Autor Tema: MT4-nejasno!!!???  (Pročitano 21689 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: MT4-nejasno!!!???
« Odgovor #15 poslato: 05.08.2011, 22:08:42 »
Dali MT4 ima neki stop.  Recimo da ogranicim dokle moze da mi przi racun, a da pritom ne ostanem na nuli?

Da to se zove SL (STOP LOSS) gde ti odlučuješ koliko si spreman da izgubiš na određenom trgovanju.
U praksi to znači da, ako si zadao da si spreman da izgubiš npr. 50$ na tom trgovanju, više od toga nećeš ni da izgubiš.

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 06.08.2011, 00:01:14 »
Koske sve je jasno..za svaku poziciju u koju ulazis ti stavis stop loss koliki hoces..ne moze mt4 da za svakog coveka gata..i velika je razlika da li na racunu imas 100 evra ili 10000000000000000000000000000000000  :D...zamisli da u drugom slucaju mt4 rizikuje 50 %(bogatstvo nad bogatstvima) jer je to program i boli njega uvo koliko ti imas na racunu..zato lepo,smekerski to podesis sam.
"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #17 poslato: 06.08.2011, 03:17:10 »
STOP LOSS   to se postavlja na svaki par. Mislio sam dali ima generalno recimo imas na racunu 100e nece da izgubis vise od 50e. i tad zatvara pozicije.

Svaki broker ima STOP OUT opciju, na 10, 20, 50% margine, ali margina je već malo komplikovanija matematika za početnika.
Formulu možeš da nađeš u edukaciji na sajtu.
Ali, siguran sam da postoji neki EA koji će ti odraditi sve to. Mada, meni se čini da gledaš na pogrešnu stranu, gledaj kako da uzmeš što više, a ne kako da izgubiš što manje.

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 09.08.2011, 09:29:44 »
STOP OUT to je sto trazim? Negledam pogresno zato sam ovde. Prosao sam kao svaki pocetnik. Kod mene je problem sto jos radim pa mi varira radno vreme. Poso nije kancelariski zato mi treba za sigurnost STOP OUT. Sto se tice pocetka negde sam procito tek posle 3 godine aktivnog bavljena forexa mozes ocekivati pozitivne reziltate.

P.S. Druzicemo se mi jos!!!

Forex je jedan veliki HAOS i na forumu ima mnogo poucnih i zanimljivih textova vezani bas za taj haos..
nema pravila kad ces poceti da zaradjujes..sve zavisi od toga koliko si ozbiljan i koliko vremena posvecujes ucenju..tu je takodje bitno iskustvo,poznavanje trzisnih kretanja..moj ti je savet da u pocetku pristupas forexu kao necemu o cemu hoces sve da znas a ne kao o "obecanoj zemlji". Govorim ti iz svog iskustva jer sam nedavno nasao neku meni zanimljivu strategiju ovde na forumu,napravio 30 000 demo dolara,otvorio real racun i totalno se pogubio sa pravim parama pa umesto 1000 na racunu imam 400 dolara..i to sve jer sam mislio da je dovoljna jedna solidna strategija i minimum vremena da bih pravio pare kad ono..BAAM u glavu direktno..:DD

mozes i mnogo ranije da pocnes da pravis lovu ako ti vreme dozvoljava da mnogo ucis..ali isplati se.
Pozz

"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 09.08.2011, 15:27:57 »
Hvala na savetima lepo je cuti iskustvo od starijih. U forex sam usao sasvim slucajno. Tacno je da imam malo vremena je ima stalni a i honorarni poso.

U savkom slucaju je olaksanje ovaj forum.

Nisam znao APSOLUTNO nista o forexu do pre par meseci,ali bas  nista..strategije,indikatori,EA,roboti,ema,margina,SL,TP, ovo ono..sve mi je to bilo napisano kao na hebrejskom veruj mi..sada znam sve to samo zahvaljujuci OVOM forumu i edukaciji na OVOM sajtu..
samo citaj postove,postavljaj sta ti nije jasno,ovde svi hoce da pomognu..

(Woody Allen)"

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #20 poslato: 09.08.2011, 15:53:26 »
Hvala na savetima lepo je cuti iskustvo od starijih. U forex sam usao sasvim slucajno. Tacno je da imam malo vremena je ima stalni a i honorarni poso.

U savkom slucaju je olaksanje ovaj forum.

Nisam znao APSOLUTNO nista o forexu do pre par meseci,ali bas  nista..strategije,indikatori,EA,roboti,ema,margina,SL,TP, ovo ono..sve mi je to bilo napisano kao na hebrejskom veruj mi..sada znam sve to samo zahvaljujuci OVOM forumu i edukaciji na OVOM sajtu..
samo citaj postove,postavljaj sta ti nije jasno,ovde svi hoce da pomognu..

Ovo ide naš Face... ;)

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 09.08.2011, 15:59:13 »
Smekerski  ;)

(Woody Allen)"

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 16.08.2011, 10:59:37 »
Postoji li opcija na ovoj platformi da se svi trade-ovi zatvore odjednom?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #23 poslato: 16.08.2011, 11:08:48 »
Postoji li opcija na ovoj platformi da se svi trade-ovi zatvore odjednom?

Može uz pomoć ovog robota: http://www.forexsrbija.rs/forum/trgovanje-sa-robotima/close-all-open-position/

a objašnjenje kako instalirati i pokrenuti robot (ili experta ili EA) ćeš da nađeš ovde.

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 18.09.2011, 09:47:54 »
http://www.forexsrbija.rs/oscilatori-leadingl-vodeci-indikatori.html

Dakle, gore navedena adresa je iz edukacije sa ovog sajta u kojoj pise da je  Parabolic SAR oscilator, odnosno brzi pokazatelj, a u Meta Trader-u, kada hocu da ga pronadjem i pokrenem, nalazi se u "trend" a ne u "oscillators".
Jel to lud MT4.... edukacija... ili ja :))... ili je jednostavno neka greska koja mi onemogucava da ukapiram koji su indikatori oscilatori a koji momentumu?

Unapred hvala!

P.S. Imama dve MT4 platforme... ustvari, otvorio sam i preko FXLidera i preko Admirala i na oba je Parabolic SAR u "trend" pokazateljima.
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #25 poslato: 18.09.2011, 12:48:12 »
http://www.forexsrbija.rs/oscilatori-leadingl-vodeci-indikatori.html

Dakle, gore navedena adresa je iz edukacije sa ovog sajta u kojoj pise da je  Parabolic SAR oscilator, odnosno brzi pokazatelj, a u Meta Trader-u, kada hocu da ga pronadjem i pokrenem, nalazi se u "trend" a ne u "oscillators".
Jel to lud MT4.... edukacija... ili ja :))... ili je jednostavno neka greska koja mi onemogucava da ukapiram koji su indikatori oscilatori a koji momentumu?

Niko nije lud :) Bez obzira gde se nalazio u platformi (trend, oscillator, volume...) SAR je oscilator, kao i što je i stochastic i RSI. Momentum indikatori su MA (moving avarage) indikatori i svi koji su izvedeni iz MA (EMA, SMA, MACD...).

Pozdrav i dobro došao u aktivne učesnike foruma.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 18.09.2011, 13:09:05 »
Da li je moguce postaviti onaj crosshair tj. krst, za grafik kao default, umesto cursor-a, da uvek sa njim upravljm umesto sa cursorom?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #27 poslato: 18.09.2011, 13:42:53 »
Da li je moguce postaviti onaj crosshair tj. krst, za grafik kao default, umesto cursor-a, da uvek sa njim upravljm umesto sa cursorom?

Nisam to pronašao, ali imaš laku prečicu sa srednjim klikom na mišu, tj. sa točkićem.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 18.09.2011, 15:39:15 »

Nisam to pronašao, ali imaš laku prečicu sa srednjim klikom na mišu, tj. sa točkićem.

I to je od velike pomoci, hvala :)

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 20.09.2011, 03:54:22 »
Taman sam shvatio koji se indikatori koriste za rano otkrivanje trenda a koji kasne ali su sigurniji... eto nove nejasnoce iz primera navedenog u edukaciji.

Koliko sam ja do sada shvatio RSI i Stochastick su oscilatori... tj. rani pokazatelji trenda a sve sto je zasnovano na MA je kasnija i sigurnija varijanta.
Medjutim, naidjem na primer, takodje iz edukacije i to "6 koraka za stvaranje trgovackog sistema" u kojem su upravo RSI i Stochastick iskoristeni da daju potvrdu trendu a preseci MA se koriste za prepoznavanje. Sad ono verovatno moze i ovako al meni nekako logicno da treba da bude obrnuto.
A dobro je pitanje i da li je uopste vazno sta prvo gledati ako sva tri trebaju da se poklope? :)

P.S. Zamolio bih sve one koji prepoznaju moj kriticki stav da ga ne shvate krivo. Ja sam samo temeljan u necemu o cemu jako malo znam a zelim to da promenim :)
ZNANJE x RIZIK = DOBIT