Autor Tema: Dolar indeks  (Pročitano 28512 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Dolar indeks
« poslato: 04.02.2011, 10:44:50 »
Predviđanje dolar indeksa kroz upotrebu Eliottovih talasa.

www.youtube.com/watch?v=d-4u9bhflLE&feature=player_embedded

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Dolar indeks
« Odgovor #1 poslato: 04.02.2011, 10:53:18 »
www.elliottwave.com  vide situaciju na isti način a ima puno znakova i na drugim planovima da je ovo ono što se čeka već dosta dugo!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 03.03.2011, 16:35:19 »
a Trichet ništa pametnbo nije reko nego samo plaši tržište 

Evro je danas ojačao prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta nakon što je lider Evropske centralne banke ukazao na potrebu budnog praćenja pojačanih inflatornih rizika.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 03.03.2011, 17:12:13 »
Lider Evropske centralne banke (ECB) Jean-Claude Trichet danas je izjavio da je po oceni bankarskih zvaničnika povećanje kamatnih stopa moguće već na sledećem sastanku u aprilu.

U tom slučaju analitičari bloomberg-a očekuju veliki pad dolara u odnosu na evro, do granice 1.4800.
« Poslednja izmena: 03.03.2011, 17:43:19 SuperFX »

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 03.03.2011, 17:42:02 »
Kakva li ce oscilacija da bude kada stvarno promene kamatnu stopu ???
A inace kad god krene neka oscilacija , uvek se pojavljuju vesti "lozaci" i njihove nerelalne prognoze , da kurs ide u nedogled .

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 03.03.2011, 17:50:22 »
Kakva li ce oscilacija da bude kada stvarno promene kamatnu stopu ???
A inace kad god krene neka oscilacija , uvek se pojavljuju vesti "lozaci" i njihove nerelalne prognoze , da kurs ide u nedogled .

Pri promeni kamatne stope u SAD-u ili Evropi, kurs na valutnom paru eur/usd zna da ode i 500 pipa za 24h.
Tako da se ne bi složio sa tobom ako ECB podigne kamatnu stopu sledećeg meseca da kurs zaista ode na vrednost preko 1.4500. To su normalne pojave na ovako velikom (najvećem) špekulativnom tržištu.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 07.03.2011, 15:18:23 »
Ja ovo nebi komentarisao zasad!Čak bi malo i drugačije označio ali evo oni kažu sledeće:

Meni još uvek nije jasno kako indeks dolara može da se povinuje tehničkoj analizi i npr. da poštuje Fibo pravila, da se preokrene u nekoj tački (gde je bilo preokreta ranije) kad jednostavno dolar indeks zavisi od korpe valuta u određenom odnosu.

Jednostavno kod ostalih parova postoji odnos dve valute i tu je lakše nešto odrediti. Lakše je reći , imate jednačinu sa dve nepoznate. Kod dolara indeksa imate jednaćinu sa 10 nepoznatih i to samo jednu jednačinu  :)

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 07.03.2011, 15:30:13 »
Pa u pravu si totalno a ovo pitanje sam već i ja postavio sam sebi!A postavio sam sebi i pitanje kakva je to prevara na svetskom nivou kad mogu da kupim index nečega!Zvuči veoma virtualno zar ne?Više mi to liči na kladionicu nego nešto određeno ali pošto se njima trguje a tgovci su isti kao i za sve ostalo oni podležu istim tehničkim analizama kao i sve ostalo mada mi izgleda da u slučaju dollar indexa ima 11 nepoznatih a 11-a očito nikom nama običnim smrtnicima nije poznato.Ovo je samo neki brzi zaključak ali verovatno postoji i tačnije objašnjenje!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 10.03.2011, 08:50:27 »
I USD index je dobio početni oblik trenda na gore,manjeg ili većeg to ćemo da vidimo još!Ima mala nepravilnost ali sa obzirom da je spajk u pitanju možemo da zažmurimo nad time nadam se!
Pozdrav TommyboxFX