Autor Tema: Tehnicka i fundamentalna analiza objasnjenje  (Pročitano 4197 puta)

Van mreže GordonJack

• Pogledaj profil
Tehnicka i fundamentalna analiza objasnjenje
« poslato: 23.05.2011, 12:30:21 »
Koristim kao vecina meta 4,i jel ima neko objasnjenje ovde(ja ga nisam nasao) ili nek mi objasni kako u grafik pravilno da ubacim npr.fibonaci...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Tehnicka i fundamentalna analiza objasnjenje
« Odgovor #1 poslato: 24.05.2011, 16:20:26 »
Evo kratko, najlakši primer je upravo sada.

Grafik EURUSD, recimo H1 timeframe, ali možeš i na manjem da primetiš ovu konkretnu situaciju.
Uzmeš alatku za crtanje fibo nivoa, povučeš od vrha 1.4345 do dna 1.3970 i i sam možeš da primetiš da se trenutno ovaj par bori na retrace nivou 38.2% od spomenutog pada.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao...

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 24.05.2011, 19:59:27 »
Po defaultu imaš u line baru, ikonicu za fibonaci retracment (ima F na sebi sa sa par paralelnih isprekidanih linija). Klikneš na tu ikonicu i postaviš početnu tačku na početak kretanja cene i vučeš do kraja pokreta cene i postavio si Fibo retracment nivoe  :)
« Poslednja izmena: 24.05.2011, 20:10:31 Majk Korleone »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 24.05.2011, 20:11:37 »
Početak kretanja cena će ti biti 100 procenata , a kraj pokreta cene će ti u tom slučaju biti o procenata.

Van mreže GordonJack

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 26.05.2011, 17:20:09 »
Hvala mnogo,naravno da ste pomogli...
Studiram ekonomiju,znam teoriju ali ako nekog ne mrzi da mi objasni kako konkretno moze da mi pomogne fibo...i to sto se cena lomi na 38.2...??? Na koji nacin da iskoristim???

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 26.05.2011, 18:03:29 »
prvo treba da odredus trend. za to moze da ti posluzi moving average. u zavisnosti od time frame postavis exponentional ma ili simple ma za dugorocnije periide. npr na tf h1 postavis ema 12 i sma 48 i oni ti pokazuju trend zatvaranja cena u zadnjih 12 i 48 h. i npr oba pokazuju silazni trend.
e sad ti postavis fib od swing high prethodna najvisa tacka, do prethodbe najnize tacke. pojavice ti se fibo nivoi i svaki pretstavlja nivo povratka - nivo do koga cena moze da se vraru duprotno od glavnog
trenda.
sacekas da uzlazni trend oslabi tj da tela svecica budy sto krace sa sto vecim siljcima. i kad cena ponovo krene dole, ti ulazis a to ce biti na nekom id tih nivoa. za stp los stavis 5 pipsa iznad nivoa 100%
a za take profit stavis cenu koja je od ulaza manja za onaj br pipsa koliko ima od 100% do  0%. npr vrh je na 1.42 dno na 1.41 cena se vrati do 50% fiba na 1.4150 ti tu udjes za stop stavis 1.4205 a take profit 1.4050. ti je samo primer sl i tp stavljas i kombinujes sa nivoima podrsje i i otpora i sa trend linijama...
Momentum counts.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 26.05.2011, 19:50:26 »
Hvala mnogo,naravno da ste pomogli...
Studiram ekonomiju,znam teoriju ali ako nekog ne mrzi da mi objasni kako konkretno moze da mi pomogne fibo...i to sto se cena lomi na 38.2...??? Na koji nacin da iskoristim???

Prema nekoj teoriji u slučaju da je reversal trenda u pitanju, na nivou od 38,2 do 61,8 retracmenta je najveća verovatnoća kraja reversala i povratka u glavni trend.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 14.08.2011, 20:21:11 »
Bilo bi lepo ako bi neko koga ne mrzi a ima malo vremena, da snimi neki video u kome bi malo pojasnio tehnicku i fundamentalnu analizu, na sta treba obratiti paznju, kako i sta, pa okaciti na youtube.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 16.08.2011, 16:12:09 »
Bilo bi lepo ako bi neko koga ne mrzi a ima malo vremena, da snimi neki video u kome bi malo pojasnio tehnicku i fundamentalnu analizu, na sta treba obratiti paznju, kako i sta, pa okaciti na youtube.

Pa da... bilo bi lepo ;)
U međuvremenu, evo još malo školskih primera fibo nivoa, kako se EURCHF odbio od 38.2, a USDCHF od 50 nivoa...