Davidsp, imamo buy sell sell poziciju cena pocinje da se vraca . prvi sell se zatvara na BE otvara se novi buy na 1.4320 i imamo
SELL 1.4260, BUY 1.4300, BUY 1.4320
U tom momentu razlika između sell-a i buy-a bi nam tačno bila 50 pipa, znači 50 pipa minusa u tom trenutku.
Ako bi se stvorila razlika od 100 pipa gasimo sve pozicije i izlazimo iz trgovanja sa 100 pipa minusa i momentalno otpočinjemo novi ciklus sa ulaskom u novu poziciju.
Koliko sam ja razumeo onda se BUY vise ne zatvara na BE nego kada se napravi razlika 100 pipa gase se sve pozicije , onda odlucujes da li ces postaviti ponovo BSS ili SBB.
Nisam bas najbolje razumeo... ali da ponovimo za hedge od -100 potrebno je da se aktivira 4-ti BE...
U onoj tabeli nisu predstavljene sve moguce kombinacije izlaza...
Tako npr. BS-4 (tu je ima 3 BE), cena je izasla na dole i stanje je -40, da cena nije produzila dole vec se vratila gore imali bi 2buy i 1sell i stanje -20...
Ako bi pojednostavili to bi izgledalo ovako: odnos BE i profita je sledeci:
Bez BE, profit moze da bude 100 ili 60 (kada se aktivira jedan suprotni nalog)
Sa 1 BE, profit moze da bude 40 ili 20
Sa 2 BE, profit moze da bude 0 ili -20 na izlazu (u trenutku hedga je -60)
Sa 3 BE, profit moze da bude -20 ili -40 na izlazu (u trenutku hedga je -80)..
- Znaci i Buy i Sell moras da das sansu da idu do 3 BE.. ili makar do 2 BE.. jer pogledaj sta bi se desilo u koloni BS-3, tu je napravljen po jedan BE.. (1Buy i 2Sell izlaz -20). da se cena okrene na gore i izadje na suprotnu stranu.. a da se Sell ne vrati na BE imali bi 2sell u minusu (-120 i -160) i jedan Buy u plusu (+80) = -200.. E sada ako si ovde mislio da prekines na -100?
Takodje u koloni B-3 da je cena otisla jos 20 pipa dole i otvorila jos jedan Sell, ako se onda prvi nebi vratio na BE.. vukao bi 2 sella i profit ne bi bio +40, vec -120 (ili bi izasao na -100)..
**znaci osnovna logika je postavljanje BE do kraja.. do konacnog hedga od -100, jer jeste da nas svaki dodatni BE vodi do smanjena profita i nule, ali se ne predaje odmah nakon prvog BE...
**ukoliko je to tesko ubaciti u kod... probaj makar da moze da postavi po 2 BE na svakoj strani.. to je vec optimalni pokusaj, a posle gde ode.. (jer ionako niko nemoze da predvidi kretanje cene, ali po 2 BE pruzaju vecu sansu za izlazak na Nuli)...
PS: nesto mi ne radi PC tako da necu mocu za neki dan da testiram...