Pozdrav ljudi.
Ovo je trenutna verzija eksperta. Ima još stvar da se implementira, a ovo je za početak. Dakle, može da radi na više parova, treba ga samo ubaciti na grafik i ručno otvoriti poziciju. Nakon toga on stavlja suprotan pending i sve dalje prema strategiji. Postoje opcije BuyBE i SellBE. Ako je recimo BuyBE true onda u slučaju da imamo 2 buy 1 sell ea zatvoriti sve pozicije na ukupnoj nuli. Ako je false koristi TP. Ostaje da se napravi postavljanje TP u zavisnosti od kolena.
Pocetak je vise nego odlican.. Ovo resenje sa BuyBE i SellBE sto si ga izdvojio kao mogucnost je extra..
Posto vec par meseci koristim tvoj RucniMartin, napravicu neka poredjenja sa njim a tice se tog postavljanja naloga.. posto vidim da i ovde se EA postavi na graf a Rucni nalog zapocinje proces..
- Kod Rucnog Martina (RM), nisi smeo da postavis cak ni na drugi par nalog, jer bi on sve izbutao, tj. ako si ga stavio RM na eur, i jedan rucni nalog, vise nisi smeo da postavljas ni na eur ni na neki drugi par jer bi RM odmah prekinuo prethodni paket i probao da zakaci taj novi nalog...
- Ovde vidim da si to resio, da se ne mesa sa drugim parovima, ali i dalje ne sme da se dira taj valutni par na kome radi TREND. Jer kada sam probao da otvorim jos jedan nalog na isti par on je odmah postavio pendinge i na taj nalog.. Sto u praksi znaci da ako vam radi jos neki robot na tom paru npr. WallStreet, TREND ce i na njega da postavi pendinge .... (ili gresim? ali na rucne naloge to radi )...
- Zato dok smo jos na pocetku bio bi to jedan od prioriteta da se resi.. tako da kada se EA postavi na graf da odmah otvori nalog BUY ili SELL, ako je to tesko u jednom EA, onda je varijanta sa DVA EA, jedan za startni BUY, a drugi za startni Sell je najbolje resenje... Vazno je da se oslobodi taj valutni par za postavljanje novih naloga, jer ovaj EA ili Strategija moze odlicno da se kombinuje sa nekim skalping sistemom..
- Sto se mene tice.... osim prethdno sto sam rekao, da se nalozi postavljaju odmah kada se stavi EA, i time oslobodi mogucnost za postavljanje drugih naloga na taj isti valutni par, jedino sta jos treba je mogucnost da se ubaci Vreme kada EA da zapocne rad... i nista vise nije potrebno..
Jer sve kombinacije indikatora se svode samo na jednu.. trazenje range-a do 30 pipa, tj mrtvo trziste i onda cekanje volatilnosti.. (ako je jaka onda full TP, a ako je slaba onda nula ili SL)
- Takodje ovo menjanje TP-a u zavisnosti od nivoa, nije mi bas jasno sta se sa tim dobija.. jer kao sto je logika BE do kraja delovala primamljivo.. tako i ovo sa izmenom TP-a na svakom nivou, mislim da u praksi nece da, da neke bolje rezultate od verzije bez toga.. mislim da je bolje prihvatiti definisan SL.