Autor Tema: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )  (Pročitano 63593 puta)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #180 poslato: 21.07.2011, 17:32:05 »
Pozdrav ljudi, evo i verzije 6 (koliko će ih biti ko zna ;D).

Unapređenja u ovoj verziji:
- Pravljenje log fajla u /experts/files/ folderu u slučaju da se desi SL razmak, pošto mi je to bila jedan od glavnih briga, da li zatvara dobre pozicije. U fajl upisuje sve pozicije koje treba da zatvori sa detaljima o njima pa može da se uporedi sa onim što je stvarno zatvorio, mada mislim da radi OK.

- Basket opcija, ako je 0 ne uzima u obzir, ako je veća od nule gleda to kao ciljani ukupni profit i kad se dosegne zatvara sve opcije. To je čisto radi zabave i razonode, jer će prava verzija za korelaciju tek doći.

- Vizuelno ispisivanje podešavanja na grafikonu, radi lakšeg snalaženja prilikom rada sa više valutnih parova. Oni koji su radili sa Wallsteetom prepoznaće dizajn..  ::)

Uzdravlje
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #181 poslato: 22.07.2011, 10:32:57 »
Srebro i zlato su takođe interesantni za rad sa ovom strategijom.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #182 poslato: 22.07.2011, 14:55:08 »
Sinoć sam stavio EA na šest valutnih da bih istestirao varijantu sa korelacijom. U konsultaciji sa gaxxom stavio sam:
BUY: EURUSD, AUDUSD, USDJPY
SELL: GBPCHF, USDCHF, EURJPY

U pitanju je demo račun sa 10.000$ depozita i 0.5 lotom. Ciljani profit je 100$ mada nešto on to drugačije radi, još ostaje da vidim šta i kako. :)

Prilažem statement, do sad je napravio oko +1.300$ znači oko 13% računa (statement je od pre par sati pa je manje na njemu).

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #183 poslato: 22.07.2011, 14:56:11 »
A evo kako je obrao profit na sell parovima. :)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #184 poslato: 22.07.2011, 15:04:33 »
Pretpostavljam da to što ti se desilo što si zaokružio na slici možemo sinoćnjem spajku da pripišemo...

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #185 poslato: 22.07.2011, 15:07:57 »

Prilažem statement, do sad je napravio oko +1.300$ znači oko 13% računa (statement je od pre par sati pa je manje na njemu).

Malo li je ?  ;D

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #186 poslato: 22.07.2011, 15:29:29 »
Rekao sam vam da su rezultati dobri, jos samo treba naci odgovarajuce parametre za tu vrstu trgovanja i za svaki par posebno. Problem je sto ne moze kroz tester da se propusti, onda bi lako nasli odgovarajuce parametre.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #187 poslato: 22.07.2011, 15:57:44 »
Vrlo moguće da je to bio taj spajk. Da je malo nije malo, još da je pravi račun.. :)

Što se tiče parametara, jedino da se optimizuje svaki par pojedinačno.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #188 poslato: 26.07.2011, 13:39:11 »
Evo još malo rezultata sa korelacijom.

Opet se desio spajk, i po mom sadašnjem razumevanju to je situacija kad imamo BSS ili BBS pa je jedan spajk na dole i dva na gore, samo zavisi kojim redosledom se zatvore pa tako i grafik izgleda.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #189 poslato: 27.07.2011, 09:53:21 »
Još jedan TP na korelaciji...

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #190 poslato: 28.07.2011, 13:38:32 »
Pozdrav ljudi, evo i verzije 6 (koliko će ih biti ko zna ;D).

Unapređenja u ovoj verziji:
- Pravljenje log fajla u /experts/files/ folderu u slučaju da se desi SL razmak, pošto mi je to bila jedan od glavnih briga, da li zatvara dobre pozicije. U fajl upisuje sve pozicije koje treba da zatvori sa detaljima o njima pa može da se uporedi sa onim što je stvarno zatvorio, mada mislim da radi OK.

- Basket opcija, ako je 0 ne uzima u obzir, ako je veća od nule gleda to kao ciljani ukupni profit i kad se dosegne zatvara sve opcije. To je čisto radi zabave i razonode, jer će prava verzija za korelaciju tek doći.

- Vizuelno ispisivanje podešavanja na grafikonu, radi lakšeg snalaženja prilikom rada sa više valutnih parova. Oni koji su radili sa Wallsteetom prepoznaće dizajn..  ::)

Uzdravlje

Buy i sell BE mi je false

Otvorio sam nalog sell, cijena je pokupila buy pending i onda opet promijenila smjer i pokupila sell pending te otišla još dolje za više od vrijednosti koje imam upisano pod step.

Da li je predviđeno da EA stavi na oba sell naloga BE jer u tom slučaju bi bilo razumno da je BE na najnižem sell nalogu a da ostali nalozi imaju SL na BE od ovog najnižeg.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #191 poslato: 01.08.2011, 18:44:51 »
Evo posle par dana da prikažem kakva je situacija na platformi sa korelacijom. Pojma nemam šta se dešavalo na tržištu, jedino što znam da zezaju poznati sitni bagovi, možda bi kriva bila malo drugačija, ali ovo je sve test...

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #192 poslato: 06.09.2011, 10:41:04 »
Statement zadnjih mesec dana sa strategijom TREND je tvoj najbolji drug.
Opušteno... 35% za mesec dana.

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #193 poslato: 06.09.2011, 15:04:06 »
Kod tebe se izgleda uopste ne pojavljuju bugovi sa kojima sam ja imao problema... ne kapiram kako tj zasto drugacije radi?

Kada se sve pozicije zatvore na definisani basket profit, robot pocne da otvara nove pozicije i u isto vreme da zatvara iste (jer je verovatno jos uvek aktivna rutina da zatvara sve pozicije). Ako ne restartujem robot, u stanju je po nekad tako da radi ceo sat mozda i vise. Profit se naravno sve istopi.

Ima jos jedan problem, desava se da kada se dostigne target na odredjenom paru, ne stigne da zatvori sve pozicije ako je u tom trenutku drugaciji spread u odnosu na pocetak trgovanja. Npr. Zatvori obe buy pozicije a sell ostane otvorena.

Kod tebe izgleda sve funkcionise dobro. Molim te kazi mi u cemu je tajna :)
Sequere pecuniam

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #194 poslato: 06.09.2011, 15:34:01 »
Evo da se i ja javim. Nema posebne tajne, osim podešavanja koja je Super očigledno dobro odredio. To je poslednja verzija robota sa foruma.

U međuvremenu sam ispravljao bagove, može se reći da su otklonjeni. E sad, ostaje ta nezgodacija rada sa basket profitom i više parova. Jednostavno je neizvodljivo da jedan EA kontroliše ostale EA ako je uključen po jedan na svakom paru, jer jedan će da zatvara, a drugi će da rade po svojoj logici (otvaraju nove, pomeraju SL/TP itd). To je ono što se sad dešava.

Ono što vidim kao rešenje je samo jedan EA koji će da radi na platformi i kontroliše sve parove i profite i na tome trenutno radim.

Kad bude gotovo stiže v7 koja će verovatno biti tenk u odnosu na prve (trotinete) verzije. Samo malo strpljenja. ;)