Autor Tema: TF po zelji  (Pročitano 3492 puta)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
TF po zelji
« poslato: 01.04.2011, 20:13:33 »
Jel postoji neki indikator(ili EA) koji crta svece sa TF-om po zelji(2,3,5... sati), jos srecnija varijanta bi bila da crta za custom period.
Fokusirao sam se na breakout strategije i ovakvo nesto bi mi ustedelo dosta vremena.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: TF po zelji
« Odgovor #1 poslato: 01.04.2011, 22:28:52 »
Ček, a što bi koristio custom TF? Ne znam koje sve breakout strategije koristiš, ali mislim da su ovi postojeći TF dovoljni. Svi zaključno sa H1 daju identične sveće u svim vremenskim zonama, H4 pa nadalje se razlikuju. Imao sam negde indikator koji je na M15 iscrtavao siluete H1 sveća, ali davno beše ne znam gde mi je. :o
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 01.04.2011, 22:38:30 »
Nasao sam nesto.
Kad se pokrene indikator cekira se Allow DLL imports, da bi se dobio zeljeni TF podesi se PeriodMultiplier na broj sa kojim ce se mnoziti trenutni TF, npr ako ste trenutno na GBPUSD M5 a zelite da chart bude M45 u PeriodMultiplier se upise 9(5x9=45), isto je i za satne, dnevne... TF-ove.
Pokrece se tako sto se otvori Open Offline i izabere npr GBPUSD,M45 ili koji vec TF je podesen

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 01.04.2011, 22:42:13 »
Ček, a što bi koristio custom TF? Ne znam koje sve breakout strategije koristiš, ali mislim da su ovi postojeći TF dovoljni. Svi zaključno sa H1 daju identične sveće u svim vremenskim zonama, H4 pa nadalje se razlikuju. Imao sam negde indikator koji je na M15 iscrtavao siluete H1 sveća, ali davno beše ne znam gde mi je. :o
Trenutno me recimo zanima period od 06 do 12 i najjednostavnija varijanta mi je da mi taj period bude prikazan kao jedna sveca da unazad pregledam kretanje cene posle 12 sati u odnosu na taj period

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 01.04.2011, 23:36:59 »
Trenutno me recimo zanima period od 06 do 12 i najjednostavnija varijanta mi je da mi taj period bude prikazan kao jedna sveca da unazad pregledam kretanje cene posle 12 sati u odnosu na taj period

Pogledaj range bars  ili  tick  bar  charts  (  moze  i renko ,ali  to  je staro )    ,tu  se  iskljucuje vrijeme  i  smanjuje  buka na  chartu u  vidu  nepotrebnih  svijeca  .  Tako da na  tick  ili  range  mozes da  stavis  svijecu velicine koju  ti  hoces ,nova se  formira  samo  onda  kada  ispune parametri  koje  si  predhodno  postavio ,npr  30  pipsa  ili  50  ...itd.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #5 poslato: 02.04.2011, 10:34:14 »
Nasao sam nesto.
...

To je to što i ja imam. Važno je da si se snašao!

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 03.04.2011, 15:52:14 »
Range bars moze biti koristan medjutim ja trenutno ne trazim velike pokrete nego promenu smera kretanja cene. U sustini meni bi odgovarao indikator koji moze jedan dan podeliti na odredjen broj sveca sa razlicitim vremenskim periodima, npr: 00:00-06:00; 06:00-08:00; 08:00-12:00... itd i naravno da se tako podesene svece ponavljaju za svaki dan. Mozda je malo zakomplikovano ali eto to mi je neka ideja medjutim jos nisam pronasao nesto slicno.