Autor Tema: Predstavljanje  (Pročitano 68576 puta)

Van mreže webboy

• Pogledaj profil
Odg: Predstavljanje
« Odgovor #15 poslato: 17.02.2011, 16:50:36 »
Pozdrav svima,

Ucestvujem na dosta foruma sirom interneta i nekako sam navikao da se predstavim kada se negde registrujem, a posto nisam nasao nijednu sobu specijalno za te namene, evo ovde cu.

Zovem se Nemanja, iz Beograda sam, radim kao web i intranet developer konsultant za nekoliko stranih kompanija. Forex pratim od 2008 godine, mada nisam mnogo aktivan. U glavnom preferiram scalping i news trading strategije, mada analiziram i dugorocne strategije na H4,D1, pa cak i WK chartovima.

Interesujem se i za razvoj EA, takodje sam i sam razvio nekoliko robota, ali bez veceg uspeha... kada budem imao nesto vredno pomena, podelicu sa vama :)

Pozdrav svima jos jednom i.... happy trading :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #16 poslato: 17.02.2011, 16:55:37 »
Pošto ima puno tema na forumu, nije neko čudo što nisi naišao iz prvog pokušaja na ovu ;)

Dobro nam došao, hvala na lepim željama i znam se da ćemo da opravdamo tvoje interesovanje za ovim forumom...

Puno pipa i tebi....

Van mreže BojanD

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 05.06.2011, 22:11:39 »
Pozdrav svima! :-)
Ja sam Bojan iz Subotice, proucavam Forex tek oko mesec dana i otprilike 2nedelje koristim demo(za sada gubim oko 400e ;-) ). Drugar i ja smo zajedno usli u ovo i maksimalno se trudimo da se sto pre edukujemo ali mislim da ce nam trebati dobrih 6meseci do godinu dana da pohvatamo dovoljno informacija da mozemo reci da poznajemo Forex, u svakom slucaju spremni smo da potrosimo vreme i ulazimo trud jer smatramo(i nadam se da ne gresimo) da Forex moze biti veoma dobar izvor zarade ako ne kao dayjob onda makar kao neki dodatni izvor prihoda. U svakom slucaju otkrili smo ovaj forum pre par nedelja i redovno ga pratimo i proucavamo tako da cemo se ubuduce cesce druziti.
Jos jednom pozdrav svima i puno pip-ova!!! :-)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 05.06.2011, 23:06:26 »
Dobro došao BojaneD.

Čitaj što više i slobodno pitaj šta god te interesuje. Ključ svega je stalno usavršavanje i edukacija.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 06.06.2011, 00:54:38 »
smatramo(i nadam se da ne gresimo) da Forex moze biti veoma dobar izvor zarade ako ne kao dayjob onda makar kao neki dodatni izvor prihoda.
Pozdrav Bojane, dobro dosao.
Hteo bih samo da se nadovezem na ovo gore, forex ti moze biti posao ali mislim da je potrebno puno godina da bi se doslo do tog stadijuma. Forex je sam po sebi stresan kad gledas kako ti chart jede pare sa racuna pa makar i ako je to nesto sto si predvideo da moze da se desi, a jel mozes da zamislis koliko bi tek stresan bio kad bi od njega zavisili tvoji kucni prihodi.
Puno puta je ovde receno da treba da se trguje sa "viskom para", npr nemoj otici na more, nemoj kupiti bolji auto... i stavi te pare na forex, svakako su planirane da budu potrosene a na ovaj nacin su investirane. Naravno i za ovo je potrebno vreme i svasta nesto ali vidim da si taj deo proucio :)
Ovo nije upuceno licno tebi nego generalno za sve koji su se sreli sa forexom i vide $$$ sa puno nula, medjutim sve je induvidualno, neko nauci pre, neko kasnije, neko nece nikad.

Na svakom forex forumu ces videti brdo dobitnickih kombinacija i puno + pipa, medjutim iz nekog razloga jako mali broj ljudi postavlja i - pipe koji su definitivno ucestaliji od onih prvih, to je po meni veoma pogresno zato sto ces brze i vise nauciti analizirajuci negativne trgovine nego pozitivne, nije problem pare zaraditi nego ih sacuvati.

Van mreže GordonJack

• Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 06.06.2011, 08:12:13 »
Admini vi ste kraljevi i bogovi za nas koji pocinjemo sa ucenjem...forum je itekako aktivan jer ima mnogoo postova,pitanja i odgovora i mnogoo toga moze da se nauci pa sam ubedjen da vecina ljudi cita postove drugih(i ja sam jedan od njih)ali ih ne postavlja. Par pitanja: da li je forex berza i sta je to ustvari berza?? Da li  wall street i drugi centri svetskih  berza uticu na forex? Da li investicione banke rade na forexu? Ja sam druga godina na bankarstvu,imam 21 godinu i zanima me da li admini studiraju ili su studirali ekonomiju i da li im je to pomoglo..??

Jos hiljadu puta hvala za ceo sadrzaj sajta,foruma,hvala na tome sto ste pruzili nasoj zemlji privilegiju da vas ima pa da braca makedonci,crnogorci,hrvati i bosanci dolaze ovde kod nas da uce..prvo kosarka,pa vaterpolo,pa tenis a sada i FOREX...zivela srbija i svi u njoj

zahvalan Vas Gordon Geko...

Van mreže GordonJack

• Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 06.06.2011, 08:30:42 »
...i da li cete postaviti video fajlove ??

I predhodnim postom nisam zeleo nikoga da uvredim,naprotiv...
veliki pozdrav

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #22 poslato: 06.06.2011, 11:27:23 »
Admini vi ste kraljevi i bogovi za nas koji pocinjemo sa ucenjem...forum je itekako aktivan jer ima mnogoo postova,pitanja i odgovora i mnogoo toga moze da se nauci pa sam ubedjen da vecina ljudi cita postove drugih(i ja sam jedan od njih)ali ih ne postavlja. Par pitanja: da li je forex berza i sta je to ustvari berza?? Da li  wall street i drugi centri svetskih  berza uticu na forex? Da li investicione banke rade na forexu? Ja sam druga godina na bankarstvu,imam 21 godinu i zanima me da li admini studiraju ili su studirali ekonomiju i da li im je to pomoglo..??

Odgovore na većinu pitanja možeš da pročitaš na edukativnom delu sajta.
Kada budeš duže pratio dešavanja na forexu zaključićeš da SVE može da deluje na kretanje određene valute tako da nije imun na Wall Street, investicione banke, prirodne nepogode, govore određenih političara i zvaničnika...

Neki od nas su završili na fakultete, a neki su samo krenuli ::). To što ti lično studiraš ne može da ti odmogne nikako, samo može da ti pomogne da brže shvatiš neke činjenice i povezanosti, od drugih.
Forex je u suštini posebna grana i treba posmatrati da na forexu treba da provedeš određeno vreme (koje je subjektivno) ulažući u sebe i tek onda ćeš moći redovno da računaš na zaradu.
Isto kao što ćeš ti biti 2-4 godine na fakultetu, pa ćeš plaćati školarinu, pa stan, pa troškove... E tako isto gledaj i na forex, kao na školu, moraš da uložiš vreme i novac da bi ti se nešto od toga jednog dana vraćalo kroz redovnu zaradu.

Nadam se da sam ti pomogao bar malo, a ti i svi koji imaju bilo kakva pitanja, slobodno ih postavljajte na forumu - tu smo. I mi moderatori, a i stariji članovi foruma.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #23 poslato: 06.06.2011, 11:29:13 »
...i da li cete postaviti video fajlove ??

Hoćemo.

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #24 poslato: 06.06.2011, 12:26:03 »
Posto vidim da je ovo sekcija za predstavljane a koristim forum vise od pola godine mislim da bi bio red i da se predstavim.

Prvi put sa forexom sam se upoznao jos 2003 medjutim tad sam bio u nekom poslu i zaista nisam imao bas previse vremena ali mi je ostalo zapamceno kao nesto sto je jako zanimljivo.

Pocetkom 2010 tacno negde u februaru sam otvorio svoj prvi demo nalog, gutao sam knjige (engleski mi je odlican) informacije gledao sve indikatore strategije koje su mi padale pod ruku i ucio islo mi je dosta dobro u neko prvo vreme i mislio sam, znam ja ovo medjutim posle su poceli da se redjaju neuspesi, ali ja sam uporan u zivotu i posto mi se dopao forex jako resio sam da i dalje radim i usavrsavam se uz konstantnu edukaciju.

Prvi live racun sam otvorio evo jos malo godinu dana kako radim, prvi meseci su bili malo teski uspeha i padova kolko ti dusa iste :D medjutim kao sto rekoh uporan resih da nastavim.

Posle 3 meseca imao sam tezak pad jedva mi ostalo nekih 30$ na racunu i mislim da je to kljucni momenat kad sam shvatio da Forex nema nikakve veze sa srecom kockanjem i slicnim, 2 meseca sam radio sa bas malim size-om disciplinovano predano i uspeo da se povratim na pocetnu poziciju.

Od tad do danas moja FX karijera ide uzlaznom putanjom sa jasno definisanim trejd planom money managment uvek postujem i pre svega disciplina uz naravno konstantnu edukaciju jer bez znanja nema rada niti uspesnih trejdova.

Inace imam 48 godina radio sam od svoje 17 godine i ucio paralelno, u zivotu sam radio mnogo poslova pa cak i razlicitih mada uglavnom vezani za polje ekonomije, posle 30 godina sam da kazem u nekoj vrsti penzije tece mi staz u mojoj mini firmi radi se po nesto cisto da se ima da platim sebi platicu i troskove ali najveci deo svog vremena sam posvetio Forexu jel je on postao moj stil zivota, nije lako uspeti ali tako i u zivotu nista nije lako nista nije pruzeno na tacni za sve covek mora da se svojski potrudi i oznoji ali od svega je najvaznije je da volite to da radite, ako ste u Forexu iskljucivo samo zbog para onda nisam siguran koliko to moze doneti uspeha.

Moj recept uspeha je velika volja znanje edukacija predanost i strpljenje uspeh je onda neminovan ja jos nisam ostvario neki veliki uspeh ali opet opstao sam konstantno nadogradjujuci moj blanas odnosno moju investiciju uz recenicu za kraj I`m lovin`it.

P.S. Veliko hvala tvorcima ovog sajta i foruma radite odlican posao i svaka cast na tome :)

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 06.06.2011, 16:31:35 »
pozdrav svima, nov sam u ovome! moze li neko da mi proporuci neki indikator i kako se koriste. unapred hvala
KUM, pobednik

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #26 poslato: 06.06.2011, 18:30:44 »
Posto vidim da je ovo sekcija za predstavljane a koristim forum vise od pola godine mislim da bi bio red i da se predstavim.

Prvi put sa forexom sam se upoznao jos 2003 medjutim tad sam bio u nekom poslu i zaista nisam imao bas previse vremena ali mi je ostalo zapamceno kao nesto sto je jako zanimljivo.

Pocetkom 2010 tacno negde u februaru sam otvorio svoj prvi demo nalog, gutao sam knjige (engleski mi je odlican) informacije gledao sve indikatore strategije koje su mi padale pod ruku i ucio islo mi je dosta dobro u neko prvo vreme i mislio sam, znam ja ovo medjutim posle su poceli da se redjaju neuspesi, ali ja sam uporan u zivotu i posto mi se dopao forex jako resio sam da i dalje radim i usavrsavam se uz konstantnu edukaciju.

Prvi live racun sam otvorio evo jos malo godinu dana kako radim, prvi meseci su bili malo teski uspeha i padova kolko ti dusa iste :D medjutim kao sto rekoh uporan resih da nastavim.

Posle 3 meseca imao sam tezak pad jedva mi ostalo nekih 30$ na racunu i mislim da je to kljucni momenat kad sam shvatio da Forex nema nikakve veze sa srecom kockanjem i slicnim, 2 meseca sam radio sa bas malim size-om disciplinovano predano i uspeo da se povratim na pocetnu poziciju.

Od tad do danas moja FX karijera ide uzlaznom putanjom sa jasno definisanim trejd planom money managment uvek postujem i pre svega disciplina uz naravno konstantnu edukaciju jer bez znanja nema rada niti uspesnih trejdova.

Inace imam 48 godina radio sam od svoje 17 godine i ucio paralelno, u zivotu sam radio mnogo poslova pa cak i razlicitih mada uglavnom vezani za polje ekonomije, posle 30 godina sam da kazem u nekoj vrsti penzije tece mi staz u mojoj mini firmi radi se po nesto cisto da se ima da platim sebi platicu i troskove ali najveci deo svog vremena sam posvetio Forexu jel je on postao moj stil zivota, nije lako uspeti ali tako i u zivotu nista nije lako nista nije pruzeno na tacni za sve covek mora da se svojski potrudi i oznoji ali od svega je najvaznije je da volite to da radite, ako ste u Forexu iskljucivo samo zbog para onda nisam siguran koliko to moze doneti uspeha.

Moj recept uspeha je velika volja znanje edukacija predanost i strpljenje uspeh je onda neminovan ja jos nisam ostvario neki veliki uspeh ali opet opstao sam konstantno nadogradjujuci moj blanas odnosno moju investiciju uz recenicu za kraj I`m lovin`it.

P.S. Veliko hvala tvorcima ovog sajta i foruma radite odlican posao i svaka cast na tome :)
Sve pohvale za iskrenost...

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 06.06.2011, 19:22:34 »
pozdrav svima, nov sam u ovome! moze li neko da mi proporuci neki indikator i kako se koriste. unapred hvala

Bilo je reci o tome, a i pogledaj dobro na pocetnoj strani sajta "edukaciju" naci ces glavne indikatore.
Ali jedan moj savet je svi indikatori uglavnom prate cenu , tako da neces moci bas da predvidis preko njih .

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 06.06.2011, 21:26:57 »
hvala puno. ako postoji neki dobar savet, bio bih zahvalan
KUM, pobednik

Van mreže inv3stitor

• Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 26.07.2011, 13:57:49 »
Pozdrav svima moje ime je Stefan imam 19 godina zavrsio sam ekonomsku skolu u bgd-u finansiski administrator , aktivno trgujem na beogradskoj berzi od 18 godine jer nisam mogao ranije :D
Gajim veliku ljubav prema ekonomiji a pogotovo prema berzanskom trgovanju koje je me zainteresovalo odmah cim sam se upoznao sa njegovim osnovama u privm godinama srednje.

Sada se trudim da budem u toku sa svim desavanjima vezanim kako za nasu tako i za svetske ekonomije, i ako je mnogo lakse pratiti svetska desavanja nego nasa jer kod nas ne ulazu u takvu vrstu informisanja dok u svetu ima mali milion dobrih i losijih sredstava informisanja. Trenutno pratim kao i svi vi verovatno ova desavanja u Americi (hoce li se dogovoriti preti li smanjenje rejtinga..) ,ali trziste je svojom neodlucnoscu pokazalo da ga politicari koji se brinu o sledecim izborima ne mogu tako lako izmanipulisati jer su ocekivanja bila da ce juce da usledi krasovanje ali nista se nije dogodilo onako katastrofalno kako su predvidjali  sem zlata kome ovakvo stanje odgovara.

Poceo sam da izcuvam forex iz prostog razloga sto mi moji mladacki apetiti ne dozvoljavaju da se ogranicim samo na nasu berzu pogotovo zbog toga sto je podlozna svakodnevnim manipulacijama kako onim dnevnim tako i onim predizbornim gde su ne rezonske politicke izjave i clanci u novimana dovljni da obaraju i dizu cene  :o

Za sada sam na demo nalogu, savladao sam osnove forex-a : sta je forex, kako se obavlja trgovanje, kako se koristi platforma , cime se trguje najvise, znacaj ekonomskog kalendara, opsta slika ponasanja "trgovaca" ...

Ono sto jos nisam savladao i ono sa cim trenutno imam problem su analize i uticaji pojedinih desavanja i izvestaja iz kalendara na trgovanje sto mi je jednim delom jasno ali opet ima tu mnogo da se uci, glavni problem su knjige i edkucija procitao sam par knjiga ali mnogo mi je zamorno i ne mogu da vucem maksimum iz njih pa se nadam da ce mi i ovaj forum pomoci da krenem jos ozbiljnije.

Pozdrav 
« Poslednja izmena: 26.07.2011, 14:00:17 inv3stitor »