Autor Tema: legalnost forexa-fizicka lica  (Pročitano 110700 puta)

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: legalnost forexa-fizicka lica
« Odgovor #120 poslato: 27.02.2012, 21:25:41 »
Meni nesto nije jasno. Ako Forex nije legalan kod nas u Srbiju kako onda rade domaci brokeri: Admiral, FXLider i drugi
- kako ih drzava ne zatvori,  jer nemogu oni biti legalni a baviti se nelegalnim poslom?
Da li je to logicno?

To i mene interesuje, ali odgovora nigde :)
Verovatno je odgovor u tome da su samo kancelarije firmi koje su iz inostranstva, i imaju svoje predstavnistvo u nasoj zemlji, sto je zakonom dozvoljeno, jer ni jedna od tih brokerskih kuca nije registrovana u Srbiji, osim FXlidera koji nema dozvolu za rad kao brokerska kuca a regisrovan ja kao neko doo preduzece, pa verovatno zato ga nema na listi brokera na FxS

Sve je meni to jasno, ali kako dozvole nekom iz Srbije da otvori racun, konkretno sam to mislio?

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #121 poslato: 27.02.2012, 21:34:45 »
Meni nesto nije jasno. Ako Forex nije legalan kod nas u Srbiju kako onda rade domaci brokeri: Admiral, FXLider i drugi
- kako ih drzava ne zatvori,  jer nemogu oni biti legalni a baviti se nelegalnim poslom?
Da li je to logicno?

To i mene interesuje, ali odgovora nigde :)
Verovatno je odgovor u tome da su samo kancelarije firmi koje su iz inostranstva, i imaju svoje predstavnistvo u nasoj zemlji, sto je zakonom dozvoljeno, jer ni jedna od tih brokerskih kuca nije registrovana u Srbiji, osim FXlidera koji nema dozvolu za rad kao brokerska kuca a regisrovan ja kao neko doo preduzece, pa verovatno zato ga nema na listi brokera na FxS

Sve je meni to jasno, ali kako dozvole nekom iz Srbije da otvori racun, konkretno sam to mislio?
Isto kao sto je zabranjeno imate racun u banci van Srbije, ali u inostranstvu ce ti ga otvoriti svaka banka, tako i oni ti si klijent, a oni rade po zakonu, ne krse zakon...
KUM, pobednik

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #122 poslato: 27.02.2012, 23:13:31 »
Da li je to logicno?
Mislim da sam pisao na nekoj od prethodnih strana o tome. Bio sam na prezentaciji u decembru "Novine u Zakonu o deviznom poslovanju" gde su govorili svi koji su učestvovali u donošenju tog zakona od članova Deviznog inspektorata ministarstva finansija, pravne službe ministarstva finansija, predstavnika NBS, Odeljenja za sprovođenje devizne politike NBS, načelnici za neposrednu i posrednu kontorlu deviznog poslovanja... Svi su oni na moje pitanje o Forexu kada se jedna žena iz NBS koja se konačno setila šta je Forex i kada smo im nekako objasnili princip trgovanja na fx-u složili da o tome nema ni reči u ovoj novoj izmeni i da će i nadalje svako takvo trgovanje smatrati krivičnim delom. Forex ne spada u finansijske derivate. Samo banke mogu da se bave tim a rezidenti posredno preko njih.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže Vojvoda

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #123 poslato: 27.02.2012, 23:16:07 »
Da li je to logicno?
Mislim da sam pisao na nekoj od prethodnih strana o tome. Bio sam na prezentaciji u decembru "Novine u Zakonu o deviznom poslovanju" gde su govorili svi koji su učestvovali u donošenju tog zakona od članova Deviznog inspektorata ministarstva finansija, pravne službe ministarstva finansija, predstavnika NBS, Odeljenja za sprovođenje devizne politike NBS, načelnici za neposrednu i posrednu kontorlu deviznog poslovanja... Svi su oni na moje pitanje o Forexu kada se jedna žena iz NBS koja se konačno setila šta je Forex i kada smo im nekako objasnili princip trgovanja na fx-u složili da o tome nema ni reči u ovoj novoj izmeni i da će i nadalje svako takvo trgovanje smatrati krivičnim delom. Forex ne spada u finansijske derivate. Samo banke mogu da se bave tim a rezidenti posredno preko njih.
Da, fx brokeri po njihovim saznanjima ne posluju na teritoriji republike Srbije i ako otkriju nekog da se time bavi biće sankcionisan odmah.  Pokušaj da pronađeš na apr-u čime se bave fxlider i admiral i šta su.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #124 poslato: 27.02.2012, 23:30:05 »
Ja mislim da jos nema zakona da bih mogao kupovati na stranim bezama akcije,pre jedno dve godine je bilo price al nista od toga,samo pravna lica mogu kupovati u inostranstvu fizicka lica ne mogu tako je i za forex.Smatram ako se donese za akcije fizickim licima da trguju u inostranstvo da bi to vazilo i za \\\\\\\\\fx.U komunistickim ekonomijama toga nema.Nema tu neke nove generacije mladje sve su to stare  komunjarse  nabiguzice,lezilebovici na narodnu grbacu.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #125 poslato: 28.02.2012, 00:06:55 »
Ajde da organizujemo neku peticiju zajedno sa firmama koje posluju u Srbiji, tj brokerskim kucama
Sve mi se cini da oni za to sluha nemaju sto se tice peticija,da je neka peticija za njihove guzice doslo bi u obzir ,pametnije je da investiramo u vemu invest ili neku drugu i pasos put pod noge nego da nas z*** korupcionasi narodno receno lopovi.Njihova je ocena svih u paketu od politicara ekonomista pravnika doktora policije sudova to jeste svih drzavnih institucija 3,3,e to su legalni iliti zakonski lopovi,koje se navodno brinu o nama kao narodu.Da im se zahvaljujem nema na cemu.
« Poslednja izmena: 28.02.2012, 08:12:38 FXModerator »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #126 poslato: 28.02.2012, 00:21:59 »
Ajde da organizujemo neku peticiju zajedno sa firmama koje posluju u Srbiji, tj brokerskim kucama
Sve mi se cini da oni za to sluha nemaju sto se tice peticija,da je neka peticija za njihove guzice doslo bi u obzir ,pametnije je da investiramo u vemu invest ili neku drugu i pasos put pod noge nego da nas zajebavaju korupcionasi narodno receno lopovi.Njihova je ocena svih u paketu od politicara ekonomista pravnika doktora policije sudova to jeste svih drzavnih institucija 3,3,e to su legalni iliti zakonski lopovi,koje se navodno brinu o nama kao narodu.Da im se zahvaljujem nema na cemu.
Preostace mi da trazim politicko ekonomski azil u nekoj stranoj drzavi da mi ne daju datrgujem u inostranstvo,vec samo na beogradskoj berzi gde nema 15 preduzeca ili firmi koje dele dividende,Al bitno da je imaju,a u stvari je to samo ambalaza kako oni imaju berzu,po nima sve imaju za evropuprosto ne znaju sta vise hoce od njih,prave se budale ne zna se ko pije ko placa.20 godina ne mogu decentalizovati srbiju sto je osnova za dekokratiju i kapitalizam.U Grckoj i Italiji je zamrla demokratija ,a kod nas je nije ni bilo.
« Poslednja izmena: 28.02.2012, 00:31:15 elite44 »

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #127 poslato: 28.02.2012, 00:29:08 »
 :)
« Poslednja izmena: 10.03.2012, 10:45:35 ticmiFX »
KUM, pobednik

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #128 poslato: 28.02.2012, 00:37:42 »
Znam da ce mnogi sada reci ovaj o politici,ali svima treba da bude jasno da nas problem mogu resiti politicari promenom politike pa onda monetarne i ekonoske politike,sve treba menjati.Pa zar se za sve moraju pisati peticije jesu li oni maloumni sto sede na tim mestima i primaju plate.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #129 poslato: 28.02.2012, 00:48:18 »
Znam da ce mnogi sada reci ovaj o politici,ali svima treba da bude jasno da nas problem mogu resiti politicari promenom politike pa onda monetarne i ekonoske politike,sve treba menjati.Pa zar se za sve moraju pisati peticije jesu li oni maloumni sto sede na tim mestima i primaju plate.
Ma opusteno bice bolje... Ne daj boze da se srbi sloze :) :) :)
KUM, pobednik

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #130 poslato: 28.02.2012, 00:58:27 »
Tacno je da demokratiju stvara narod,ali oni nisu narod niti su icim pokazali da su za narod,napredniju demokratsu drzavu cine intelektualci na vodecim mestima oni imaju osecaja za druge to jeste za zarod i rade u njihovu korist to se zove elita .Kakva je to elita 3,3 ocena za korupciju ,e gledaju samo sebe i svoje interese a nas ko j......... da izvinete

Van mreže Vojvoda

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #131 poslato: 28.02.2012, 09:07:33 »
Sve mi se cini da oni za to sluha nemaju sto se tice peticija,da je neka peticija za njihove guzice doslo bi u obzir ,pametnije je da investiramo u vemu invest ili neku drugu i pasos put pod noge nego da nas zajebavaju korupcionasi narodno receno lopovi.Njihova je ocena svih u paketu od politicara ekonomista pravnika doktora policije sudova to jeste svih drzavnih institucija 3,3,e to su legalni iliti zakonski lopovi,koje se navodno brinu o nama kao narodu.Da im se zahvaljujem nema na cemu.
Preostace mi da trazim politicko ekonomski azil u nekoj stranoj drzavi da mi ne daju datrgujem u inostranstvo,vec samo na beogradskoj berzi gde nema 15 preduzeca ili firmi koje dele dividende,Al bitno da je imaju,a u stvari je to samo ambalaza. kako oni imaju berzu,po nima sve imaju za evropuprosto ne znaju sta vise hoce od njih,prave se budale ne zna se ko pije ko placa.20 godina ne mogu decentalizovati srbiju sto je osnova za dekokratiju i kapitalizam.U Grckoj i Italiji je zamrla demokratija ,a kod nas je nije ni bilo.
Samo smo krivi, cutimo i trpimo, predajemo se pre nego sto makar pokusamo, tako je u svemu pa tako je ispalo i za ovo, odmah smo poceli da pricamo kako nista ne mozemo a da nismo ni probali...
Da probamo!

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #132 poslato: 28.02.2012, 20:41:46 »
Uzecu za primer Kipar clan EU i ima zakok koji omogucuje registrovanje brokerskih kuca kod njih,cini mi se dok ne postanemo clanica i donesu zakon da se mogu registrovati brokerske kuce kod nas gde bi oni imali koristi.Tako da ne verujem da ce nam dozvoliti da trgujemo, odnosno doneti zakon pre za nas nego prevashodno za njih gde bi smo mi mogli posle trgovati.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #133 poslato: 28.02.2012, 21:04:53 »
Kipar je dosta specifican po svemu .

Drugo on je kao neka offshore destinacija. Ne znam tacno detalje ali nije slucajno sto bas na Kipar ide toliki novac.

Nemoj da se varas da ce ti neko doci tek tako .

S druge strane niko Vam nista ne brani, jedino ne mozete da prijavite svoj posao i time imate zvanican prihod.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #134 poslato: 28.02.2012, 22:03:20 »
Kipar je dosta specifican po svemu .

Drugo on je kao neka offshore destinacija. Ne znam tacno detalje ali nije slucajno sto bas na Kipar ide toliki novac.

Nemoj da se varas da ce ti neko doci tek tako .

S druge strane niko Vam nista ne brani, jedino ne mozete da prijavite svoj posao i time imate zvanican prihod.
Specificna je u tome sto se bavi prevashodno turizmom i bankarstvo, i ponudila bolje uslove od drugih i sve regulisano zakonima EU.Kod nas je bankatrstvo i berze zadnja rupa na sviralo,mozete se ljutiti koliko hocete al je tako,to nisu njihovi prioriteti.