Autor Tema: legalnost forexa-fizicka lica  (Pročitano 110681 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: legalnost forexa-fizicka lica
« Odgovor #75 poslato: 21.11.2011, 15:26:38 »
Da se malo nadovežem na vaša izlaganja. Pre par dana prisustvovao sam jednom predavanju o Zakonu o deviznom poslovanju i izmenama i dopunama tog zakona koji je još u izradi. Bilo je ljudi iz NBS, iz sektora devizne politike Narodne banke Srbije, deviznog inspektorata ministarstva finansija, pravna služba ministarstva finansija, načelnici za neposrednu i posrednu kontrolu Deviznog inspektorata ministarstva finansija. Izdeklemovali su te novine i izneli zaključak kada sam im postavio to pitanje da su oni već odavno sve završili i da samo od Paypala zavisi kada će moći da se primenjuje u Srbiji i rekli mi da probam "da možda već može da se koristi" i da je to "pitanje dana".
Na pitanje o mogućnosti da se legalizuje forex  o čemu se radi samo je gospođa iz pravne službe sa "ah pa to je ono fiks tržište" rekla da je to samo bankama dozvoljeno koliko ona zna i da se to po njenom mišljenju neće razmatrati u ovom zakonu a ni u nekim novim koliko ona zna. Napomenula je i da finansijski derivati http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/20/nacrti/20111103_derivati.pdf ni u kom slučaju ne uključuju fx market koji je za fizička lica nelegalan!!!
Kod komunistickih pravnika drxava i banke mogu sve,narod sluzi samo za manipulacije.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: 21.11.2011, 15:44:06 »
Da se malo nadovežem na vaša izlaganja. Pre par dana prisustvovao sam jednom predavanju o Zakonu o deviznom poslovanju i izmenama i dopunama tog zakona koji je još u izradi. Bilo je ljudi iz NBS, iz sektora devizne politike Narodne banke Srbije, deviznog inspektorata ministarstva finansija, pravna služba ministarstva finansija, načelnici za neposrednu i posrednu kontrolu Deviznog inspektorata ministarstva finansija. Izdeklemovali su te novine i izneli zaključak kada sam im postavio to pitanje da su oni već odavno sve završili i da samo od Paypala zavisi kada će moći da se primenjuje u Srbiji i rekli mi da probam "da možda već može da se koristi" i da je to "pitanje dana".
Na pitanje o mogućnosti da se legalizuje forex  o čemu se radi samo je gospođa iz pravne službe sa "ah pa to je ono fiks tržište" rekla da je to samo bankama dozvoljeno koliko ona zna i da se to po njenom mišljenju neće razmatrati u ovom zakonu a ni u nekim novim koliko ona zna. Napomenula je i da finansijski derivati http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/20/nacrti/20111103_derivati.pdf ni u kom slučaju ne uključuju fx market koji je za fizička lica nelegalan!!!
Kod komunistickih pravnika drxava i banke mogu sve,narod sluzi samo za manipulacije.
Takvi pravnici mogli su samo u onoj jugoslaviji raditi,al eto njih i u SRBIJI nastavljaju,ne znam ko bi ih negde u inostranstvo primio na radno mesto pravnika,al su se potrudili da sto pre dostignu plate EU tu su u trendu.Komunizam im je mozak cipovao,nit se stide nit crvene .Slucajevi im zastarevaju ,a za narod nemaju vremena.SRAMOTA al ne vredi.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 21.11.2011, 15:59:48 »
Takvi pravnici mogli su samo u onoj jugoslaviji raditi,al eto njih i u SRBIJI nastavljaju,ne znam ko bi ih negde u inostranstvo primio na radno mesto pravnika,al su se potrudili da sto pre dostignu plate EU tu su u trendu.Komunizam im je mozak cipovao,nit se stide nit crvene .Slucajevi im zastarevaju ,a za narod nemaju vremena.SRAMOTA al ne vredi.
E zato cu da izadjem na izbore i na svaki lis da udarim krst,to je ocena komunistima dosta ih je vise,dabogda vise od 50% naroda to uradilo,e onda svi sto su se kandidovali nemaju vise pravo da se pojavljuju na listama zavrsili bi karijeru

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #78 poslato: 24.11.2011, 12:20:10 »
Elite44 kamo srece da mozemo da udarom na x na listicu izbrisemo politicare koji su .... nemam reci za sistem rada u nasim institucijama kao sto su NBS bruka i uzas.

Iskreno sad uvidjam kolko sam glup sto nisam otisao kad sam mogao kao gospodin krajem 80-ih iz ove zemlje a imao sam gde zvali su me prijatelji koji su bezali iz tadasnje Juge opet sam imao priliku posle rata tamo krajem 90-ih tad ne bi otisao kao gospodin ali opet sam imao priliku.

Imam drugove koji zive na razlicitim kontinetima vidjamo se uglavnom jednom godisnje nekad bogami i jednom u 2 godine neko zivi u Australiji neko u Novom Zelandu neko u Kanadi a imam i druga koji zivi u Dominikani i za novu godinu planiramo neko okupljanje starog drustva i od tog starog drustva samo nas 3 i dalje zivi u Srbiji a njih 6 van Srbije ovog puta necu propustit priliku da odem iz (bez obzira kolko god voleo ovu zemlju) Srbije, pa cak i ako treba u poznim 40-im da menjam mesto samo zbog negativne energije koje ima mnogo u ovoj zemlji, pocelo je da mi smeta i to mnogo.

P.S. Najradije bih u Dominikanu  8) pa da vam saljem razglednicu  ;D

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #79 poslato: 24.11.2011, 22:18:02 »
...Imam drugove koji zive na razlicitim kontinetima...

Zato je FX dobar, možeš da radiš pod istim uslovima gde god da se nalaziš... Jedina razlika je spoljna tamperatura O0

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 24.11.2011, 23:14:44 »
Politicari naravno mogucu opciju 50%+1  ne spominju,znaju dobro sta su zasluzili ,rastrcali su se svuda,skoro su doneli zakon o sprecavanju korupcije navodno evropski,tako da je EU morala odma da intervenise da taj zakon nije dobar niti sa evropskim standardima,vec da doneti zakon jos u vecoj meri pospesava korupciju,treba se setiti i od pre godinu dana zakon o ceni goriva gde ih je EU opomenula da nije sa EU standardima,cena goriva je velika al izgleda nemaju vremena da se okupe pa jos dok ti strucnjaci razmotre,ne zna se dal je tuznije ili smesnije,igraju se deca EU.Opozicija gde prednjace radikali ih napada kako slusaju sta im EU kaze i donose zakone,kamo srece da je takoDvadeset godina opozicija peva pesmu kako vlasti donose zakone EU,to nema veze sa istinom to nisu zakoni EU,niti demokratski,tako da opozicija i pozicija narod prave budalama,pa tako ispada da evropski zakoni nevaljaju nista.Prica se kod nas  da nas uslovljavaju zbog Kosova za ulazak u EU,a EU lepo kaze da nemoramo priznati kosovo al traze  regionalnu saradnju ,sprecavanje korupcije i kriminala ,lustraciji ,dovodjenje pravnog sistema u red,nije dovoljano specijalni sud da funkcionise kako treba sa 20 -30 sudija ili koliko ih vec ima vec na celo sudstvo,zatim menjanje centralistickih iliti komunistickih zakona,mora se izvrsiti i povracaj imovine itd.Od ovoga svega skoro pa nista nije uradjeno 20 gdn ,to znaci da me ta opozicija zaista pravi budalom kako vlasti slusaju nalogodavce iz EU .Sta mogu drugo zakljuciti vec da Demokratiju ne zeli niko,jer je nece nazalost,cekaju komunisti da se raspadne EU,Beograd je bio glavni grad onda Jugoslavije po raspadu EU dekokratske,komunisti ocekuju da postanu glavni grad komunisticke EUROPE PO KAKO ONI KAZU NJIHOVIM USLOVIMA I NASIM ZAKONIMA.Kod nas kad cujem politicare po njihovoj prici ,kod nas imamo sve zakone za EU e al za kakvu EU demokratsu nema sansi.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 24.11.2011, 23:16:19 »

P.S. Najradije bih u Dominikanu  8) pa da vam saljem razglednicu  ;D

....mislis  da nam  saljes zene ?  :))))))  ne ide  se u  Dominikanu zbog sunca :)))))))

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #82 poslato: 28.11.2011, 09:45:05 »
Markot moze za tebe dve meleskinje da ti prave drustvo cim odem saljem  ;D 8)

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 01.12.2011, 10:00:00 »
Sta je bilo u vezi zakona koji danas stupa na snagu u vezi forex-a, zna li neko nesto?
KUM, pobednik

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 03.12.2011, 23:23:50 »
mislim da stupa 5.12.2011 a sta do nosi bice objavljeno
Momentum counts.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 04.12.2011, 09:43:15 »
mislim da stupa 5.12.2011 a sta do nosi bice objavljeno
http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/20/nacrti/20111103_derivati.pdf.a 5.12-og je nesto drugo, tj u vezi kredita :D
KUM, pobednik

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
KUM, pobednik

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: 04.12.2011, 20:23:21 »
Hajde da se strpimo i vidimo konkretno šta bi sve ovo moglo da znači i kakve benefite donosi. Kontaktirali smo i "nekog iz NBS-a" pa se nadam da ćemo ovih dana da vidimo da li imaju neke specifičnosti koje mogu da nam pojasne.

P.S. Porez na dobit je 10%.
Sluha i osecaja za narod nemaju,tako da i ne ocekujem da se javi.Nismo njihov FAH,postovanja prema narodu nemaju.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 04.12.2011, 21:20:14 »
Hajde da se strpimo i vidimo konkretno šta bi sve ovo moglo da znači i kakve benefite donosi. Kontaktirali smo i "nekog iz NBS-a" pa se nadam da ćemo ovih dana da vidimo da li imaju neke specifičnosti koje mogu da nam pojasne.

P.S. Porez na dobit je 10%.
Sluha i osecaja za narod nemaju,tako da i ne ocekujem da se javi.Nismo njihov FAH,postovanja prema narodu nemaju.
Ocena za korupciju objavljena pre neki dam predhodna bila 3,4 za ovu gdn 3,3 a MAX 10 na 86 mestu smo,to je veci problem za EU nego kosovo,ne bi me iznenadilo da to proglase uspehom kako je i kosovo i bosna jos gore plasirani.Medju  zemljama koje su skoro iskorenile korupciju su danska i finska.To su demokratsko nacionalne drzave u pravom smislu reci ,ovo kod nas demokratske nema vec samo nacionalne koju spasavaju od samih sebe ,gde je tome kraj??????????

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: 05.12.2011, 15:01:38 »
Zvanicna verzija o obavljanju poslova sa finansijskim derivatima http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/20/dev/finansijski_derivati.pdf
KUM, pobednik