Autor Tema: legalnost forexa-fizicka lica  (Pročitano 110684 puta)

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
Odg: legalnost forexa-fizicka lica
« Odgovor #90 poslato: 05.12.2011, 15:37:17 »
Више ни сам не знам шта да мислим. Шта би требало да представља ова трећа тачка Одлуке о обављању послова с финансијским дериватима?!
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #91 poslato: 10.12.2011, 21:10:15 »
Bilo kako bilo,mislim da postoji resenje,uzecu primer Madjarske,dobiti njihovo drzavljanstvo je komplikovano,a sobzirom da su u EU,mislim da se moze dobiti privremeno drzavljanstvo za obavljanje nekog posla,Smatram da je otvaranje racuna kod neke brokerske kuce u Madjarskoj i racuna nerezidenta u banci potpuno legalno i dozvoljeno,znaci uslov za obavljanje posla je ispunjen,e sada mislim da bi jos trebala adresa boravka,mislim da se izdaju od 3 mes do godinu dana,Moze se dolaziti i tamo i ovamo samo na isticanje trteba se produzavati.Dali je neko nesto slicno uradio,ako jeste moze li malo poblize objasniti.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 10.12.2011, 22:03:50 »
Bilo kako bilo,mislim da postoji resenje,uzecu primer Madjarske,dobiti njihovo drzavljanstvo je komplikovano,a sobzirom da su u EU,mislim da se moze dobiti privremeno drzavljanstvo za obavljanje nekog posla,Smatram da je otvaranje racuna kod neke brokerske kuce u Madjarskoj i racuna nerezidenta u banci potpuno legalno i dozvoljeno,znaci uslov za obavljanje posla je ispunjen,e sada mislim da bi jos trebala adresa boravka,mislim da se izdaju od 3 mes do godinu dana,Moze se dolaziti i tamo i ovamo samo na isticanje trteba se produzavati.Dali je neko nesto slicno uradio,ako jeste moze li malo poblize objasniti.
Zato na FX traze neki komunalni ili bankovni racun nestariji od 3 meseca.Smatram da to i traze zbog privremenih boravaka da se tu i nalaze jer pasos govori o drzavljanstvu,a komunalni ili bankovni racuni o drzavi u kojoj se obavlja.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 11.12.2011, 00:18:34 »
Pretrazivao sam malo crnogorske zakone,tako da kod njih stranac moze prijaviti privremeno boraviste do 90 dana,i duze stim sto mora pre isteka 6 meseci se javiti za odjavu ili produzenje boravista.Po mojim saznanjima FX je regulisan zakonima u Crnoj GOri i Hrvatskoj,tako da se taj privremeni boravak moze obaviti i tamo ,ne verujem da se prijava boravista u Hrvackoj razlikuje puno od Crnogorskog zakona.

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 12.12.2011, 01:27:20 »
Одосмо ми од теме пошто нико не може да нам понуди одговор елите :)

Ја сам вечерас први пут ухватио себе да баш озбиљно размишљам где да одем за коју годину. :(
Гледам вести, дневно-политичке баљезгарије, нека кретања на ББ, преузимања, нова лажна обећања, мизерна економска кретања на финансијском тржишту кога ни немамо, пар километара буђавог асфалта што продају свако вече као да су нуклеарну електрану дигли, свако вече ново сирото дете коме траже помоћ, колико је само таквих по овој јадној Србији, наставак ка ЕУ иако још нисмо ни кренули а крећемо десет година и тако даље све горе и горе... Мутна је Србија  да мутнија не можемо бити.
Пребацим нешто друго, нови демагози, нови лажови. Још већи него ови. Једни од других гори, а трећих нема.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 12.12.2011, 09:04:32 »
Одосмо ми од теме пошто нико не може да нам понуди одговор елите :)

Ја сам вечерас први пут ухватио себе да баш озбиљно размишљам где да одем за коју годину. :(
Гледам вести, дневно-политичке баљезгарије, нека кретања на ББ, преузимања, нова лажна обећања, мизерна економска кретања на финансијском тржишту кога ни немамо, пар километара буђавог асфалта што продају свако вече као да су нуклеарну електрану дигли, свако вече ново сирото дете коме траже помоћ, колико је само таквих по овој јадној Србији, наставак ка ЕУ иако још нисмо ни кренули а крећемо десет година и тако даље све горе и горе... Мутна је Србија  да мутнија не можемо бити.
Пребацим нешто друго, нови демагози, нови лажови. Још већи него ови. Једни од других гори, а трећих нема.
Biti predsednik drzave ili ministar ili imati neki svoj resor je potpuno isto kao biti direktor nekog uspesnog preduzeca.Tu nema nikakve razlike. Po starom komunistickom svakom majmunu obuces odelo ,naravno majmuni gledaju sebe,sada su se malo unapredili pa svakome treba po jedan pravni i ekonomski savetnik, svakome li ovaj narod daje podrsku,ima ih sada svuda idu i lazu obecavaju po gradovima i selima,to su sve titovici ispoljavaju svoju moc,e to nije demokratija oni to treba da resavaju u skupstini menjanjem tih nakaradnih komunjarskih zakona,nece majmuncine, u demokratija postoji odgovornost u komunizmu ne,zavrsili bi u zatvoru.Izjava Verice Barac da u skupstini nema 4-5 casnih i postenih ostalo svi rade za neke interesne grupe,zato se zakoni nemogu usaglasavati svak vuce za svoje interese

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: 12.12.2011, 10:12:44 »
Pretrazivao sam malo crnogorske zakone,tako da kod njih stranac moze prijaviti privremeno boraviste do 90 dana,i duze stim sto mora pre isteka 6 meseci se javiti za odjavu ili produzenje boravista.Po mojim saznanjima FX je regulisan zakonima u Crnoj GOri i Hrvatskoj,tako da se taj privremeni boravak moze obaviti i tamo ,ne verujem da se prijava boravista u Hrvackoj razlikuje puno od Crnogorskog zakona.

I  kod  nas  je  jos  uvijek  mutno  sto se  tice Fx  zakona.  Generalno,  dozvoljeno  je sve  sto  nije  zabranjeno. Popularnost  Fx-a  je veoma  mala  u  CG  da  bi se  donio  kvalitetan zakon,  i  vjerujem  da  ce  tako i  ostati sve  dok  se ne pokrene neka  brokersko/dilerska   kuca koja ce ozbiljnije ,prije  svega,  marketinski pristupiti  ovom trzistu. Mada,  iskreno  sumnjam da ce neko  pokrenuti  ozbiljniju  kampanju prije  nego  se  uvedu  zakoni  i  poveca  popularnost  Fx-a.  Jedan  od  vecih  igraca  na  trzistu  kapitala  Atlas ( bankarska  grupacija  Duska  Knezevica ),  trenutno  gleda  kako  da  izvuce novac  iz CG  preko  fonda  koji  je  u  njegovom  vlasnistvu ( osnovan  za  vrijeme masovne  vaucerske privatizacije) jer  je  promijenjen  zakon  o  investicionim  fondovima.  Dovoljno  je  takodje  kazati,  da  je provajder  FX  usluga , ATLAS FX , registrovan na  Kipru a nema  svoje  predstavnistvo  u  domicijalnoj  zemlji /CG.  Sto se  tice  nas , kucnih trejdera,  mi  mo  regulisani  samo  poreskim  obavezama ako zarada prelazi  18k  na  godisnjem  nivou. Preko  te  sume,  obavezni  smo  placanje  poreza  na kapitalnu  dobit, ali  ne i  poreza  na dodatu  vrijednost ..jer  se  ne stvara  nova  vrijednost  trgovinom  valuta,vec samo  zamjenjuje. 

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 18.01.2012, 17:45:35 »
Da li neko zna hoce li se onaj Porez na finansijske transakcije u Evropskoj uniji, odnositi i na Forex trgovanje. Tj. da li cemo uskoro u svakom trade nalogu imati poput one kolone Swap i neku sumicu i u koloni Provizija ?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 18.01.2012, 19:39:44 »
Da li neko zna hoce li se onaj Porez na finansijske transakcije u Evropskoj uniji, odnositi i na Forex trgovanje. Tj. da li cemo uskoro u svakom trade nalogu imati poput one kolone Swap i neku sumicu i u koloni Provizija ?

Nacrt zakona se još pravi, da ne pričamo o tome koliko je još uopšte daleko od usvajanja. Polako, bićete informisani.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: 05.02.2012, 11:43:18 »
Sta bi sa ovim zakonom sto su doneli? Sta znaci, jel legalan forex u Srbiji, koji je porez, sta je uopste uradjeno odlukom koju su doneli?
Zvanicna verzija o obavljanju poslova sa finansijskim derivatima http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/20/dev/finansijski_derivati.pdf
KUM, pobednik

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 20.02.2012, 15:46:34 »
Evo kakav zakon je donela grupa 98,to su oni sto su ih nasi politicari docekali i ugostili skoro u Beograd,nasi ih podrzavaju u svemu pa ce izgleda i u zabrani trgovanja na FX http://www.nst.com.my/latest/national-fatwa-council-rules-forex-trading-haram-1.47013

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 20.02.2012, 15:58:07 »
Evo kakav zakon je donela grupa 98,to su oni sto su ih nasi politicari docekali i ugostili skoro u Beograd,nasi ih podrzavaju u svemu pa ce izgleda i u zabrani trgovanja na FX http://www.nst.com.my/latest/national-fatwa-council-rules-forex-trading-haram-1.47013
A ovaj inace fenomenalni sajt FX je objavio web stranicu zabrane trgovanja i 15.02 prekinuo pisanje,zaustavljen je.Zalosno  al istinito,sajt je inace Maleziski.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 20.02.2012, 16:19:00 »
Da li je moguce da niko nema pojma sta znaci odluka koja je stupila na snagu 1.12.2011???
KUM, pobednik

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 20.02.2012, 16:29:21 »
A ovaj inace fenomenalni sajt FX je objavio web stranicu zabrane trgovanja i 15.02 prekinuo pisanje,zaustavljen je.Zalosno  al istinito,sajt je inace Maleziski.
Zaboravih da postavim stranicu evo http://fx1789.blogspot.com/

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 20.02.2012, 17:41:47 »
Da li je moguce da niko nema pojma sta znaci odluka koja je stupila na snagu 1.12.2011???

Odluka nije ni stupila na snagu koliko sam ja shvatio.
Bila je najava da ce stupiti na snagu od 01.12.2011 i vodilo se kao predlog i na kraju nisam video da je doneta uopste.
Nije to prvi put da se nesto najavi pa da se ne donese uopste.