Autor Tema: Beastie: a Nanningbob trend and counter-trend auto-trader by Steve Hopwood  (Pročitano 16791 puta)

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Dragi forumasi , cast mi je da predstavim jos jedan Ea, koji je prosao test za live upotrebu , a izlazi iz kuhinje Steve Hopwooda.
Robot se sastoji iz dva dela ,counter trade, i trend trade(nanigbob V1) ! testirao sam ga cele nedelje i za sada je napravio 470 pipsa profita na forward testu. the old beast ea-koji  sam testirao za live , je imao samo CT funkciju, prestao sam da ga koristim iz razloga sto sam za live trgovao sa 1 usd/pips , za ovo bi trebalo koristiti 0.01-0.1 lot.meni je bilo presporo skupljanje profita pa sam prestao da ga korisim, a i trebala mi je brza zarada.

Novi Beastie EA se vec pokazao odlicno.Za 5 dana je skupio skoro 470 pipsa i imam oko -60 pipsa floatinga na 5 trejdova. EA nije User friendly , sto znaci nije za siroke narodne mase,,vec za iskusnije trejdere.Ima puno opcija za podesavanje,a jedan od razloga sto imam tih 5 otvorenih trejdova je upravo igranje sa Sl i TP sto mi je napravilo nepotrebne gubitke . Metodoloski nisam bio najdosledniji , pa sam neke trejdove prekidao sa +50 pipsa, jer sam mislio da ce trend promeniti, na moju zalost nije  :)
Nisam uspeo da ga testiram na backtestu jer imao previse opcija i tester zakoci.
Okacio sam i detaljna uputstva, pa se igrajte sa njim i pisite. testirajte ga na demou par nedelja obavezno dok nastelujete sve opcije kako treba. Set file sam namerno izostavio jer ovo trazi individualna podesavanja. testiram nekoliko verzija set-a , upravo zbog Sl i TP ...prave mi male probleme !
jos jednom , obavezno procitajte PDF , ako treba i vise puta , tamo je sve lepo objasnjeno.
ovde mozete naci temu na kojoj diskutuju o robotu, i treba je s vremena na vreme pratiti , zbog novije verzije koju izbace!
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=277328
Ps . Vreme stelujete ne po brokeru , vec po lokalnom vremenu.
PPS. Na slici se nalazi jedan trade sa 1 lotom , ignorisite ga , jer me je mrzelo da otvaram novi demo , pa se tu nasao jedan trejd od skalpinga sa profitom od 13 pipsa! .
« Poslednja izmena: 28.01.2011, 23:39:57 Panzer »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Dragi forumasi , cast mi je da predstavim jos jedan Ea, koji je prosao test za live upotrebu , a izlazi iz kuhinje Steve Hopwooda.

Xexexe, preduhitrio si me sa ovim EA. Od ponedeljka počinjem da ga testiram, mada ne sumnjam da ne radi odlično kao što si naveo.

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Ko pre devojci ....  ;D ! resio sam da svakog petka kacim rezultate nedeljne trgovine , a cim pronadjem idealan set file , krecem u live.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Ko pre devojci .... 

... sam u nju upada! ;D

Izvinjavam se za off, morao sam.  ::)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
hehe..sada ce i neke feministkinja da te tuzi zbog neprikladnih insuinacija lol

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Savetujem vam da skidate expert sa originalne lokacije koja je navedena u prvom postu jer se on skoro svakodnevno update-uje pa da ne biste propustili neke prepravke i dodatke.

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
jel neko podesavao SL i TP....nasao sam samo jednu stvar koja mi nije jasna, recimo counter trade otvori 1 trade danas , ali  ima 2 otvorena trejda od juce , on pazi samo na ovaj otvoreni danas.tako mi se desilo da imam 2 otvorene eurchf pozicije sa +50 pipsa , a robot je izbacio znak da spava posle zatvorene pozicije, jer je zatvorio 1 eurchf poziciju jutros...taj deo mi nije najasniji, ako to ne resim , prebacicu sve pod kontrolu MPTMA
« Poslednja izmena: 31.01.2011, 11:06:34 Panzer »

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
danas je D day za ovaj sistem ,trrenitno imam -400 pipsa na 14 parova koji su trejdu...

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
danas je D day za ovaj sistem ,trrenitno imam -400 pipsa na 14 parova koji su trejdu...

Uf... Preživećeš ?

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
imam 14 otvorenih trejdova na 14 parova, danas je bilo oko -250-400 pipsa, sada se spustilo na 200.Vidim da je recovery vec postavljen, ali mislim da nece biti potrebno da deluje.smanjuje se minus.Znam da treba da islkjucim ea kada su velike vesti u pitanju , pogotovo danas kada su bile bitne vesti na gotovo svim bitnim parovima, a i plus to sto imam postaljeno -200 pipsa sl , tako da mi je DD danas astronomski. Nisam do danas imao ovakvu situaciju , zanima me kako ce se robot izboriti sa svim ovim :) .sutra je NFP , mislim da ce biti dobrih vesti ai USDindex je prosao 78 . ali nije izazvao lavinu opadanja USD...mislim da je ovo bilo namerno rotosiljnanje buy pozicija od strane institucionalnih brokera , i verovatno sutra moze poceti jacanje USD.....
http://www.youtube.com/watch?v=duOoqDu2H70
lol ....prezivecu :D

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
recovery je uskocio i zatvorio 3 trejda sa 156 pipsa profita, a minus se smanjio za pola na ostalim parovima , petak je D-day , videcemo kako ce biti!

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Izvestaj za ovu nedelju   31 jan-4.febr :

Ova nedelja je bila ubistvena , oduvala mi je skoro sve demo racune gde sam testirao druge EA .
Beastie se pokazao vrlo dobro , uspeo je da i pored ovakvih skokova cene napravi profit od 38 dolara pri 0.1usd/pip! Izuzetno sam zadovoljan jer sam primetio da je recovery par puta priskocio u pomoc i izvadio stvar.
Kao sto znate ovaj sistem se sastoji iz 2 dela , Counter Trade  i Trend trade. Counter trade je manje vise briljirao i izvukao ceo EA iz blata u koji ga je uvukao Trend Trade. Pogledajte sliku i komentare i sve ce vam biti jasno, skoro 40 dolara profita je pojeo trend trade.Iz tog razloga od sledece nedelje za testiranje vise necu koristiti komponentu trend trade . Nemam zivaca da se igram sa SL, siguran sam da bi TT sa mnogo manjim SL pokazao rezultate .Jer znam da kada PA predje 5MA ,  ako je setup u redu napravi i do 100 pipsa, ali ako nije ,napravi 10 pipsa i onda se razvlaci i na kraju aktivira sl. Nameravam da pustim Live za 2 nedelje, i iz tog razloga fokusiracu se samo na CT za sada.

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Do danas je skupio ukupno 203 usd profita na 11 parova .Formatirao sam PC a nisam sacuvao broj demo racuna , tako da je testiranje bilo uzalud....suma sumarum 203 usd za 3 nedelje testiranja , DD zakljucno sa danas je bio od 30-70 usd ....ali mislim da sam sam doprineo tome jer sam stavljao nerealne SL i TP i parove koji su imali spread visi od 5-10 pipsa! Ove nedelje sam iskljucio opciju TT jer je pravila mnogo gubitaka , ali kada pogodi pogodi za 100 pipsa...ali za sada je samo CT ukljucen i default settings od nove up dejtovane verzije !Od ponedeljka krecem sa novim demo racunom ....do marta , a onda live nadam se!

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Otkad je updejtovana funkcija ATR otvaranja i zatvaranja pozicija moj Beasti CT je poludeo :D  od ponedeljka do petka(02.14-02.18) je sakupio 411 pips profita i to sa konzervativnim podesavanjima uz DD od 0.13% sto je smesno ,kad se setim samo koliko sam imao uz FAPturbo i ostale wounder EA for only 100+ usd !

sledeca opcija koju cu testirati bice BE pips on goldline da aktiviram , moze i vise pips-a da iscedi iz iz Beastie-a! Cim postavim na noge racun od bonusa pocinje live trgovina !
« Poslednja izmena: 18.02.2011, 19:36:08 Panzer »

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Svaka čast na trudu oko testiranja i oko rezultata. Keep going.  yes
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."