Autor Tema: Hedge and Correlation strategy  (Pročitano 9488 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Odg: Hedge and Correlation strategy
« Odgovor #15 poslato: 04.03.2011, 11:28:59 »
Sinoc  sam upalio  EA  na samo  dva  para   ,  sada   gasim  rucno  EA  zbog  nadolazecih  vijesti  . Rezultate  naloga  dosadasnbjih  trgovina mozete  vijedti  ,mada je rano  za  bilo  kakve  zakljucke  .

Van mreže lime70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 04.03.2011, 11:58:47 »
Cao mislim da je ovo dobra strategija,ali ako ti nije tesko da mi malo bolje objasniš tj.skoro da ne kapiram ništa,možes na ovoj slici da mi kažes gde ima ulaz na bay/sell
Hvala unapred

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 04.03.2011, 12:09:36 »
Cao mislim da je ovo dobra strategija,ali ako ti nije tesko da mi malo bolje objasniš tj.skoro da ne kapiram ništa,možes na ovoj slici da mi kažes gde ima ulaz na bay/sell
Hvala unapred

Ovo  ti samo  sluzi  da pronadjes  parove  koji  su  jako  korelisani . PO  pravilima   strategije uzima se  daily  correlation ,  ali  mozes  da eksperimentises .    Kada  pronadjes  parove  ,  ubacis  ih  kao  Prvi  i  drugi  par   na indikatoru  Stoch  dif .  pairs  1.7  .  Ostalo  prati  upustva  iz  prva  dva  posta   ,ili  prati  zbivanja  na  FF 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 04.03.2011, 13:53:49 »
evo  jos  jedna  slika za  sve  koji  nisu  najbolje razumjeli . Na slici  se vidi   podesavanje  2  para  koji su prema  linku koji sam postavio jako   korelisani  . Trenutno   to  su  EURJPY  i   EURAUD    . S obzirom da  je moj trenutni grafik   EURUSD  ,onda je to  prvi  par (  first  symbol)  ,dok je drugi par  EURAUD (second  symbol)  . Indikator  se  postavlja  samo na jednom grafiku  od  2 para  koje pratite  .Ovaj indikator  ima  ugradjen pop  up  ,da  vas  obavijesti kada  cijena    dodje  na  >80%  ,odnosno   <20%  (ove parametre mozete da mijenjate  ,ja  sam stavio   86%   i  15 %  ).  Indikator  vas  samo obavjestava  ,a manuelno  postavljate  trade (imate  i  EA  koji  sam postavio  ,stoch  difer. EA sq) .Broj   korelisanih parova  koje mozete pratiti  ,zavisi samo od  vas  i MT4 (posto nisam  siguran kako reaguje  sa  vise  tabova ,moze  li postojati  mogucnost  crasha )  . Naravno uzmite  u obzir  dosadasnja  iskustva  !   

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 04.03.2011, 22:50:26 »
Markot baš ti hvala za informacije. Čini mi se da je strategija super.

Evo iz zezancije sam navečer postavio EURUSD-GBPUSD iako je funta bila iznad 20 i približavala se 50. Htio sam samo da vidim kako radi. Malo je mrdala 1 pips plus-minus i dok sam proučavao upute napravilo je 12 pipsa plusa.

Da li sam dobro shvatio? Na http://www.mataf.net/en/tools/01-01-correlation tražimo dnevnu pozitivnu korelaciju iznad 75% i onda na 5 minutnom grafu ulazimo kada je na Stochu jedna linija cijene iznad 80, a druga ispod 20. Ona koja je iznad 80 prodajemo, a ona koja je ispod 20 kupujemo.

Sad mi je sve malo jasnije. Ja sam dakle sa EUR/USD-USD/CHF trejdao negativnu korelaciju. Nekoliko puta sam zaradio, ali jednom sam naloge morao ostaviti i ići na posao. Parovi su napravili zaradu, a onda su se prekrižili i otišli u suprotnom smjeru i napravili veliki minus. Očito da je princip sličan kao i ovdje samo se sa obje valute ide u buy ili u sell. To bi jedino trebalo malo razraditi. Dok se približavaju 50 oni također prave zaradu, ali kad se prekriže odu u minus.

Pokušavam zamisliti situaciju. Kod negativne korelacije parovi  EUR/USD-USD/CHF se kreću u suprotnom smjeru - ili se udaljavaju ili se približavaju. Gledat ćemo Stoch isto kao i kod pozitivnih parova. Ako se valuta ispod 20 počne brže kretati prema sredini nego gornja valuta onda idemo u buy s oba para. Ako se gornja valuta počne brže kretati prema sredini onda idemo u sell sa oba para. Ako se gornja valuta počne brže kretati prema dolje, odnosno padati, onda znači da pravi veći minus nego što donja valuta koja raste uspijeva napraviti plus. Tu je valjda poanta. Nešto je tako natuknuo i broker kad sam ga pitao za hedžing.

« Poslednja izmena: 04.03.2011, 22:56:34 leon93 »

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 05.03.2011, 16:39:29 »
Basket  trading  je dobar nacin  trgovanja .Bitno  je ogranici  minus  ,a  plus  se na manjim  TF  obicno  krece  10-15  pipa  . Kod  negativne korelacije  kao  EUR/USD  -USD/CHF  ,  nema hedzinga    samo   ''pojacana pozicija ''  . Naravno  ,ovo  ne znaci  da  ne moramo trgovati  ,ali  je  puno  rizicnije . Ovaj  vid  trgovine  koji  ovdje predlazem  ,najbolji  je  za azijsku  i  londonsku  sesiju  .  Americka je  dosta  spekulativnija ,jer ipak  dolar  je  jos uvijek  No 1  valuta  ,rezervi . Tako  ,kada  vijesti  za  dolar  izadju  obicno  naprave  haos sto  je  i  jedan  od razloga  zasto  se  grupisu  sile  na svijetu  (  EU  ,BRIK  ...itd) .  Potrebno  je pratiti  redovno  komentare na FF ,i  pratiti  update  indikatora  i  EA   .  Odnosno  ,ako  mi  imamo resursa   ,mozda  i  poboljsamo  .  Ja  nisam  previse  obracao  paznju  na ovakve  sisteme  jer  su  zahtijevale  mnogo  napora  ,  sada  imamo  indikatore  koji  olaksavaju  posao  ,a  ostalo  je rutina  .   Svoje testiranje sam  zapoceo  ,  zato  bih  zamolio  i  ostale  da  prate  !