Autor Tema: Hedžing strategija sa Eur/Usd-Usd/Chf  (Pročitano 14009 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Hedžing strategija sa Eur/Usd-Usd/Chf
« Odgovor #30 poslato: 04.02.2011, 14:14:30 »
Hvala na savjetu.  ;D

Ovako sam napravio: Cijelo jutro, evo do 14h euro se nalazi u jarku. Razmišljam, ako krene padati napravit će mi još veći minus, disaster. Zatvorio sam sve Usd/Chf jer su u priličnoj pozitivi. Tako sam sačuvao njihovu maksimalnu zaradu. Ispod svih narudžbi od eur/usd sam postavio stop loss na 1.3605. Ako krene na dolje bit će zaustavljen gubitak, a ako krene prema gore poslušat ću tebe i stavit ću stop loss na cijeni koju si mi preporučio, ali ću ga pustiti ako bude htio rasti i pratiti ga.

Valjda ću uspjeti izvući živu glavu. ???

Trebao si da ugasiš samo poziciju na eur/usd po ceni 1.3702 sa lotom 0.01, a da ostaviš ostaviš onu po ceni od 1.3804. Takođe si trebao obe pozicije na usd/chf da ostaviš. Minus bi ti odjednom nestao.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 04.02.2011, 15:29:00 »
Gotovo je, pokupio mi je stop loss, preveliki je bio trzaj. Da sam barem stavio prateći stop. Jako je brzo trznuo gore - 50 pipsa. Vjerojatno ga ne bi ni prateći uspio zaustaviti.

Sad mi je jasno zašto kažu da ne trejdamo vijesti. Tu stop loss ništa ne znači. Kažu da su vijesti dobre samo za one koji trejdaju long term. Katastrofa, ovu lekciju sam naučio za 10 eura.

Zaključak sigurno su pokupili sve koji su trejdali probijanje. Odsvirao je obje fibo linije 61.8 i 100.
Sad će mi opet trebati 100 godina da se vratim na pozitivnu nulu.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 04.02.2011, 15:32:34 »
Gotovo je, pokupio mi je stop loss, preveliki je bio trzaj. Da sam barem stavio prateći stop. Jako je brzo trznuo gore - 50 pipsa. Vjerojatno ga ne bi ni prateći uspio zaustaviti.

Sad mi je jasno zašto kažu da ne trejdamo vijesti. Tu stop loss ništa ne znači. Kažu da su vijesti dobre samo za one koji trejdaju long term. Katastrofa, ovu lekciju sam naučio za 10 eura.

Zaključak sigurno su pokupili sve koji su trejdali probijanje. Odsvirao je obje fibo linije 61.8 i 100.
Sad će mi opet trebati 100 godina da se vratim na pozitivnu nulu.

Upravo smo videli klasično ćišenje pozicija malih trejdera, 50 pipa gore pa 100 pipa dole.
P.S. Na greškama se uči...  :)

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 04.02.2011, 15:39:00 »
Da dobro si rekao - čišćenje malih trejdera.

Ali doskočit ćemo mi njima. Moram odmeditirati - kako s malom ribom uhvatiti veliku!?
Moramo smisliti neku ubitačnu strategiju.  ::)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 04.02.2011, 21:17:15 »
Da si me poslušao kao što sam ti rekao, stanje tvog računa bi trenutno izgledalo ovako :

Eur/Usd Buy 1.3804 , lot 0.01 - trenutno Eur/Usd 1.3580 (minus 224 pipa)
Usd/Chf Buy 0.9418 , lot 0.01 - trenutno Usd/Chf 0.9550 (plus 132 pipa)
Usd/Chf Buy 0.9472 , lot 0.01 - trenutno Usd/Chf 0.9550 (plus   78 pipa)

Znači, račun bi ti bio već sada na približnoj nuli, mada bi u nekim momentima tokom popodneva bio i u blagom plusu. To je ono o čemu sam ti pričao...
Odoh na  :pivo: ...
Prijatan vikend svima !