovom primeru 0.5 lotova posto SL ima duplo vise pipa od prvog ordera).
Kod pin barova se ocekuje promena trenda, medjutim zbog pomeranja SL mozemo da budemo izbaceni pre nego sto se glavni pokret desi, sa ovim dodatnim ulazom nama je u startu ovo besplatna trgovina i mozemo bez pomeranja SLa da zadamo sebi visok risk:reward ratio.

Ovako trenutno izgleda jedna trgovina sa gore opisanim sistemom.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 09.08.2011, 18:09:56 »
Na manjim TF M5i M15obicno kada ima nameru da ide dole u 80 posto slucajeva je cena ista kao levog ramena i niza i onda dole 0d 40 do 60 pip,vec ako probije levo rame na gore tesko ce dole mada se desava redje ispod glave da krene dole to je manji broj slucajeva hteo sam da kazem da na manjim TF sl +5 pip od cene levog ramena .Zaokupljen sam bio drugim stvarima oko 87vg ,ali sam to primetio

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: 09.08.2011, 19:31:43 »
Mnogo situacija propustim zato sto se ne poklapaju sa mojim kriterijuma, po nekad to cak ne mora ni da bude H&S nego double top/bottom ali retracementi se uvek desavaju.
Da, redje su situacije da se cena vrati dole ako probije levo rame i to je "po knjizi" medjutim za mene je ipak svaka situacija jedinstvena i najvise zavisi od jacine nivoa gde se nalazi to rame i glava ali se drzim teorije da je "glava" vec probila nivo levog ramena i da je sad vrh glave nivo na kom je cena stala i novi(vazniji) nivo otpora.
Medjutim ono cemu najvise verujem je moja statistika:
Od 30 postavki samo 2 puta se nisu aktivirali orderi(zadnje koleno), na 3 ili 4 nije napravila zeljeni retracement, dok se kod svih ostalih trgovina cena vratila bar do 50% i orderi su se aktivirali sto je za mene dovoljno veliki procenat uspesnosti ovog dodatnog trgovanja koje sam naveo.
« Poslednja izmena: 09.08.2011, 19:34:28 dukfx »

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 09.08.2011, 19:35:11 »
dukfx,
jel obavezno da cena zatvaranja pin bara mora da bude niza od H predhodne svecice za uptrand i obrnuto?

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 09.08.2011, 19:59:33 »
Da i ne,
u idealnoj situaciji kad se sam pin bar poklapa sa slikom koju sam postavio jeste bitno, medjutim takve situacije su retke. Bitno je da se cena na manjem TFu(ja pretezno gledam M15 a ako nadjem pin bar na Daily chartu onda na M30 ili H1 da bi dobio jasniju sliku) spusti ispod zadnjeg higha pre retracementa da bi mogli reci da cena ima nameru da nastavi da se krece u tom pravcu, ako se to desi iznad onda to vise nije retracement nego glavni trend a retracement je bio taj pokret na dole, to bi u idealnoj situaciji trebalo da reprezentuje zatvaranje pin bara, medjutim u praksi ce cena mozda i nakon zatvaranja tog bara nastaviti da se krece dole i tek na sledecem baru se spusti ispod vrha leve svece, ova situacija recimo u tvojoj vremenskoj zoni nebi pravila idealan pin bar dok u sledecoj bi.
Ako bi BEOB na H1 prikazala u chartu H2 dobila bi pin bar. Znaci sama sveca je indikator, validnost ulaza trazimo na manjem TFu.

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 09.08.2011, 23:22:10 »
Upravo se desva nesto slicno ... ili nisam dobro razumio  ::)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 09.08.2011, 23:52:21 »
Mislim da ipak nisi razumeo  :)

Evo jedan moj trenutni trejd,
znaci na H4 imamo potencijalni pin bar

a ovako to izgleda na M15

Crvena linija predstavlja retracement i order postavljamo ispod pocetka retracementa.
Kao dodatak ovde sam usao u poziciju na 50% pinbara sa TP na ovaj sad aktivni entry tako da sam vec u plusu 1% i pokrio sam ovu trgovinu tako da mogu biti malo tolerantniji.
Inace u poziciju 50% se ulazi na retracementu(crvena linija) mada sam ja to uradio malo ranije.

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 10.08.2011, 00:08:30 »
Pa dobro , bice bolje drugi put  ;) ... ipak , necu izlaziti dok probije 1.4400

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 10.08.2011, 00:15:12 »
Moj savet ti je da malo analiziras kako su na vecim TFovima(H4,D1) izgledale svece na mestima gde se menjao trend, i da na manjim TFovima(M15,M30) pregledas kretanje cene na tim nivoima da bi imao kompletniju sliku sta trazis.

« Poslednja izmena: 10.08.2011, 00:21:54 dukfx »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 10.08.2011, 00:22:43 »
Mislim da ipak nisi razumeo  :)

Evo jedan moj trenutni trejd,
znaci na H4 imamo potencijalni pin bar

a ovako to izgleda na M15

Crvena linija predstavlja retracement i order postavljamo ispod pocetka retracementa.
Kao dodatak ovde sam usao u poziciju na 50% pinbara sa TP na ovaj sad aktivni entry tako da sam vec u plusu 1% i pokrio sam ovu trgovinu tako da mogu biti malo tolerantniji.
Inace u poziciju 50% se ulazi na retracementu(crvena linija) mada sam ja to uradio malo ranije.
Slicicca 2 to su iskrivljena glava i ramena,prava su kad so ramena ista pa ode dole,da bi nastavilo iskrivljena glavai ramena ne bi trebao ici visocije od 1.4165,mogao si to i pre poslati ne mo da si cicija kolega