Pomoz Bog
Pozdrav poštovani trejderi,
Ja sam Aleksandar. Sa Forexom sam se prvi put sreo 16.04 ove godine videvši reklamu za jednog domaćeg brokera. Bez ikakvog predznanja sa samo jednim odslušanim webinarom otvorio sam demo account. Verovatno zbog početničke sreće imao sam nekih 150% zarade za dve sedmice. Nisam znao ni šta koji termin znači ni šta je pip, lot, bid, ask, spread ali sam prateći savete brokera jednostavno kupovao i prodavao. Otvorio sam još neke demo račune i čak sam na forexball takmičenju u maju bio treći ili četvrti takmičar iz Srbije na kraju. Tek u forexball-ovom specijalnom krugu Srbija-Hrvatska sam imao prvi pravi gubitak. Veliki lotovi i visok rizik zatvorili su mi i demo račune. Pre toga sam već planirao i da otvorim real račun. Nisam, na sreću.
Tada sam počeo da shvatam šta je zapravo forex. Prestao sam da trgujem i posvetio se teoriji. Pročitao sam neke izuzetne knjige o forexu, upravljanju novcem, psihologiji trgovanja. Danas se trudim da bar 3 sata dnevno čitam ili analiziram kretanje tržišta u prošlosti na mt i da predvidjam kretanja pomerajući po jednu sveću unapred. Pravim detaljan plan poslovanja trudeći se da svaki savet ukombinujem sa mojom ličnošću. Izabrao sam par valutnih parova i ukombinovao neku moju strategiju sa njima i svakog dana se trudim da napredujem sa znanjem. Čitam vaš forum svaki dan i mnogo mi pomaže. Nemam nikakav račun trenutno i ne planiram da otvaram ništa dok psihički ne budem spreman i dok ne usavršim koliko to mogu svoj plan i strategiju. Student sam i ako budem otvarao real račun biće to u centima ako nadjem odgovarajućeg brokera.
U zadnje vreme kad uspešno predvidim trend srećan sam kao malo dete iako ne trgujem. Čak i sanjam grafikone.
Oduševljen sam uspešnim stejtmentima npr. SuperFX-ovim i takve stvari me teraju da volim Forex. Izvinite što sam bio ovako opširan. Gladan sam znanja. Reče jedan mudrac: „Ako u životu ne želimo učiniti ništa vredno neznanje je blaženstvo.“ Radite na sebi. Ulažite u sebe pa tek onda u fx. Ako imate neki savet, strategiju za mene bio bih srećan da čujem.
Pozdrav svima i mnogo uspešnog trgovanja vam želim.