Autor Tema: Shvatanje važnosti praćenja vesti  (Pročitano 4587 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Shvatanje važnosti praćenja vesti
« poslato: 09.02.2011, 00:21:12 »
Možda mislite da ne pratimo dovoljno fundamente (vesti ) i ne diskutujemo o njima u meri u kojoj bi trebalo ?
Odgovor je NETAČAN !
Energija moderatora sajta www.forexsrbija.rs nije usmerena samo na forum (većinom tu pričamo o raznim strategijama, vestima koje su pred nama sa njihovim kratkim opisom i pre svega o tehničkoj analizi), već i na agresivnom praćenju vesti iz celog sveta.
Dobar forex trejder mora da zna šta se u ovom trenutku dešava u Japanu, Kini, Evropi, kakvo je trenutno stanje u Egiptu itd.
O dnevnim i aktuelnim dešavanjima u svetu najviše informacija ćete dobiti kroz naše kratke i najnovije vesti, za koje se trudimo da budu na nivou ranga i brzini po objavi kao što su : Reuters, Marketwatch , Cnn, Bloomberg i ostali.

Danas smo videli npr. da je Narodna banka Kine saopštila da je povećala svoje bazne kamatne stope, po treći put u zadnja četiri meseca, sa ciljem smirivanja inflacije koja bi, kako se strahuje, mogla izazvati socijalne nemire. Ova vest prvenstveno treba da se nađe na udaru australijskog dolara, pošto je izvozna orijentacija te zemlje usmerena ka Kini, a to se trenutno ne dešava iz razloga što se još uveliko slavi Kineska Nova. god. Napomenuo sam samo jedan od primera...

Pratite vesti, bićete profitabilniji !
« Poslednja izmena: 09.02.2011, 00:24:23 SuperFX »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Shvatanje važnosti praćenja vesti
« Odgovor #1 poslato: 15.03.2011, 11:21:35 »
"Zemljotres jačine 5,3 stepeni pogodio je danas istočnu obalu japanskog ostrva Honshu..."

Nadam se da pratite i našu glavnu stranicu sa vestima. Nemojte nešto da propustite.

http://www.forexsrbija.rs/

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 15.03.2011, 11:58:26 »
naravno da pratimo...vesti na prvom mestu pa sve ostalo,ja citam samo Vase vesti...super ste  :)

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 15.03.2011, 12:40:57 »
 a , ja samo prelistam - vidim nesto se desava , pa bjezim od te valute kao oparen ... jer ne znam kako se dogadjaj reflektuje na nju  ;)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #4 poslato: 15.03.2011, 13:21:03 »
a , ja samo prelistam - vidim nesto se desava , pa bjezim od te valute kao oparen ... jer ne znam kako se dogadjaj reflektuje na nju  ;)

Ma to zato što si visoko moralan pa nećeš da zarađuješ na tuđoj nesreći ;)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #5 poslato: 15.03.2011, 14:08:07 »
Ovako volatilnom i nepredvidivom tržištu moramo da se prilagodimo.
Trgujte manjim lotovima nego inače i stavljate veće SL-ove nego inače da vas neki "slučajni" spajk ne bi zakačio.
USD, CHF i JPY su trenutno sigurno utočište, odnosno, sudeći po tržištu, svi ih redom kupuju, pa im se zato vrednost i povećava.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 15.03.2011, 14:13:42 »
Trgujte manjim lotovima nego inače i stavljate veće SL-ove nego inače da vas neki "slučajni" spajk ne bi zakačio.
USD, CHF i JPY su trenutno sigurno utočište, odnosno, sudeći po tržištu, svi ih redom kupuju, pa im se zato vrednost i povećava.

Ja mislim da Yen nije baš sigurno utočište, već da Japanska centralna banka pokušava da predupredi veliko slabljenje Yena intervencijama na tržištu. E sada koliko će Yen da bude jak zavisi i koliko je Centralna Japanska banka spremna da interveniše. Mislim da neće hteti baš dugo da to radi jer troši podlogu u drugoj valuti.

Centralna japanska banka nastavlja sa vanrednim merama. Nakon što je juče u finansijski sistem ubacila 183 milijarde dolara, jutros je ponudila bankama dodatnih 61 milijardu dolara.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 15.03.2011, 14:20:46 »

Ja mislim da Yen nije baš sigurno utočište, već da Japanska centralna banka pokušava da predupredi veliko slabljenje Yena intervencijama na tržištu. E sada koliko će Yen da bude jak zavisi i koliko je Centralna Japanska banka spremna da interveniše. Mislim da neće hteti baš dugo da to radi jer troši podlogu u drugoj valuti.

Centralna japanska banka nastavlja sa vanrednim merama. Nakon što je juče u finansijski sistem ubacila 183 milijarde dolara, jutros je ponudila bankama dodatnih 61 milijardu dolara.

Generalno  ce  Jen slabiti  ,a  to cemo  vidjeti  za  neki mjesec  .  Problem  je  siri ,jer  japanski izvoz  trpi gubitke  koji se  procjenjuju  na  7  milijardi  dnevno  ,pogotovo  izvoznik  kao  Toyota  koji  je  u cunamiju  izgubio   ko zna  koliko  spremnih  auta  za  preokenski izvoz  . Zbog intervencija  centralne  banke  spekulatorima  odgovara jaca  valuta  ,ali to  je  samo privremeno  .

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 15.03.2011, 14:37:32 »

Generalno  ce  Jen slabiti  ,a  to cemo  vidjeti  za  neki mjesec  .  Problem  je  siri ,jer  japanski izvoz  trpi gubitke  koji se  procjenjuju  na  7  milijardi  dnevno  ,pogotovo  izvoznik  kao  Toyota  koji  je  u cunamiju  izgubio   ko zna  koliko  spremnih  auta  za  preokenski izvoz  . Zbog intervencija  centralne  banke  spekulatorima  odgovara jaca  valuta  ,ali to  je  samo privremeno  .

Pa Japanska centralna banka je intervenisala da bi sprečila veliki pad yena koji je bio očekivan nakon ove nesreće i ta velika količina novca je sprečila pad , čak je dovela do rasta Yena u odnosu na ostale valute (ali i po meni sve je to privremeno). 

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #9 poslato: 15.03.2011, 16:21:01 »

Ja mislim da Yen nije baš sigurno utočište...

Zato i stoji trenutno... sve se brzo menja u ovakvom turbulentnom tržištu...