Dragi forumasi , cast mi je da predstavim jos jedan Ea, koji je prosao test za live upotrebu , a izlazi iz kuhinje Steve Hopwooda.
Robot se sastoji iz dva dela ,counter trade, i trend trade(nanigbob V1) ! testirao sam ga cele nedelje i za sada je napravio 470 pipsa profita na forward testu. the old beast ea-koji sam testirao za live , je imao samo CT funkciju, prestao sam da ga koristim iz razloga sto sam za live trgovao sa 1 usd/pips , za ovo bi trebalo koristiti 0.01-0.1 lot.meni je bilo presporo skupljanje profita pa sam prestao da ga korisim, a i trebala mi je brza zarada.
Novi Beastie EA se vec pokazao odlicno.Za 5 dana je skupio skoro 470 pipsa i imam oko -60 pipsa floatinga na 5 trejdova. EA nije User friendly , sto znaci nije za siroke narodne mase,,vec za iskusnije trejdere.Ima puno opcija za podesavanje,a jedan od razloga sto imam tih 5 otvorenih trejdova je upravo igranje sa Sl i TP sto mi je napravilo nepotrebne gubitke . Metodoloski nisam bio najdosledniji , pa sam neke trejdove prekidao sa +50 pipsa, jer sam mislio da ce trend promeniti, na moju zalost nije
Nisam uspeo da ga testiram na backtestu jer imao previse opcija i tester zakoci.
Okacio sam i detaljna uputstva, pa se igrajte sa njim i pisite. testirajte ga na demou par nedelja obavezno dok nastelujete sve opcije kako treba. Set file sam namerno izostavio jer ovo trazi individualna podesavanja. testiram nekoliko verzija set-a , upravo zbog Sl i TP ...prave mi male probleme !
jos jednom , obavezno procitajte PDF , ako treba i vise puta , tamo je sve lepo objasnjeno.
ovde mozete naci temu na kojoj diskutuju o robotu, i treba je s vremena na vreme pratiti , zbog novije verzije koju izbace!
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=277328Ps . Vreme stelujete ne po brokeru , vec po lokalnom vremenu.
PPS. Na slici se nalazi jedan trade sa 1 lotom , ignorisite ga , jer me je mrzelo da otvaram novi demo , pa se tu nasao jedan trejd od skalpinga sa profitom od 13 pipsa! .