Autor Tema: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )  (Pročitano 63652 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #90 poslato: 21.06.2011, 18:35:44 »
Konacno pravi EA , odlicno radi! Sve pohvale za Nenada i Superfx-a. Opcija BuyBE i SellBE je dobra stvar, pogotovo za ovo eksperimentisanje sto ja radim. ;)

Tek će da bude pravi !

:wave:

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
Odg: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #91 poslato: 21.06.2011, 18:42:21 »
Optimalan rad 00-24, da li to znaci da su paketi postavljani jedni za drugim? ili po nekom ulazu?
TP100 i  SL100, a ove pozicije izmedju..  kako si izveo ovo sa promenljivim TP-om?
Nije mi jasan ovaj deo oko ovog promenljivog TP-a.... zasto si uzeo za primer neparne desetice, jer ako je step 20, onda je i  hedge na -20, -40, -60... Tako da ispada da na pola hedga, menjas TP na 70.. tako da to malo zbunjuje..

Probao sam da teorijski obradim skracenu verziju TRENDA..(koriscenje samo jednog BE), i tu sam isto u dilemi za TP, tj. da li izaci na Nuli, ili ici na TP 20?  i ovo su neke od dilema:
1. kada cena krene u pravom smeru kako zastiti profit, BE kada cena dodje do 20 pipa?, Trailing Stop?
2. ako se aktivira jedan suprotni nalog i imamo situaciju 2:1 u nalozima, da li juriti TP na nuli?, TP20?
3. ako se aktivira 1BE, da li prihvatiti SL40?, ili ici na TP na nuli ali i mogucnost SL60?
4. ako vise ne koristimo BE (2BE), vec cekamo da cena dva naloga krene u minus, gde da bude SL? na SL60, SL80?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 21.06.2011, 19:24:18 »
Optimalan rad 00-24, da li to znaci da su paketi postavljani jedni za drugim? ili po nekom ulazu?
TP100 i  SL100, a ove pozicije izmedju..  kako si izveo ovo sa promenljivim TP-om?
Nije mi jasan ovaj deo oko ovog promenljivog TP-a.... zasto si uzeo za primer neparne desetice, jer ako je step 20, onda je i  hedge na -20, -40, -60... Tako da ispada da na pola hedga, menjas TP na 70.. tako da to malo zbunjuje..

Analizu sam uradio ručno i tačna je u pip ! EA sa kolenima još nije završen tako da analizu nisam radio kroz Strategy Tester , ali biće hvala bogu završen za koji dan i on mora da da identične rezultate kao što su u ovoj tabeli sa minimalnim odstupanjem od 5%.

U mesecu maju se trgovalo ukupno u 24 ciklusa. Šta je ciklus ?
Pod jednim ciklusom smatram kada naš budući EA zatvori naš TP/SL od +100, +70, +40, 0, -40 ili -100 pipa. U okviru jednog ciklusa može da bude najviše otvorenih i zatvorenih sedam trgovanja, što u buy-u, što u sell-u, kao što je u analizi u ciklusu pod rednim brojem 4. , gde smo ciklus završili sa minusom od 40 pipa.

Step između buy-a i sell-a je 20 pipa sa uračunatim spredom. Optimalan rad je 00-24h tokom celog meseca. U Excel tabeli u ciklusu broj 1. vidite cenu na eur/usd u 08.00h 2. maja po otvaranju sveće na TF-u 5min i ona je tada iznosila 1.4790 gde smo mi ušli u buy i pošto cena nije pala dole, već je otišla odmah 100 pipa u našu stranu, tu nam je stajao TP 100 i kraj prvog ciklusa i našeg trgovanja.
Istog časa počinje novi ciklus (u tabeli pod rednim brojem 2) takođe sa pozicijom buy-a koja je u ovom slučaju 1.4890. Tu dolar počinje da jača, odnosno cena na grafu da pada i ulazimo u pozicije dva sell-a na ceni od 1.4870 i 1.4850.
Cena se ne vraća gore da nam zatvori sell na BE na 1.4870 već strmoglavo ide dole i dolazi na cenu 1.4760, što nam predstavlja naš TP od 70 pipa.  U Buy-u imamo 1.4890 - 1.4760 , što je -130 pipa, a u sell-u po ceni od 1.4870 imamo 110 pipa profita, dok u drugom sell-u imamo 90. 200-130 = TP 70.

Pitao si za razliku ? Pod razlikom u ovom slučaju gledamo Buy koji nam je na 1.4890 i dva sell-a na 1.4870 i 1.4850 (njima je zajednički BE na 1.4860). 1.4890 - 1.4860 je ta razlika od 30 pipa (na osnovu ove razlike se primenljuje promenljiv TP od 70 pipa u ovom slučaju).

1. pozicija , tp 100
2. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 30 pipa, tp 70 (od zadnje pozicije 90 pipa)
3. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 50 pipa, tp 40 (od zadnje pozicije 80 pipa)
4. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 70 pipa, tp/sl 0 (od zadnje pozicije 60 pipa)
5. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 90 pipa, tp/sl -40 (od zadnje pozicije 40 pipa)
6. pozicija, sl 100

Cene u tabeli koje su markirane crvenom bojom su cene koje su se zatvorile na BE, a zelene označavaju naš TP.

Uff, umorih se . Jer sada jasno ?  :-X

Odoh da popijem jedno  :pivo:
« Poslednja izmena: 21.06.2011, 19:43:34 SuperFX »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 21.06.2011, 19:37:05 »
Probao sam da teorijski obradim skracenu verziju TRENDA..(koriscenje samo jednog BE), i tu sam isto u dilemi za TP, tj. da li izaci na Nuli, ili ici na TP 20?  i ovo su neke od dilema:
1. kada cena krene u pravom smeru kako zastiti profit, BE kada cena dodje do 20 pipa?, Trailing Stop?
2. ako se aktivira jedan suprotni nalog i imamo situaciju 2:1 u nalozima, da li juriti TP na nuli?, TP20?
3. ako se aktivira 1BE, da li prihvatiti SL40?, ili ici na TP na nuli ali i mogucnost SL60?
4. ako vise ne koristimo BE (2BE), vec cekamo da cena dva naloga krene u minus, gde da bude SL? na SL60, SL80?

Ne treba se bojati SL-a, bože moj , vidiš i sam da sam u maju imao 4 sl-a na 100 pipa, a koliko je bilo pozitivnih trgovanja ? Mnogo, mnogo više.

Ceni treba dozvoliti da diše i ne treba je po meni već sa prvom razlikom između buy-a i sell-a hvatati na BE. Kada EA sa kolenima bude završen, optimizacija stepa će nam dati pravu sliku ove strategije.
Uveren sam da će rezultati biti još mnogo bolji. Zaista ne mogu da radim ručne analize sa malim stepom, tp-om i sl-om, to iziskuje jako puno vremena, ali će EA to sve uraditi za nas.

Trailing Stop bi definitivno izbacio iz priče što se tiče ove strategije.
« Poslednja izmena: 21.06.2011, 19:38:42 SuperFX »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 24.06.2011, 10:38:10 »
Pozdrav ljudi.

Ovo je trenutna verzija eksperta. Ima još stvar da se implementira, a ovo je za početak. Dakle, može da radi na više parova, treba ga samo ubaciti na grafik i ručno otvoriti poziciju. Nakon toga on stavlja suprotan pending i sve dalje prema strategiji. Postoje opcije BuyBE i SellBE. Ako je recimo BuyBE true onda u slučaju da imamo 2 buy 1 sell ea zatvoriti sve pozicije na ukupnoj nuli. Ako je false koristi TP. Ostaje da se napravi postavljanje TP u zavisnosti od kolena.

Predlog trgovanja za malo hrabrije !

Sa ovim expertom, na računu od 10.000, pokrenuti valutni par gbp/chf i ući o puziciju buy-a.
Podešavanja :

Step 40
BuyBE false
Sell BE true
TPBuy 500
TpSell 40
SL 120
Lot 1
Magic 101

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 24.06.2011, 11:02:27 »
gbp/chf  ima okidac za buy..  ali 500 pipa? .... ja uglavnom radim daytrading... i testirajuci razne strategije, na kratkim i duzim intervalima dosao sam do sledeceg, da je profit na duzim trgovanjima manji, ali to nikako ne znaci i da je sigurniji...
Evo recimo kod ove strategije Trend.. isto kao sto nije dobro postaviti mali step recimo na 5-7 pipa.. isto tako mislim da je veliki step preko 30 pipa takodje los izbor.... (ali videcemo kroz testiranja)..
Meni je barem tesko da pratim amplitude i oscilacije na nekoliko meseci...  optimalnije mi je da pratim zadnju nedelju, mozda dve...
Nesto slicno kao kada drzite stap u ruci.. ako ga drzite suvise na kraju (long), imate losu kontrolu. ako ga drziste suvise blizu sredine (short), takodje losa kontrola, ali ako drzite tako da je primereno vasoj ruci (kapitalu) onda najbolje radite sa njim..

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: 24.06.2011, 11:06:15 »
gbp/chf  ima okidac za buy..  ali 500 pipa? ....

Pa šta je 500 pipa naspram preko 11.500 pipa koliko je pao u poslednje 3 godine ?!  :o

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 24.06.2011, 11:39:15 »
Mozda sam bio malo vise subjektivan.. ali sve preko TP50 za mene je mnogo.  Jer racunam npr. ako je TP 50, onda moze SL20.. ali ako je TP 500 onda SL treba oko 100-200.. a to je za mene mnogo....
Evo npr.. ovaj WallStreet.. koji ima max SL120, da je na testu pokazao samo jos koji put SL.. ne bih ga koristio..
Ali dobro je sto imamo dva pristupa.... mi sa manje kapitala cemo da se usmerimo na dnevnu primenu TRENDA..  zato sam i probao da prilagodim onu Skracenu verziju..

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 24.06.2011, 11:45:30 »
Gbp/Chf je jedan od najvolatilnijih parova na fx tržištu. Zbog toga 500 pipa za tp nije puno kada pričamo o ovom valutnom paru. A to potkrepljuje i sledeća činjenica i njegovo kretanje zadnjih 7 meseci.

Slika u prilogu !  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: 25.06.2011, 01:12:17 »
Pozicije sell-a zatvorene na BE.

Imamo 100 pipa bolji ulazak u poziciju buy !

Ali ...

Tu sam da vam predočim, kako se tržište igra sa nama, pogotovo CHF.
Da nije žalosno, bilo bi smešno...  :) :-[

Možete da vidite situaciju od veceras 15 min. pre zatvaranja trzista (gbpchf pao 100 pipa) i  situaciju od pre nepunih mesec dana, takodje pred zatvaranje trzista (120 pipa propadanja). Slike u prilogu 1 i 2 !
Klasicno ciscenje pozicija.

Takodje vam dajem trenutno trgovanje, kada se situacija vratila na predjasnje stanje  ( www.xe.com) , slika u prilogu 3.

Ovo postaje sve , samo ne ni tehnicka ni fundamentalna analiza, cista spekulacija !

Jaki igraci kupe profite.

Uzdravlje !!!
« Poslednja izmena: 25.06.2011, 01:15:23 SuperFX »

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 25.06.2011, 22:50:22 »
Ovo postaje sve , samo ne ni tehnicka ni fundamentalna analiza, cista spekulacija !
Jos jedan razlog da se obrade neki matematicki i logicki principi..  Prosle nedelje postavljajuci TREND bez ikakvog smisla na eur, chf, gpb, skoro svi su zavrsili u plusu..
Sigurno su svi vec culi za Triad Formulu i njihov princip 60:30:10.. Po ovom principu na svakom valutnom paru je taj odnos, Range 60%, Trend 30% i Breakout 10%..
Posto za EA TREND, odgovara Trend i Breakout, znaci u startu imamo vec 40%
Range nam takodje daje jos %.. na sledeci nacin.. sa odredjenim Stepom, samo odredjeni Range nas dovodi u minus..  Pronaci optimalni Step za svaki Valutni par koji zelimo da radimo bice jedan od glavnih uslova koji nas vodi u profit.. a na kraju Ulaz zasnovan na iskustvu, teh. analizi i fundamentima bice nijansa svakog trejdera..
« Poslednja izmena: 25.06.2011, 23:04:55 davidsp »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 27.06.2011, 00:38:29 »
Gbp/Chf je jedan od najvolatilnijih parova na fx tržištu. Zbog toga 500 pipa za tp nije puno kada pričamo o ovom valutnom paru. A to potkrepljuje i sledeća činjenica i njegovo kretanje zadnjih 7 meseci.

Slika u prilogu !  ;)

Radilo se za vikend punom parom.
Podešavanja su sledeća :

Valutni par Gbp/Chf, MM - 100 pipa = 5 % depozita. STEP 40.

Testiranja su izvršena od 22 novembra 2010. do 24 juna 2011. - zadnjih 7 meseci. Prvi ulaz u poziciju buy, trend svih 7 meseci testiranja protiv nas.

1. pozicija buy , tp 200
2. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 60 pipa, tp 100
3. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 100 pipa, tp/sl 0
4. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 140 pipa, tp/sl -40
5. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 180 pipa, tp/sl -80
6. pozicija -sl 200

Propadanje cene preko 2600 pip-a , profit +850 pip-a.  8)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 27.06.2011, 10:28:56 »
Nenad je bio vredan zadnjih nedelja, pa je uspešno priveo kraju EA TREND je tvoj najbolji drug sa kolenima , vremenom otvaranja itd... Svaka čast !

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 27.06.2011, 11:31:59 »
Hehe, pocrveneću..  ;D

Evo finalne verzije 3. Za samo 999.99$ dobijate...  ;D

Elem kao što SuperFX spomenu, napravio sam da se u zavisnosti od kolena primenjuju različiti TP. Kratak pregled trenutnih parametara:

- rucnoTrgovanje: false po defaultu, EA će sam da otvara buy. Ako je true, čeka vaše otvaranje pozicije.
- koristiPocetnoVreme: false po defaultu, što znači da će EA po ubacivanju na grafik otvoriti buy poziciju i ignorisati sledeći parametar,
- pocniOd: 8 po defaultu. Ima smisla samo ako je gornja opcija true, a prva false. Zašto ovo postoji? Zato što je SuperFX već radio ručno neke analize, počev npr od 8h ujutro, onaj excel fajl za maj. Zato ako želite da ga proterate kroz tester od određenog datuma i određenog dela dana, rucnoTrgovanje: false koristiPocetnoVreme: true i pocniOd: željen broj sati.
- Step: 20 po defaultu. Razmak između pozicija
- BuyBE: false po defaultu, objašnjeno ranije
- SellBE: false po defaultu, takođe^
- TPbuy: 100 po defaultu, TP za buy poziciju na nultom kolenu
- TPsell: 100 po defaultu, TP za sell poziciju na nultom kolenu
- TP1 do TP4: default vrednosti koje je SuperFX naveo. TP vrednosti za razlicita kolena.
- SL: Ne moram da objašnjavam. :)
- Lot: ^
- Magic: Možete upisati vaš srećan broj pošto za sad ne igra neku ulogu jer sam napravio drugi sistem za razdvajanje pozicija na različitim parovima.

Dodatne napomene:
Voditi računa da SL kad se podeli sa stepom bude = broj kolena koji je u ovom slučaju 4. Treba videti koju vrednost da EA uzima ako ima više kolena nego što ima zadatih TP.
Pošto sam ga za vikend završio nisam mogao da proverim rad na više valutnih parova. Sad sam ga ubacio da sam otvara buy, lepo je otvorio na nekoliko parova, nije pobrkao cene i pozicije. :)

Sad vi nastupate sa testiranjem... ;)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 27.06.2011, 11:36:10 »
Sta je sve stalo u samo 20.2 kb...