Autor Tema: MT4-nejasno!!!???  (Pročitano 21688 puta)

Van mreže GordonJack

• Pogledaj profil
MT4-nejasno!!!???
« poslato: 06.06.2011, 09:20:09 »
Ako otvorim poziciju na mt4 (desni klik,trading,new order)kako da vidim stanje na racunu,profit ili gubitak???
Ili je to moguce samo na web platformi na sajtu brokera???

Van mreže icko

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: MT4-nejasno!!!???
« Odgovor #1 poslato: 06.06.2011, 09:34:32 »
Zdravo Gordone,
u levom donjem uglu, gde su jezičci trgovina, istorija računa, vesti, klikneš na jezičak trgovina i pratiš stanje računa sa profitom/gubitkom, iskorišćenom marginom itd.

Pozdrav

Van mreže GordonJack

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 06.06.2011, 10:15:32 »
Icko hvala mnogo...oces li mi samo objasniti pojam margine???

Van mreže GordonJack

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 06.06.2011, 10:16:24 »
...i sta je equity??/

Van mreže icko

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 06.06.2011, 10:28:54 »
Equity je tvoj kapital sa trenutnim profitom/gubitkom.
Margina je dozvoljeno opterećenje računa.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #5 poslato: 06.06.2011, 23:06:02 »
Pozdrav Gordone, mislim da su to suviše bazična pitanja da bi se postavljala nekome, sve to može da se pročita na našem sajtu u delu edukacija, gde možeš da naučiš mnogo, pa ako ti nešto nije jasno, onda postavi pitanje. Pozdrav
http://www.forexsrbija.rs/uvod-u-forex.html

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 07.06.2011, 11:10:54 »
Kada smo kod MT4..da li neko mozda zna zasto ne mogu da prebacim na Candlestick..idem na Propertis,common i prebacim ali ne reaguje.
Odlican sajt i forum. Pozdrav
"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže sonym

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 07.06.2011, 13:19:53 »
Trebalo bi da moze  :) Probaj da resetujes platformu. Takodje precica sa tastature za promjenu je Alt+2 za Candlestick ( Alt+1, Alt+3 za ostala dva grafa)
Candles Exhaust Themselves to Give Light to Man

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 07.06.2011, 15:46:13 »
Cesto mi zabaguje MT4 i video sam na forumu da je neko napisao da u slucaju bagovanja treba reinstalirati platformu i to sam uradio..sad sve opet funkcionise..hvala na ovim keyboard precicama,trebace :))
pozz
"Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Woody Allen)"

Van mreže Mauro Beograd

• Jr. Member
  • **
  • Svet Voli Pobednike
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 07.06.2011, 15:49:23 »

(Woody Allen)"

Van mreže Velja

• Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 27.07.2011, 20:16:12 »
Izvinjavam se unapred ako postavljam možda prosto pitanje ali ovih proteklih 7-8 dana otkada sam ušao u priču zvanu fx, pitanja mi se jednostavno brže nagomilavaju od odgovora. 

Čitao sam temu FOREX BASIC a deo o margini i više puta jer nikako da ukapiram šta znači taj termin u stvari. Tražio sam objašnjenje od gospođe iz FX Lidera i ona reče da je jedan lot = 100.000 usd i kad to podelim na 200 (Leveridž je 1:200) dobijem marginu 500usd ili od prilike 350 eur mi treba pravog novca na bilansu - sto pokazuje margina na mt4. Totalna konfuzija u mojoj glavi je nastala onog momenta kada mi je rekla da je njihova demo platforma tako podešena da nema leveridz i da je depozit od 100000 evra na njoj u stvari 1:1.
Pored toga na njihovoj verziji mt4 softvera nemate mogućnost da birate leveridž, jer je zaključan na 1:200.
Drugi primer za drugog brokera ( Admiral)  na mt4 platformi:
Uz leveridž 1:500 i depozita od 5000usd (pretpostavljam 10usd minimalnih puta 500 leveridž= 5000usd) za 1 lot kupovine para eur/usd margina koja se pojavila iznosi 287.24 pri kupovnoj ceni od 1.4362. Kako peške da izračunam ovu marginu? Ovaj račun je u dolarima a znam da 1 lot vredi 100000usd.
Hvala unapred.
Monic

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #11 poslato: 27.07.2011, 20:40:24 »
Ja ću samo kratko zasada jer nemam puno vremena, a imam želju da ti pomognem.
Najlakše i najbrže ćeš da naučiš ako sam iskusiš margin call.
Otvori demo account sa leverageom 1:100 u dolarima, i otvori najveći lot na EURUSD koji ti da platforma i snimi koliko ti je margine zauzela ta pozicija.
Nakon toga otvori novi račun sa polugom 1:200 i pogledaj tada koliko ti zauzima sa istim lotom... Mislim da će ti se mnogo stvari razbistriti...
Ovoga puta, i samo ovoga puta, ti želim i da taj račun ide u minus pa da ti pocrveni margina, npr. na 50%. E to se zove margin call. I na realnom računu ti nikad ne želim u životu da vidiš tu nijansu crvene ;)

Van mreže Velja

• Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 27.07.2011, 21:40:54 »
Hvala FXM na pomoći, probaću. Znam kako izgleda margin call kada sam otvorio prvi demo account. Nedugo zatim sam udvostručio kapital i pomislio da bez rizika nema dobitka-što je naravno tačno ali ima i gubitak  ???
Monic

Van mreže Velja

• Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 28.07.2011, 00:46:12 »
Prilažem 2 screena u cilju razrešenje misterije reči margin.
Gde je margin level 99.88% tu je poluga 1:50 sa maksmalnim lotom koji je kupljen od 1.73.
Isti lot igra u kupovini na drugoj platformi sa polugom 1:100 i gde je margin duplo manji, što znači da možemo dokupiti još 1.73 lota do maksimalnih 3.46 , pa bi margina bila jednaka kapitalu. Što znači veći rizik za profit ili za ono drugo.
Ovo ne škodi , a ako neškodi znači da koristi... ;)
Monic

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 28.07.2011, 08:56:18 »
Pozdrav i dobro došao na najači fx forum u regionu.
Nisi ni prvi ni poslednji koji pita iste stvari u početku. Shvatam te , sliva ti se puno informacija u glavu i tu nastaje konfuzija.
Toplo bi ti preporučio da kompletno od početka do kraja pročitaš edukaciju na našem sajtu, i istu ponavljati sa čitanjem do onog momenta kada ti manje više sve bude kristalno jasno.
Svako tvoje pitanje , tamo je već objašnjeno (pip, lot, margina, leverage, margin call,swap itd...)
www.forexsrbija.rs/margina-poluga-leverage-i-brokersko-zatvaranje-pozicije-margin-call.html
To su ujedno i osnovni pojmovi u forex-u - bez kojih se ne može.
Zavrni rukave pa na čitanje, za sve ostalo mi smo tu.