Autor Tema: Gann line indikator  (Pročitano 21267 puta)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Gann line indikator
« Odgovor #30 poslato: 22.06.2011, 14:50:23 »
Payi samo , po originalnoj strategiji ,, ako ti poycije nisu dosegle SL ili TP treba ih ostaviti , tj ne yatvarati u slucaju novog dana!

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 22.06.2011, 16:10:35 »
Payi samo , po originalnoj strategiji ,, ako ti poycije nisu dosegle SL ili TP treba ih ostaviti , tj ne yatvarati u slucaju novog dana!
Da da znam, ali ako je trend za novi dan u suprotnom smeru onda nema logike drzati takvu poziciju. Stavio sam opciju u koliko pozicija do odredjenog vremena (npr od 20h) ne ode u SL i TP da se zatvori na BE ili u plusu, a ako se ni to ne desi, onda da pred otvaranje novog signala zatvori poziciju gde god da se nadje. Backtest za ovu strategiju moze da bude dosta relevantan jer ne zahteva veliku preciznost podataka, ali zbog toga sto indikator jos uvek ne radi kako treba ne moze ni da se testira.
Sequere pecuniam

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 22.06.2011, 16:12:01 »
Znam da ovo zvuci idiotski , ali zar ne bi mogao da se napravi ea koji ce sam da procita TP I SL , entry sa charta indicatora?

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 22.06.2011, 16:23:55 »
Nije vise problem da se 'procitaju' podaci, to sam namestio. Podaci su smesteni u buffere. Problem je loop koji je podesen u indikatoru da updatuje/menja TP i SL jednom u 24h. Za ove potrebe nam treba ili neka funkcija koja ce da ponavlja iste podatke u buffer-u za svaku novu svecu sve dok glavna funkcija ne ponudi nove podatke ili nesto slicno... sada kad stavis indikator na bilo koju tabelu on pokupi podatke, ali cim se otvori nova sveca daje empty value tj error. Jedino dobro radi na daily jer se onda otvaranje svece poklapa sa glavnom funkcijom u indikatoru....
Sequere pecuniam

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 22.06.2011, 16:25:28 »
Uh ...deluje zapetljano ...moje poznavanje programiranja prestaje posle inputa za EA   8)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 25.06.2011, 18:00:19 »
Samo jedna napomena za GANN indikator , ova verzija koju imamo je napravljena za gmt+2 brokere , dakle ako niste gmt 2 , skinite bilo koju platformu koja jeste , fx clearing na primer i postavite indicator na chart , a na vasoj platformi gde trgujete postavite entry , tp i sl .

Ove nedelje je verzija 1.3 pogodila sve targete , a verzija koju imamo na forumu je isto tako bila uspesna !

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 26.06.2011, 11:02:39 »
Evo ga robot. Ubacio sam ipak da se otvorene pozicije ne zatvaraju na kraju dana u koliko je trend sledeceg dana u istom smeru. Primenio sam potpuno strategiju koju je preporucio MJ. Pozicije se otvaraju na Entry1, Entry2 i Exit. TP se pomera na Entry1 kad se otvori druga pozicija. Kada se otvori treca pozicija TP se pomera na Entry2. Moze da se stavi, na bilo koji time-frame, nema uticaja na rad robota. Mada sam primetio da backtest radi preciznije ako se stavi na manji time frame.
Nisam siguran da je ea 100% bug-free, i ako moze neko da se prikljuci u testiranju bilo bi odlicno. Ne mogu da uradim backtest kako treba jer sam izgleda ducascopy podake zeznuo. Ako neko ima sve spremno za eurusd 99% backtest, i ima zelju da pomogne neka se oglasi :). Obavezno testirajte u 'visual mode', lakse cete videti ako se pojavi neki bug.

Znaci, nemojte nikako jos uvek da stavljate ovo na live! Prvo da budemo sigurni da nema bugova.
Sequere pecuniam

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 26.06.2011, 11:54:10 »
Znaci, nemojte nikako jos uvek da stavljate ovo na live! Prvo da budemo sigurni da nema bugova.

Ja to kažem svaki put za moje, ali šta ćeš, volu ljudi na live pa to ti je.. ;D

Drago mi je ako si se iskobeljao sa baferima, jer ja ne stižem. Keep up teh good work.. :)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 26.06.2011, 12:07:36 »
Ok , testirao sm ga za zadnjih par meseci , primetio sam da ponekad ne postavi order i ako dobije linije gde bi trebalo da ih postavi.
Jel bi mogao u robotu da prepravis u ea , inpute , tako da znam sta mi je TP 1 TP 2 Sl itd .Ne snalazim se sa ovim Open order Limit 65 , sell order , buy order itd ....Hours from , hours to , jel to gmt podesavanje ? Mozes li i to malo da prepravis , bojim se da ljudi nece razumeti najbolje .
Sve u svemu , extra odradio par meseci. Testirao sam ga od 22 marta pa do 23 juna !

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 26.06.2011, 12:17:37 »
Ako se ne varam ea šalje buy i sell ordere, koliko vidim na brzinu, što nije nikako loše, samo je nezgodacija što može da prokliza cenu pa da se ne izvrši, pogotovo ako je broker dobar poput inste, liteforexa... Sa pendinzima je mnogo sigurniji rad, ako se stave blagovremeno izvršavaju se momentalno kad ih cena dostigne.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 26.06.2011, 12:21:39 »
To sam i ja primetio , druga stvar koja moze praviti probleme , je vise sistemske prirode , izasao je goiler 1.3  , verzija koju mi imamo na forumu je 1.1 , razlika je ponekad  primetna  jer su isprravljeni mali bagovi u matematickoj formuli . Razlika izmedju linija se ponekad skracuje i po 10 pipsa .

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 26.06.2011, 12:30:53 »
Skontao sam zanimljiv način da se proveri kako je ea radio, pustite ga da prođe kroz tester (bez vizuelnog moda), kad završi idete na "Open chart" opciju i u podešavanju Gunn indikatora kao prvi parametar "Count days" stavite npr 100 ili koliko već treba da se obuhvati testirani period i on će za svaki dan prikazati Gunn linije pa onda vidite da li je otvarao i zatvarao na njima. Verovatno da ste znali za to, al imao sam potrebu da podelim..  ::)

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 26.06.2011, 12:40:18 »
U pravu ste, ima problema sa ulazom prve pozicije. Uz sve ostalo sto me mucilo kako da resim, nije mi palo na pamet da koristim pending order :D

@Panzer, sto se tice razumljivosti koda, barem dok je robot u test fazi, ne bi da ga editujem previse nakon generisanja. Ja to imam u vidu alogoritma u Generatoru, tako da tu moze da se lepo vidi sta je i kako je uradjeno i da se lakse isprave greske.
Sequere pecuniam

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 26.06.2011, 12:43:29 »
Skontao sam zanimljiv način da se proveri kako je ea radio, pustite ga da prođe kroz tester (bez vizuelnog moda), kad završi idete na "Open chart" opciju i u podešavanju Gunn indikatora kao prvi parametar "Count days" stavite npr 100 ili koliko već treba da se obuhvati testirani period i on će za svaki dan prikazati Gunn linije pa onda vidite da li je otvarao i zatvarao na njima. Verovatno da ste znali za to, al imao sam potrebu da podelim..  ::)
Mislim da ne mora da uradis ovaj prvi deo (tester) da bi video linije za prethodne dane. Samo promenis vrednost za koliko dana u nazad zelis da vidis parametre.
Sequere pecuniam

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 26.06.2011, 12:48:20 »
Naravno da ne moraš da pustiš tester da bi video vrednosti prethodnih dana, ali treba ako hoćeš da vidiš kako je ea radio.. :)