Autor Tema: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )  (Pročitano 63674 puta)

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #75 poslato: 20.06.2011, 15:09:22 »
Kad se sveca otvori u 8h,  15 pipa sellstop i buystop, i onda nastavljam sa 20 pipa razlika izmedju pendinga. Sve pozicije se zatvaraju u 19 h. tp 100, sl 100
« Poslednja izmena: 20.06.2011, 15:11:19 gaxx »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #76 poslato: 20.06.2011, 22:59:00 »
Nenad Pavlov već više od mesec dana radi EA na osnovu ove strategije.
Sam EA će obuhvatiti mnoštvo funkcija i podešavanja i biće No. 1.

Od nedelje slede testiranja a od 1. jula ga bacamo u vatru, tj. na real acc. Uskoro opširnije.  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 20.06.2011, 23:04:46 »
Kad se sveca otvori u 8h,  15 pipa sellstop i buystop, i onda nastavljam sa 20 pipa razlika izmedju pendinga. Sve pozicije se zatvaraju u 19 h. tp 100, sl 100

Ok. To je samo jedan od primera... Sve u životu trpi promene, zar ne ?
EA će biti napravljen u stilu menjanja tržišta, koje se hteli mi to ili ne prihvatili zadnje tri godine žustro menja.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: 20.06.2011, 23:12:14 »
Testiranje EA - TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team ) by Nenad Pavlov imam nameru da sprovedem na Admiral Marketsu na real acc. sa deponovanom sumom od 5.000 $, upravo onom sumom koju su davali na demo acc. tokom takmičenja.

Svaki član foruma će dobiti investor pass. kojim će moći da tokom 24h prati njegov rad.

Uskoro opširnije. 

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: 21.06.2011, 06:26:45 »
Odlicno Superfx! Ova strategija je jako dobra, ja je koristim i na live-u. Sa njom kombinujem neke druge strategije kao npr.  hedz parovi sto mi se pokazala kao i najbolja kombinacija. Postavicu rezultate kad zavrsim jos jedno testiranje, posto sam nasao nove hedz parove. Kada radim samo sa jednim parom, pazim samo kada postavljam ea da nema puno oscilacija na trzistu, jer to ce odmah da aktivira druge pendinge i onda mu treba dosta vremena da izadje iz te rupe, to je jedini problem. Znaci samo treba odabrati pravi trenutak, i to je to. Veleo bih da se jos clanova angazuje oko ove strategije, da se pronadju novi ulazi i druge kombinacije, jer nemate pojma koliko je dobra ova strategija.     

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 21.06.2011, 09:02:13 »
Testiranje EA - TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team ) by Nenad Pavlov imam nameru da sprovedem na Admiral Marketsu na real acc. sa deponovanom sumom od 5.000 $, upravo onom sumom koju su davali na demo acc. tokom takmičenja.
Svaki član foruma će dobiti investor pass. kojim će moći da tokom 24h prati njegov rad.
Uskoro opširnije.
Ima li neka sirova verzija, da se ukljucimo u testiranje...
Ili makar nagovesti neke od inputa, da vidimo u kom smeru ide..
Narocito me interesuje da li ste izbacili logiku do kraja tj. do 4BE.. jer iako nismo mogli bas dobro da je testiramo.. stekao sam utisak da nema potrebe da se ide do kraja.. tj. da je dovoljan 1 BE.. a svako produzavanje je samo odugovlacenje koje cesce dovodi do SL-a..
« Poslednja izmena: 21.06.2011, 09:10:40 davidsp »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 21.06.2011, 09:59:18 »
Pa ovako...

Izbacili smo da se pozicije zatvaraju na BE, već ako npr. imamo dva buy-a ili sell-a na BE se zatvara prvi buy ili sell.
To u praksi izgleda ovako. Cena na eur/usd je trenutno na 1.4350, a mi već imamo npr. dva buy-a na ceni od 1.4320 i 1.4340. U ovom slučaju nećemo zatvarati na BE te dve pozicije na 1.4330, već ćemo zatvoriti na BE prvi buy koji nam je na ceni od 1.4320, dok buy na 1.4340 ostaje aktivna pozicija.

Opredelili smo se za ovu varijantu pošto u ovom slučaju tržištu dajemo više prostora da diše, na ovom primeru 20 pipa. Na taj način postižemo mnogo manje zatvaranje pozicija i otvaranje istih.

Takođe smo uveli različite tp-ove između kolena, šta to znači ?

Ako imamo npr. samo jedan buy i cena krene u našem smeru, za tp mu stavljamo 100 pipa. Povećavanjem razlike između buy-a i sell-a (minus na našem računu) , tp mu smanjujemo za svako novo koleno. U praksi to izgleda ovako :

1. pozicija npr. buy , tp 100
2. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 30 pipa, tp 70
3. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 50 pipa, tp 40
4. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 70 pipa, tp/sl 0
5. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 90 pipa, tp/sl -30
6. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 110 pipa - izlazak iz kruga trgovanja sa sl-om 110 pipa (MM 3%)

Ako nešto nije jasno pitajte.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: 21.06.2011, 10:34:21 »
....

Tađođe će se napraviti da EA radi u određenom vremenskom intervalu (START-END) ili u određenoj vremenskoj sesiji (kako bi izbegli mrtvo tržište i stvaranje nepotrebnih kolena na određenim valutnim parovima). Ipak je nama potrebna volatilnost u jednom smeru, zar ne ?

Sve promenljive će se u samom Properties-u moći ručno podešavati i sve će biti podložno promenama. Ako neko želi da radi sa većim stepom , na taj način ćemu to biti omogućeno.

Uradiće se i opcija da EA počinje da radi na osnovu Vašeg indikatora prema kom Vi ulazite u trgovanje , itd... 

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 21.06.2011, 10:40:56 »
Izbacili smo da se pozicije zatvaraju na BE, već ako npr. imamo dva buy-a ili sell-a na BE se zatvara prvi buy ili sell.
To u praksi izgleda ovako. Cena na eur/usd je trenutno na 1.4350, a mi već imamo npr. dva buy-a na ceni od 1.4320 i 1.4340. U ovom slučaju nećemo zatvarati na BE te dve pozicije na 1.4330, već ćemo zatvoriti na BE prvi buy koji nam je na ceni od 1.4320, dok buy na 1.4340 ostaje aktivna pozicija.
Opredelili smo se za ovu varijantu pošto u ovom slučaju tržištu dajemo više prostora da diše, na ovom primeru 20 pipa. Na taj način postižemo mnogo manje zatvaranje pozicija i otvaranje istih.
Tu varijantu o zatvaranju Dve pozicije na BE, ("U ovom slučaju nećemo zatvarati na BE te dve pozicije na 1.4330"), nisam ni razmatrao...  Glavni momenat je zatvaranje prve pozicije na BE, jer jedino na taj nacin se sprecava gomilanje naloga, ali i uvecanje hedga-a. E sada je bilo ono pitanje, dokle ici sa tim... Teorijski je lepo izgledalo da svaki BE iako smanjuje profit ili ide u minus, daje sansu da se taj profit poveca ili minus smanji.. ALI u praksi ako se uzme step od 20 pipa, zatim dnevni range, London, NY, pa smirivanje trzista.. sve to dovodi do toga da se to pretvori u produzenu agoniju vadjena, i sledeci dan te onda sigurno vuce u minus, jer te ponovo hvata slican talas.. Ako se nalozi ogranice i vremenski da se zatvaraju u 19h, onda je to izbegnuto, ali opet nema svrhe cekati u istom danu veliki broj korelacija koje te vucu u konacni -100..
E sada vidim da ste vi umesto da prihvatite tih -40.. uveli promenljivi TP.. sto je nesto blaza varijanta izlaza...
- Trenutno mi se cini da skracena verzija EA, gde se ceka samo 1BE, i da nakon stvaranja uslova za moguci 2BE, EA ne pravi veci hedge, vec da izadje sa -40 SL-a....  je bolja.. i da se dalje treba fokusirati na Ulaz..

sad videh da si postavio jos jedan post.. da to je taj ulaz na sta treba obratiti paznju..
« Poslednja izmena: 21.06.2011, 10:45:10 davidsp »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 21.06.2011, 10:49:46 »
Testiranja su dala rezultate da kada bi EA pustio da radi sa ovim parametrima non stop (24h u nedelji), prosek po valutnom paru na mesečnom nivou je između 200 i 300 pipa. Uopšte ne bežim od zatvaranja pozicije sa sl-om, ipak su plusevi dominantniji.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 21.06.2011, 11:37:08 »
Pozdrav ljudi.

Ovo je trenutna verzija eksperta. Ima još stvar da se implementira, a ovo je za početak. Dakle, može da radi na više parova, treba ga samo ubaciti na grafik i ručno otvoriti poziciju. Nakon toga on stavlja suprotan pending i sve dalje prema strategiji. Postoje opcije BuyBE i SellBE. Ako je recimo BuyBE true onda u slučaju da imamo 2 buy 1 sell ea zatvoriti sve pozicije na ukupnoj nuli. Ako je false koristi TP. Ostaje da se napravi postavljanje TP u zavisnosti od kolena.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: 21.06.2011, 12:38:12 »
Pozdrav ljudi.

Ovo je trenutna verzija eksperta. Ima još stvar da se implementira, a ovo je za početak. Dakle, može da radi na više parova, treba ga samo ubaciti na grafik i ručno otvoriti poziciju. Nakon toga on stavlja suprotan pending i sve dalje prema strategiji. Postoje opcije BuyBE i SellBE. Ako je recimo BuyBE true onda u slučaju da imamo 2 buy 1 sell ea zatvoriti sve pozicije na ukupnoj nuli. Ako je false koristi TP. Ostaje da se napravi postavljanje TP u zavisnosti od kolena.
Pocetak je vise nego odlican..  Ovo resenje sa BuyBE i SellBE sto si ga izdvojio kao mogucnost je extra..
Posto vec par meseci koristim tvoj RucniMartin, napravicu neka poredjenja sa njim a tice se tog postavljanja naloga.. posto vidim da i ovde se EA postavi na graf a Rucni nalog zapocinje proces..

- Kod Rucnog Martina (RM), nisi smeo da postavis cak ni na drugi par nalog, jer bi on sve izbutao, tj. ako si ga stavio RM na eur, i jedan rucni nalog, vise nisi smeo da postavljas ni na eur ni na neki drugi par jer bi RM odmah prekinuo prethodni paket i probao da zakaci taj novi nalog...
- Ovde vidim da si to resio, da se ne mesa sa drugim parovima, ali i dalje ne sme da se dira taj valutni par na kome radi TREND. Jer kada sam probao da otvorim jos jedan nalog na isti par on je odmah postavio pendinge i na taj nalog.. Sto u praksi znaci da ako vam radi jos neki robot na tom paru npr. WallStreet, TREND ce i na njega da postavi pendinge .... (ili gresim? ali na rucne naloge to radi )...
- Zato dok smo jos na pocetku bio bi to jedan od prioriteta da se resi.. tako da kada se EA postavi na graf da odmah otvori nalog BUY ili SELL, ako je to tesko u jednom EA, onda je varijanta sa DVA EA, jedan za startni BUY, a drugi za startni Sell je najbolje resenje... Vazno je da se oslobodi taj valutni par za postavljanje novih naloga, jer ovaj EA ili Strategija  moze odlicno da se kombinuje sa nekim skalping sistemom..
- Sto se mene tice.... osim prethdno sto sam rekao, da se nalozi postavljaju odmah kada se stavi EA, i time oslobodi mogucnost za postavljanje drugih naloga na taj isti valutni par, jedino sta jos treba je mogucnost da se ubaci Vreme kada EA da zapocne rad... i nista vise nije potrebno..
Jer sve kombinacije indikatora se svode samo na jednu.. trazenje range-a do 30 pipa, tj mrtvo trziste i onda cekanje volatilnosti.. (ako je jaka onda full TP, a ako je slaba onda nula ili SL)
- Takodje ovo menjanje TP-a u zavisnosti od nivoa, nije mi bas jasno sta se sa tim dobija.. jer kao sto je logika BE do kraja delovala primamljivo.. tako i ovo sa izmenom TP-a na svakom nivou, mislim da u praksi nece da, da neke bolje rezultate od verzije bez toga.. mislim da je bolje prihvatiti definisan SL.
« Poslednja izmena: 21.06.2011, 14:53:37 davidsp »

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: 21.06.2011, 16:38:04 »
Sve zasluge za ideje i koncepte idu SuperFx-u, moja je samo realizacija. :)

Što se tiče varijanti rada na više parova i više pozicija, tu još ima jako mnogo prostora za isprobavanje. Može biti automatski ulaz npr sa korelacijom parova što radi Gaxx, može biti ručni ulazak kao sad, može biti postavljanje pendinga, posebno ea za buy, posebno za sell... Sve te varijante manje ili više komplikuju sistem, ali bitno je da mogu da se realizuju i to je nešto što dolazi na kraju, kad se mehanizam pokaže dobar i kad budemo pravili namenski eksperte. Voleo bih da namestim ea koji će raditi savršeno u svakoj situaciji, ali realnost je drugačija, jer kad pogledamo i komercijalne eksperte, svi oni imaju predefinisana ograničenja od strane tvorca, TF, na kojim parovima radi, itd.
U svakom slučaju hvala za zapažanja i mišljenja, sva su dobrodošla i sve se uzima u obzir.
Što se tiče vremena od kad do kad robot radi, ni to nije problem da se napravi.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 21.06.2011, 16:50:04 »
Gotova je analiza maja meseca po strategiji TREND je tvoj najbolji drug na valutnom paru Eur/Usd.
Rezultati su i više nego odlični, mesec se završio u plusu 260 pipa.  :)

Analiza je urađena po sledećim parametrima :

Step između buy-a i sell-a 20 pipa sa uračunatim spredom. Optimalan rad 00-24h tokom celog meseca.

1. pozicija , tp 100
2. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 30 pipa, tp 70
3. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 50 pipa, tp 40
4. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 70 pipa, tp/sl 0
5. pozicija - razlika između buy-a i sell-a 90 pipa, tp/sl -40
6. pozicija, sl 100

MM sam napravio da tp/sl od 100 pipa bude 5% računa. U maju mesecu bi se na taj način depozit računa uvećao za lepih 13 % i to samo na valutnom paru eur/usd.  8)

Analizu možete da pogledate u Excel tabeli koja je u prilogu.

« Poslednja izmena: 21.06.2011, 16:53:11 SuperFX »

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: 21.06.2011, 17:58:03 »
Konacno pravi EA , odlicno radi! Sve pohvale za Nenada i Superfx-a. Opcija BuyBE i SellBE je dobra stvar, pogotovo za ovo eksperimentisanje sto ja radim. ;)