Autor Tema: MT4-nejasno!!!???  (Pročitano 21692 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: MT4-nejasno!!!???
« Odgovor #30 poslato: 20.09.2011, 08:40:10 »
...
A dobro je pitanje i da li je uopste vazno sta prvo gledati ako sva tri trebaju da se poklope? :)

P.S. Zamolio bih sve one koji prepoznaju moj kriticki stav da ga ne shvate krivo. Ja sam samo temeljan u necemu o cemu jako malo znam a zelim to da promenim :)

E to je odlično pitanje. Ako se sva tri poklope uopšte nije bitno kojeg ćeš prvo da pogledaš.
I jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane, to si već sigurno shvatio. Kod onih koji će ti ranije dati signal je veća verovatnoća da će omašiti buduće kretanje (u ondosu na one druge), a kod onih koji kasnije potvrđuju signal je veća verovatnoća da će da okasne sa davanjem signala.

P.S. Kritički stavovi su uvek dobrodošli i tačno znam kako se osećaš na početku kad ti ništa nije jasno i polako dolaziš do novih saznanja... Veruj mi, isplatiće se ;)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 20.09.2011, 10:09:18 »
Taman sam shvatio koji se indikatori koriste za rano otkrivanje trenda a koji kasne ali su sigurniji... eto nove nejasnoce iz primera navedenog u edukaciji.

Koliko sam ja do sada shvatio RSI i Stochastick su oscilatori... tj. rani pokazatelji trenda a sve sto je zasnovano na MA je kasnija i sigurnija varijanta.
Medjutim, naidjem na primer, takodje iz edukacije i to "6 koraka za stvaranje trgovackog sistema" u kojem su upravo RSI i Stochastick iskoristeni da daju potvrdu trendu a preseci MA se koriste za prepoznavanje. Sad ono verovatno moze i ovako al meni nekako logicno da treba da bude obrnuto.
A dobro je pitanje i da li je uopste vazno sta prvo gledati ako sva tri trebaju da se poklope? :)

P.S. Zamolio bih sve one koji prepoznaju moj kriticki stav da ga ne shvate krivo. Ja sam samo temeljan u necemu o cemu jako malo znam a zelim to da promenim :)

Postoje različiti indikatori i različite upotrebe indikatora.
Ako posmatramo indikatore koji "predviđaju kretanje cene" postoje dve velike grupe a to su:

1. indikatori trenda
2. oscilatori

Indikatori trenda pokazuju postaojanje trenda i snagu trenda.
Oscilatori pokazuju mogućnost promene trenda.

Poenta je naći sistem koji tebi licno odgovara i sa kojim se ti osecas komforno :) Ja licno ne koristim indikatore (mogu ponekad da iskoristim neki ali to u 10 posto slucajeva i to kao potvrda necega sto sam vec uocio na grafu).

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 20.09.2011, 16:19:11 »
Hvala moderatoru na odgovoru i ohrabrivanju.

Kao iskusniji, verovatno si shvatio koliko sam shvatio :))... I ovako mom rasterecenom mozgu od "previse" znanja mi nista drugo ne preostaje nego da sve to i gledam kroz verovatnocu koju ti spomenu i na kojoj lezi cela prica koliko ja razumem.

Dakle, moja pocetnicka ideja je da koristim vise indikatora koji rano prepoznaju trend... i sto vise njih da jasan signal to je verovatnoca veca da ce se u buducnosti to i ostvariti, a na vreme si obavesten :). Ali mi je za to ptrebno vise indikatora koji rano pokazuju i koji se medjusobno rezlikuju po nacinu obracunavanja ( opet u sluzbi verovatnoce).

E sad, ja odoh od teme jer je ovo tema za platformu pa se izvinjavam ako to nekome zasmeta. Forum je preobilan za mene pocetnika pa cu ovako nastaviti dok se malo ne izvestim :)

Hvala Majklu Korleoneu jer sam u njegovom odgovoru saznao nesto novo. Pozdrav!
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 01.11.2011, 09:58:40 »
Vec neko vreme pokusavam na MT4 da postavljam limitirane naloge ali nikako nece da mi prihvati!? Uvek pise "invalid SL or TP"

Imam i drugu platformu i isti problem. Stavljao sam svakojake TP i SL... Ostavim sve isto samo promenim Sell limit u Bay limit ... stavljam pocetnu cenu vecu, manju u odnosu na momentalnu i nista... stalno pise invalid SL or TP!!!

Stvarno ne razumem gde gresim, mozda ima nekakve veze vreme. Obicno podesim da traje do sutrasnjeg datuma. MAda sam pokusavao i da ostavim danasnji... uvek isto!  >:(

Unapred hvala!
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 01.11.2011, 10:07:23 »
Vec neko vreme pokusavam na MT4 da postavljam limitirane naloge ali nikako nece da mi prihvati!? Uvek pise "invalid SL or TP"

Imam i drugu platformu i isti problem. Stavljao sam svakojake TP i SL... Ostavim sve isto samo promenim Sell limit u Bay limit ... stavljam pocetnu cenu vecu, manju u odnosu na momentalnu i nista... stalno pise invalid SL or TP!!!

Stvarno ne razumem gde gresim, mozda ima nekakve veze vreme. Obicno podesim da traje do sutrasnjeg datuma. MAda sam pokusavao i da ostavim danasnji... uvek isto!  >:(

Unapred hvala!
AKO JE POCETNA CENA 1.3000  SELL LIMIT MOZE BITI 1.3010, ODNOSNO BUY LIMIT 1.2990 ODNOSNO SELL STOP 1.3010 I BUY STOP 1.2990. MISLIM DA CES IZ PRIMERA SHVATITI GDE JE PROBLEM
KUM, pobednik

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 01.11.2011, 10:18:08 »
Upravo sam sada hteo da pitam da li je moguce da ne moze da se kupi iznad trenutne cene i da se proda ispod trenutne???

Hvala puno! Pozdrav!!!
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 01.11.2011, 10:18:36 »

Unapred hvala!
Postoje dve vrste pending ordera. Ukoliko postavljaš buz order, imaš opciju buy stop ili buy limit. Buy stop postavljaš ako ti je trenutna cena niža od cene na koju hoćeš da postaviš order, buy limit ako je trenutna cena viša.
Takođe moraš da vodiš računa o tome da postoji ognaničenje platforme da ne možeš postaviti pending order na cenu koja je manja od xx pipa od trenutne cene.
I treće, kada postavljaš SL ili TP takođe postoji ograničenje stop limit ispod kog ti platforma ne doyvoljava da postaviš SL ili TP.

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 01.11.2011, 10:24:48 »
Hvala tozla i ticmiFX!!! Ukapirao  8)

U znak zahvalnosti revnosnim kolegama zelim puno pipseva  na osnovu znanja, bez srece  ;)
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 17.11.2011, 14:34:46 »
E ljudi radim jednu strategiju i danas slučajno izbrišem account a mejl sa upustvima sa logovanje ne mogu da nađem. Ima li neka opcija na platformi da ga nađem, radim ga nekih mesec dana svakodnevno.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 17.11.2011, 15:15:53 »
Problem rešen. Morao je raditi System restore
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 14.12.2011, 17:26:08 »
Zna li neko kako da otvorim M2 offline chart, za koji god hocu par?

Postoji opcija File/Open Offline pa tu biram, ali nisu svi parovi tu a i koji jesu mnogi nemaju M2, ako neko zna resenje nek pomogne :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #41 poslato: 14.12.2011, 19:56:53 »
Zna li neko kako da otvorim M2 offline chart, za koji god hocu par?

Postoji opcija File/Open Offline pa tu biram, ali nisu svi parovi tu a i koji jesu mnogi nemaju M2, ako neko zna resenje nek pomogne :)

Blizu si rešenja, a ceo postupak ide ovako:
- otvoriš M1 chart para koji hoćeš
- prevučeš na grafikon Scriptu iz MT4 platforme "Period converter" (nađi je u Navigator prozoru)
- Allow DLL, Allow live trading štikliraš, u podešavanjima ExtPeriodMultiplier staviš 2, jer želiš da ti M1 pomnoži sa 2
- zatim ideš na Offline chart i naćićeš M2 za taj par
- i to je to, samo nemoj da zatvaraš M1 grafikon jer se sa njega čitaju podaci za novi M2.

O0

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 14.12.2011, 23:25:33 »
Aha, uradio sam, nisam znao za to, zahvaljujem. :)

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 19.12.2011, 00:32:43 »
znaci odlepicu ako ne resim problem sa platformom koja pukne istog momenta kako je otvorim a to traje vec 2 meseca, ne mogu vise da je instaliram ponovo i ponovo za svaki ulazak i da ubacujem iznova indikatore,u cemu je problem da li neko zna?Ne koristim robote,imam samo par indikatora,jedino je ponekad slabija konekcija,mada cim ponovo instaliram platformu,ona dobro radi dok je ne zatvorim pa jovo nanovo :'(
« Poslednja izmena: 19.12.2011, 23:22:30 Branchy »

Van mreže darkopo

• Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 19.12.2011, 08:29:39 »
Vidi moj ti je predlog da  prvo posto instaliras MT4 i sve indikatore napravis backup jednostavno tako sto ces samo iskopirati folder gde ti je MT4 koji kao takav uvek mozes da koristis. Dovoljno je samo da pokrenes terminal.exe, znaci taj folder moze da se nalazi bilo gde na na racunaru.
Ja inace uvek imam kopiju aktuelne verzije na fleski tako da ako nesto podje naopako uvek imam rezervu sa svim indikatorima koje koristim.

Sto se tice tvog problema ja bih kreno sistemom eliminacije !
Prvo bih instaliro MT4 i potom napravijo backup.
Potom bih instaliro jedan po jedan indikator i testiro(otvori pa zatvori MT4).

Takodje probaj da kada instaliras sve indikatore koje koristis i napravis backup probas da pokrenes na nekom drugom racunaru !

Nadam se da ces uspeti da resis problem na ovaj nacin !
« Poslednja izmena: 19.12.2011, 08:35:26 darkopo »