Autor Tema: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )  (Pročitano 63609 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team )
« Odgovor #135 poslato: 08.07.2011, 11:56:05 »
Jedno pitanje.

Uđemo u trgovanje i sve se ljepo odradi i pozatvara, kako sada uraditi da ne otvara više danas nove naloge. Pitam to radi toga ako nemožete biti prisutni uz komp da isključite EA.

Dobro pitanje !  ;) Za sada ne postoji ta opcija. Biće urađeno i to najverovatnije sledeće nedelje, kao što treba da bude urađena i opcija zatvaranja na određeni profit (npr u dolarima i evrima).

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #136 poslato: 08.07.2011, 12:02:31 »
Hvala na odgovoru, ovo je super EA i strategija.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #137 poslato: 08.07.2011, 12:03:47 »
Buy Usd/Chf , Entry 0.8486 , Step 50
Ako moze sam malo objasnjenje za ovo?
BUY je ok, mozda malo prerano ali ok, cena je naisla na zonu jakog otpora i ukoliko ga probije verovatno ce lepo odskociti, ali kako se tu uklapa ulazak u suprotnu poziciju? NFP?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #138 poslato: 08.07.2011, 12:04:51 »
Hvala na odgovoru, ovo je super EA i strategija.

Hvala na podršci. Tu smo zajedno sa pristupnim idejama da je učinimo još jačom i profitabilnijom.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #139 poslato: 08.07.2011, 12:09:56 »
Buy Usd/Chf , Entry 0.8486 , Step 50
Ako moze sam malo objasnjenje za ovo?
BUY je ok, mozda malo prerano ali ok, cena je naisla na zonu jakog otpora i ukoliko ga probije verovatno ce lepo odskociti, ali kako se tu uklapa ulazak u suprotnu poziciju? NFP?
Sa stepom 50 ćemo se braniti ako dođe do slabljenja dolara. Znači sell stop nam je postavljen na 0.8436. Ovoj strategiji prijaju jake vesti i velika pomeranja na tržištu, ma u koju stranu cena išla.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #140 poslato: 08.07.2011, 12:21:55 »
Da jasno, lepo zvuci u svakom slucaju.
Bilo bi zanimljivo da neko ko testira strategiju izvuce malo statistike, npr koliki je procenat uspesnosti prvog ulaska a koliki je kad se aktivirao i suprotan order.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #141 poslato: 08.07.2011, 12:30:16 »
Da jasno, lepo zvuci u svakom slucaju.
Bilo bi zanimljivo da neko ko testira strategiju izvuce malo statistike, npr koliki je procenat uspesnosti prvog ulaska a koliki je kad se aktivirao i suprotan order.

Vidimo i na H1 i na H4 tripl top, cena nema više snage za odbijanjem, a drugi razlog ulaska u buy je što smo već izbegli kolenisanje u razmaku od 100 pipa.  ;)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #142 poslato: 08.07.2011, 12:36:51 »
Jedno pitanje.

Uđemo u trgovanje i sve se ljepo odradi i pozatvara, kako sada uraditi da ne otvara više danas nove naloge. Pitam to radi toga ako nemožete biti prisutni uz komp da isključite EA.

Dobro pitanje !  ;) Za sada ne postoji ta opcija. Biće urađeno i to najverovatnije sledeće nedelje, kao što treba da bude urađena i opcija zatvaranja na određeni profit (npr u dolarima i evrima).

Ustvari, moguće je sa finalnom verzijom to uraditi uz pomoć postojećih opcija.
Nakon stavljanja na graf i nakon što EA sam postavi pozicije treba straviti rucnoTrgovanje na true što znači kad se pozatvaraju postojeće pozicije EA neće dalje raditi jer će čekati vaš ulazak.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #143 poslato: 08.07.2011, 13:27:35 »
Jedno pitanje.

Ustvari, moguće je sa finalnom verzijom to uraditi uz pomoć postojećih opcija.
Nakon stavljanja na graf i nakon što EA sam postavi pozicije treba straviti rucnoTrgovanje na true što znači kad se pozatvaraju postojeće pozicije EA neće dalje raditi jer će čekati vaš ulazak.

E ovo mi je promaklo jer meni bolje odgovara samo ručno trejdanje a kad dobro to istestiram na live acc stavit ću scren shotove ulazaka i izlazaka.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #144 poslato: 08.07.2011, 14:26:40 »
Nešto ovdje ne valja , stavio sam ručno i kada sam otvorio nalog ništa se dalje nije desilo, a povratkom opcije ručnog na false otvorio se još jedan nalog i sve što je trebalo.

Što nisam dobro uradio ili ručno ne radi kako treba?

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #145 poslato: 08.07.2011, 15:49:14 »
Ovaj graf sve govori, samo mi još ovo ručno nije jasno kako radi.

Moglo bi se promjeniti sljedeće:

Kada je stavilo s/l za prvi buy nalog na = 0 ja bi to radije da je barem +1 a i ovaj drugi kad je već otišao tako visoko iznad buy 2 što i njega ne stavi +1 a ako ga zatvori mislim da bi onda moglo zatvoriti sve odnosno u povratku nebi se smjelo vratiti u minus već zatvoriti s nekim profitom ako več nije dotaknulo t/p
« Poslednja izmena: 08.07.2011, 15:54:52 expertx »

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #146 poslato: 08.07.2011, 20:16:07 »
Još jedna slikica

Ovdje bi trebalo sljedeče promijeniti:

Otvorio sam buy poziciju i postavilo se sell pending, kada je njega otvorilo postavio se sell 2 pending, a kada je otvoren sell 2 pojavio se buy 2 pending(po mojem na krivom mjestu)

Kada se otvorio sell2 sell 1 je s/l postavljen na 0(to bi ja želio da bude +1) tada se otvara i buy 2 pending koji je po meni na krivome mjestu(trebao bi se otvoriti na poziciji sell 1 a ne na step poziciji iznad buy1)

Molim da se izjasnite jel ovo dobra odeja ili ovo nije dobra ideja

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #147 poslato: 08.07.2011, 20:20:37 »
Još jedna slikica

Ovdje bi trebalo sljedeče promijeniti:

Otvorio sam buy poziciju i postavilo se sell pending, kada je njega otvorilo postavio se sell 2 pending, a kada je otvoren sell 2 pojavio se buy 2 pending(po mojem na krivom mjestu)

Kada se otvorio sell2 sell 1 je s/l postavljen na 0(to bi ja želio da bude +1) tada se otvara i buy 2 pending koji je po meni na krivome mjestu(trebao bi se otvoriti na poziciji sell 1 a ne na step poziciji iznad buy1)

Molim da se izjasnite jel ovo dobra odeja ili ovo nije dobra ideja

Buy2 se ne otvara na poziciji sell1, već onoliko pipa iznad Buy1 (step). A što se tiče +1, to se da lako uraditi.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #148 poslato: 08.07.2011, 20:23:22 »

Kada je stavilo s/l za prvi buy nalog na = 0 ja bi to radije da je barem +1 a i ovaj drugi kad je već otišao tako visoko iznad buy 2 što i njega ne stavi +1 a ako ga zatvori mislim da bi onda moglo zatvoriti sve odnosno u povratku nebi se smjelo vratiti u minus već zatvoriti s nekim profitom ako več nije dotaknulo t/p

Ne kažem da se ne može razmišljati i u tom pravcu, ali onda postojeći rezultati sa završenom analizom padaju u vodu.
« Poslednja izmena: 08.07.2011, 20:25:38 SuperFX »

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #149 poslato: 08.07.2011, 20:37:02 »

Ne kažem da se ne može razmišljati i u tom pravcu, ali onda postojeći rezultati sa završenom analizom padaju u vodu.

Ok ako je tako onda nek ostane kako je samo molim ako je moguče kroz vikend ovih +1 da se odradi.