Skinuo sam Schaff koji je ovde postavio theSage i Schaff koji se nalazi u onih 1500 indikatora. Ubacio sam slučajno oba i primetio sam da nisu isti. Ajd što nisu isti, već imaju i različite inpute. E sad, mene kao iskusnog trejdera sa nepunih nedelju dana učenja interesuju neke stvari.
Prilažem screenshotove.
Ono što je zanimljivo je da na je Sageov Schaff(crveni) imao vrhove gde drugi nije (označeni su sa žutim krugovima). Takođe se može videti da više prati Stohastik i sva presecanja SMA i EMA. Takođe mi je interesantno što se drugi sa leve strane žuti vrh formirao oko 1.369
00 (gde je Tango?
). Kod obos se slažu oba. Znači ako bismo koristili ljubičasti Schaff promašili bi smo neke pozicije (ili možda i ne)? Po mojoj laičkoj proceni na svakom tom manjem vrhu bismo bili dobri ~15-20 pip ako sam dobro protumačio. Voleo bih da nam theSage kaže da li su ta podešavanja Schaffa koja on koristi i da li ga kombinuje sa još nečim. Ako da, sa čim? Da izvučemo maksimum od njega(oni koji ga koriste naravno). Jer ko što se vidi "Nije svejedno".
Naravno, ako ima neko nešto još da doda, slobodno.
P.S. Gore desno na screenshotu grafika mi stoji EA_News sa tužnim smajlijem, jel to tako treba?
P.P.S. Mala sugestija za moderatore, mada sam siguran da i vi to imate na um - ubaciti pretragu onih 1500 indikatora.
Hvala