1) Shutdown.Now-znaci kada su vec postavljeni pendinzi i uslo se u trejd imas mogucnost ponovo da udjes u properties i da odaberes neku od opcija ...meni je uvek nula . Ali isto i mozes pre nego sto su aktivirani pendinzi da stavis neki broj i izmenis nesto u zavisnosti sta si odabrao od brojeva.
-If true ALL POSITIONS (open and/or pending) will be closed/deleted
// based on "ShutDown.What" flag below
// This parameter is the first on the list so the user can access it
// as quickly as possible.
2)POSITION DETAILS= : input Take.Out.Lots
znaci da kada dodje do break even tacke zatvori odredjeni broj lota...ovo nisam nikad koristio, mozda bi trebalo
3)
"Sekcija =NEWS EVENT=: Enable.News.Trading (true/false).. da li false mora u kombinaciji sa Place.Straddle.Immediately?. Zatim Adjust.Pending.Orders (true/false).. na sta se ovo odnosi."Kada stavis opciju Enable News Trading true- ona postavlja pending u zavisnosti od vremena brokera koje si podesio. Ako je Place stradlle immidietly -true , i Enable News trading -true , onda ce ova prca naredba biti izvrsena bez obzira sto je i Enable news trading-true...jer Place straddle immediately- ima prioritet. Tako da je sve jedno da li je gore true ili false !
-Adjusting pending order(true false) znaci ako je opcija Place stradlle immidietly -false , onda pending se postavlja na vreme u koje si zadao. Stavio si recimo da se pending postavi 10 pipsa od trenutne cene . Vesti izlaze u 1300 , a opcija Adjust pending orders je true .Znaci da ce se podesavti pending oerder sve dok definisanog momenta postavljanja pendinga . Na taj nacin ces dobiti 10 pipsa od trenutne cene .
Samo da ponovim :
1) Brokeri ponekad kada su vazne vesti ometaju postavljenje pendinga.
2) Ja licno koristim opciju Place Stradlle Immediately -true
3) Ako je vest u 13:00
4) U 12:59 i 10 sekundii, prevucem ea na chart sa podesenim parametrima i ukljucenim Place Straddle Immediately-true
5) Posle 10-ak sekundi je pending postavljen.
6) Kada je pending postavljen iskljucim ea , skinem ga sa charta i sacekam koja ce se pending naredba aktivirati i rucno obrisem drugu.
Malo sam se opekao sa brokerom ,pa se na ovaj nacin osiguravam da mi broker ne blokira EA.
Vezbaj na demou pa probaj na live dok ne steknes sigurnost .
Evo ti moj SET file (obrati paznju da je u pitanju 5digit broker, pa ako si 4digit izbrisi 0 na TPS- SL SLipagge , Break Even i Trail) . Eksperimentisi !