Iskoristiću sam inspiraciju petka popodne da ovako naslovim strategiju, pošto nisam našao neko drugo ime koje postoji za nju, a koriste se EMA pa....
Strategija je namenjena za duga trgovanja, ovde se profiti uzimaju na najmanje 100 pipa, a neretko se dešava da nam je TP preko 300 pipa. Jedini je problem biti u pravo vreme na pravom mestu, pa bi zato EA bio podoban za trgovinu.
Ovu strategiju sam našao na netu, tvorac je neimenovan, a Casey Stubbs ju je podelio sa fx svetom, da ne ispadne da ja preuzimam zasluge.
Znači ovako: H4 tajmfrejm, ubacujete inikatore EMA 3 i EMA 30, kao i MACD (12, 26, 9).
EMA služi za ulaženje u trgovanje, odnosno kada EMA3 (plava linija) preseče od gore EMA30 (crvena linija) ulazimo u SELL, a kada preseče od dole ulazimo u BUY pozicije. Bitna stvar je da sačekate da se nova sveća otvori i tada ulazite u poziciju, postavljajući SL na vrh/dno prethodne sveće.
Tvorac savetuje ulazak sa ukupno 3 pozicije sa ukupnim rizikom od 1% računa na sve tri trgovine.
Izlazak iz trgovanja će nam pokazati presecanje MACD, gde izlazite sa 2 pozicije, a treću stavljate na BE sa namerom da ugrabite još profita ukoliko se bude nastavio trend.
Na slici će vam sve biti jasnije. Strategija radi na svim volatilnijim parovima. Naravno da nije 100% uspešna, ali kada grabi profit, grabi mnogo mnogo više nego što gubi.
Pogledajte malo i po ostalim parovima... radi...
U attachmentu ću postaviti i moj template. Naravno kome se ne sviđa neka napravi svoj, ako ima inspiracije.
Srećno!