Autor Tema: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )  (Pročitano 63616 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #165 poslato: 11.07.2011, 15:23:19 »
Pogledajte ovu sliku i pokušajte osmisliti kako uzeti što veći profit, trenutno imam 60 pipa profita a postoji mogučnost da se trend okrene i da na kraju završim i u minusu bi li ovdje dobro došao kakav T/S ili bilo kakva druga ideja.

Dok ti nismo odgovorili ti si već završio u profitu. Pokupljen i TP1 i TP2.
Bravo... 8)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #166 poslato: 11.07.2011, 15:34:30 »
Tako je , ne kužim ovo TP1 i TP2 ali profit je 100 pipsa u prijevodu uzeo sam im danas 9€ no kada mi nenad odgovori na PP i ako uspije uraditi nešto po mom prijedlogu moglo bi biti i bolje a ušao sam i u novi nalog slika u prilogu.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #167 poslato: 11.07.2011, 23:39:29 »
THV sistem uz Coral je ok za ulazak, dobra ideja za start TREND je tvoj najbolji drug... 

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #168 poslato: 11.07.2011, 23:45:29 »
THV sistem uz Coral je ok za ulazak, dobra ideja za start TREND je tvoj najbolji drug...

Tako je , ne kužim ovo TP1 i TP2 ali profit je 100 pipsa u prijevodu uzeo sam im danas 9€ no kada mi nenad odgovori na PP i ako uspije uraditi nešto po mom prijedlogu moglo bi biti i bolje a ušao sam i u novi nalog slika u prilogu.

Iz ove tvoje slike se to najbolje i vidi. Zato je tu Trend is your friend. :)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #169 poslato: 12.07.2011, 07:13:23 »
Ovaj buy na slici zatvoren sa +1 i tu je problem o kojem sam pisao u jednom od prethodnih postova da kada jednom tečaj ode u plus određen broj pipa trebalo bi nešto staviti poput BE ili TS barem u mom slučaju gdje je strategija koraka 50 pipa.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #170 poslato: 12.07.2011, 08:35:03 »
Ovaj buy na slici zatvoren sa +1 i tu je problem o kojem sam pisao u jednom od prethodnih postova da kada jednom tečaj ode u plus određen broj pipa trebalo bi nešto staviti poput BE ili TS barem u mom slučaju gdje je strategija koraka 50 pipa.

Nisam za varijantu Trailing Stop-a.

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #171 poslato: 12.07.2011, 10:41:27 »
Idealan dan za trend friend!

http://screencast.com/t/W7Gna0SoaA

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #172 poslato: 12.07.2011, 10:54:15 »
Nakon ovog danas i ja mislim da TS možda i nije najbolje riješenje no mislim da znam što bi bilo najbolje rešenje iz ovog što mi se događa već 3 dana danas profit od 16 pipa jučer i prekjučer po 100 što u prijevodu znaći da za 3 dana imam profit od 216 pipa, danas bi bilo puno bolje da sam pozicije imao posložene kako treba no međutim nešto sam ručno sprčkao pa su mi se udaljili buy i sell čak 80 pipa.

Po meni treba se držati koljena ovisi ko kako voli od 20-50 i kada se otvaraju nalozi bilo buy ili sell uvjek kontra pending nalog mora biti na razmaku od trenutne cijene kada otvori neki nalog kako je određeno u postavci koraka.

Primjer:
sell 1,2000
buy pending 1,2050
dalje
sell 1,2000
buy 1,2050
sell 2 pending 1,2000
dalje
sell 1,2000
buy 1,2050
sell 2 1,2000
buy 2 pending 1,2050
itd

T/P 100 pipa
sve ostalo ostaje isto

ovo se može vrtiti do mile volje uz oprez na MM no pogledajte prošlost kada se cijena vrtila više od 3 puta.

Ovdje nas čeka po meni siguran profit od 50 pipa svali dan odnosno 100 ako pogodimo odmah stranu trenda.
« Poslednja izmena: 12.07.2011, 10:56:15 expertx »

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #173 poslato: 12.07.2011, 11:09:29 »
Evo novog naloga na slici, samo što ću morati ručno podešavati pendinge ukoliko bude bilo preokreta ako ih nebude profit bi trebao biti +100 a ako ih bude profit bi trebao biti +50.

Nenade ako imaš vremena sredi ovo u ea(ak niš bar za mene da to lakše istestiram).

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #174 poslato: 12.07.2011, 11:33:28 »
Kada usporedite ove dvije slike trebalo bi vam biti jasno o čemu sam prije pisao, prelaskom profita buy pozicije +50 pipa premjestio sam sell pending na ulaznu poziciju od buy naloga i sada cijena kud god da ide ja sam u profitu odnosno na 0. Nadam sae ipak zatvaranju sa +100 pipa. Sada je potrebno paziti da se ne okrene trežište opet dolje i kad otvori ako otvori sell kako odraditi sa buy pendingom.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #175 poslato: 12.07.2011, 13:53:05 »
Idealan dan za trend friend!

http://screencast.com/t/W7Gna0SoaA

Potpisujem. :) Sa lotom koji sam stavio 100 pipa = 10 centi. A od juče popodne je napravio 54 centi, sami izračunajte koliko je to pipa. ;)

Što se tiče tvog predloga expertx, jedan od glavnih razloga pravljenja razmaka između pozicija (SuperFX neka me ispravi ako grešim) je da se pusti cena da diše u nekom prostoru dok se ne odluči na koju će stranu. Daleko od toga da tvrdim da tvoja zamisao ne valja, ali pošto sam okupiran redovnim poslom(tačnije x2 ne računajući forex) i svim ostalim životnim obavezama imam vrlo ograničeno vreme za pravljenje robota. Zato, da bih ga što efikasnije iskoristio kad ga imam bitno mi je da znam da neka ideja ima koliko toliko potencijala. Zato probaj da ručno odradiš testiranje za neki prošli period. Imaš na forumu kako je SuperFX radio, ne moraš možda od početka godine ali bar mesec, dva, tri, to će i tebi reći dosta toga, možda ukazati na još neke stvari koje bi bile dobre. Onda kad priložiš rezultate i kad krenemo sa pravljenjem robota mnogo će biti svima jasnije. To ne važi samo za tebe, već za sve ljude sa foruma. Kad sam krajem prošle godine došao na forum, još sam studirao i imao sam vremena na pretek, sad je situacija drugačija. I dalje želim da zajednički nešto napravimo, samo mora svako da doprinese koliko može da bismo bili efikasniji.
U svakom slučaju experte, a i svi ostali, ne morate se brinuti, jer ako se neka ideja kroz ručnu analizu i testiranje pokaže kao potencijalno profitabilna, neće biti zaobiđena sigurno u automatizaciji.. ;)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #176 poslato: 12.07.2011, 16:07:38 »
Apsloutno te podržavam u svemu što si rekao i imaju neke stvari koje se još moraju iskristalizirati da bi se stavile u automatizaciju, no ja ću otvoriti svoju temu u kojoj čete moći pratiti rad TREND EA i moje strategije i to skoro pa uživo sve moje minuse i pluseve.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #177 poslato: 12.07.2011, 16:14:45 »
Apsloutno te podržavam u svemu što si rekao i imaju neke stvari koje se još moraju iskristalizirati da bi se stavile u automatizaciju, no ja ću otvoriti svoju temu u kojoj čete moći pratiti rad TREND EA i moje strategije i to skoro pa uživo sve moje minuse i pluseve.

Tako i treba, podržavamo ! :)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #178 poslato: 12.07.2011, 23:13:48 »
Jedan od setup inputa za valutni par Gbp/Chf sa ulaskom u sell kao primarni target za zadnjih 6 meseci.

Step=80    
TPbuy=400
TPsell=400
SL=400
TPbuy1=200
TPbuy2=100
TPbuy3=-50
TPbuy4=-100
TPbuy5=-150
TPsell1=380
TPsell2=200
TPsell3=100
TPsell4=-50
TPsell5=-100

Lot=0.1
Depozit 1.000 $

Profit 2499.83 $

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #179 poslato: 17.07.2011, 14:48:31 »
Svaka cast na rezultatima! Odlicna (izlazna) strategija. Posmatram odavno, ali nisam imao sta da dodam pa nisam hteo samo da povecavam broj postova :)

Jedno pitanje: Cesto se prilikom backtest-a pojavi error 130(Invalid stops) ili error 145(Modification denied because order too close to market), i onda se desi da se ne zatvore sve pozicije u trenutku i ne mogu da testiram robot kako treba(pozicija koja je ostala otvorena desi se da se uopste ne zatvori). Jel se desava i drugima ova situacija, i kako je resavate ako se desava. Hvala!
Sequere pecuniam