Hedžing strategija sa Eur/Usd-Usd/ChfOvo je strategija za postojano zarađivanje bez gubitaka.
U ovoj strategiji se koriste samo ova dva para:
Eur/Usd-Usd/ChfOva dva para se koriste zato što imaju gotovo 100% -tnu korelaciju, tj. koliko jedna valuta ide u plus toliko druga ide u minus i obratno. Tako ne moramo strahovati da će nam račun previše otići u minus. Mirno spavamo.
Gdje je zarada? S vremena na vrijeme dolazi do manje ili veće divergencije (odstupanja). Račun tada odlazi u veći minus ili plus. Ako je račun otišao u minus ostavljamo ga otvorenim - ako treba i danima - sve dok ne ode u plus. S obzirom da je frustrirajuće danima čekati da ode u plus bolje je ako znamo pravi momenat kada ući.
Za to je potrebna strategija, pa će mi svaka pomoć dobro doći. Ako je već netko koristio ovu strategiju neka s nama za dobro svih podijeli svoja iskustva.
Uvijek se postavlja buy varijanta, bez stop loss-a i take profit-a.Buy varijanta se koristi zato jer ako narudžbe ostanu danima otvorene mi dobivamo kamate, dok na sell varijante plaćamo kamate.
Upravljanje novcem (Money menagement) mini account:Na 1000$ balansa postavljamo Buy 0,20 lota Eur/Usd i Buy 0,20 lota Usd/Chf
Na 100$ balansa postavljamo Buy 0,01 lota Eur/Usd i Buy 0,01 lota Usd/Chf
Kada pronađemo idealne ulaze i izlaze možemo napraviti
EA koji neće nikada izgubiti. To će biti pravi Sveti Graal - čarobni robot koji stalno zarađuje.
Da bi pronašli savršene ulaze potreban vam je preklapajući grafikon na kojemu ćete moći pratiti korelacije koje prave ova dva para. Odite na ovaj sajt:
www.dailyfx.comKliknite na Charts i pod Instruments odaberite Eur/Usd. Zatim odaberite Daily grafikon i linijski prikaz. Zatim kliknite desnim klikom miša na grafikon i odaberite Overlay (preklapanje) i u izborniku koji će vam se otvoriti odaberite Usd/Chf. Malo pričekajte dok se grafikon ne otvori. Na grafikonu ćete vidjeti korelaciju dviju valuta. Dok se jedna kreće prema gore druga ide prema dolje. Kada na grafikonu vidite da jedna valuta pravi duži krak od druge to znači da ona pravi veći minus ili plus od druge i to je ta divergencija na kojoj se zarađuje.
Na demo računu postavite ova dva para i promatrajte što će se dešavati. Ja sam sinoć postavio dvije narudžbe po 0,01 lot i jutros oko 10h su napravile 3 eura. Na 1000 $ balansa i sa postavljenim parovima po 0,50 lota to bi bila solidna lova. Vjerojatno oko 30-50$ zarade.
Kasnije ćemo razrađivati strategije. Malo meditirajte o tome.