Autor Tema: Hedžing strategija sa Eur/Usd-Usd/Chf  (Pročitano 14008 puta)

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Hedžing strategija sa Eur/Usd-Usd/Chf
« Odgovor #15 poslato: 27.01.2011, 21:30:42 »
Ja sam bio uključen u freedomrocks, ali im nisam htio mjesečno plaćati 100$ za članstvo.
Kupio sam mali tutorial 4Xworks! i po tome sam radio. Tip je poznavao profesionalnog trejdera i od njega je naučio korisne trikove.

U svakom slučaju bit će korisno razmijeniti iskustva.
Tip u 4Xworks objašnjava da ako se u krivo vrijeme uđe u hedžing onda se može desiti da čekamo 4-8 tjedana da uđe u pozitivu. To je naravno veoma frustrirajuće.  Prema tome on je dao savjete kada je dobro ući.
Ja ću ih ovdje podijeliti s vama pa ćemo vjerojatno uspjeti napraviti dobar EA.

U svakom slučaju hvala SuperFX-u za korisne informacije.
« Poslednja izmena: 27.01.2011, 22:54:31 leon93 »

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 27.01.2011, 23:34:42 »
Metoda 4Xworks

Konzervativna metoda
Račun  Eur/Usd - Usd/Chf
100$     0.01 lot - 0.01 lot
1000$   0.10 lota - 0.10 lota

Na nesreću svaki sistem ima svoje loše momente. Slijedeće informacije će vas zaštititi da ne budete zatečeni na tržištu tijekom panike i nestabilnosti koja će vam spasiti tjedne čekanja kako biste zatvorili profitabilne narudžbe.

Treba pratiti dominantnu valutu, jer nam ona pravi novac, a to je Eur/Usd. Uvijek pratite dnevni grafikon dominantnog para. Također treba promatrati EUR/CHF grafikon. Ako na grafikonu EUR/CHF raste onda je dominantan Euro. Ako cijena pada ona je franak dominantan.

Postavite svoje indikatore
Bollinger = zadano
Stochastic 21,3,3 slow

Kupujemo kada je Stochastic ispod 20 i prodajemo kada plovi iznad 80 (znak iscrpljenosti).
Kada Stochastic plovi iznad 80 to je prvi znak iscrpljenosti. Drugi znak je kada cijena probija Bollinger. To ne znači da je vrijeme za zatvoriti. Kada dnevni i tjedni pokazuju isto onda treba zatvoriti.

Zašto je važno gledati Eur/Chf?

Ako Eur/Chf počne imati trend prema dolje onda nam se može dogoditi da ćemo čekati i do 8 tjedana da uđe u pozitivu.  Jedini lijek je postavljati sell hedžing iako je on malo rizičan.

Uvijek pratite ovu stranicu sa korelacijama: http://www.mataf.net/en/tools/01-01-correlation

Odaberite samo Eur/Usd-Usd/Chf i kliknite na Submit Query.
Ako je korelacija iznad 80 i negativna onda se valuta kreće suprotno ali identično. Ali ako se kreće ispod 60 onda se valute ne kreću isto i vrijeme je za postavljanje narudžbi.

Nikad ne zatvaramo parove kada zajednički prave minus u polju zarada, ali ako naprave malo veću zaradu onda ju zatvorimo. Na 100$ je zarada 3$ sasvim ok i na 1000$ zarada od 50$. Ali kao što je gore rečeno ako na Stochasticu predviđamo pad onda zatvorimo bilo kakvu zaradu. Zarada pa makar i mala je uvijek zarada.

« Poslednja izmena: 27.01.2011, 23:39:16 leon93 »

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 28.01.2011, 13:41:56 »
Ovo mi djeluje zanimljivo... a šta mislite ako bi smo na ovo još dodali Martingale system i recimo svakih 100 ili 150 pipova minusa udjemo još jedan trade i postaviti da nam sve naplaćuje čim smo u plusu 3%??????

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 28.01.2011, 17:29:10 »
UPOZORENJE

Prije 2 godine kad sam koristio uvu metodu ona je dobro funkcionirala jer je euro dugo vremena imao uzlazni trend. Danas je euro počeo jako padati i hedžing na mom demo računu je otišao prilično u minus.

Ja sam samo na kratko zaradio kad sam vidio da je svijeća jako probila Bollinger prema dolje i linija cijene se pripremala za povratak u Bollinger. Stvorila se vodoravna linija i počelo je cupkati. Tada sam postavio hedžing i dok je euro krenuo prema gore i ulazio u Bollinger na brzaka sam zatvorio hedžing i zaradio.

Ne znam kakva su predviđanja, ali ako euro krene sa velikim padanjem od 1000 pipsa onda Buy varijanta pravi preveliki minus i postoji opasnost da slomi račun. 

Očito je: OVA HEDŽING STRATEGIJA JE IZVRSNA SAMO KAD JE VIŠEMJESEČNI UZLAZNI TREND!
Tada se može bez i najmanje stresa stalno zarađivati. Samo je potrebno držati se pravila koja sam naveo. Pratiti Dnevni grafikon i kad Stochastic padne ispod 20 postaviti hedžing.
« Poslednja izmena: 28.01.2011, 17:38:50 leon93 »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 28.01.2011, 17:38:47 »
... ako vam je npr Eur/Usd u minusu 100 pipa a sa druge strane Usd/Chf u plusu 50 pipa (u ovom slučaju ova dva valutna para već nisu u korelaciji) , ulazi se opet u buy na Usd/Chf sa lotom 1/5 od početnog lota na valutnom paru Usd/Chf.

Evo rešenja tvog problema... Kasnije ću ti prikazati kako bi se to trebalo uraditi sa današnjom situacijom kada je eur/usd pao 100 pipa, a usd/chf ostao nepromenjen... ;)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 28.01.2011, 17:38:56 »
EURUSD još nije odustao da dostigne 1.40 i malo više, ovo je samo mali odmor pred novi zalet. U svakom slučaju dostići će 1.3850 i onda ide u blago rastućem kanalu da pređe 1.40

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 28.01.2011, 17:48:35 »
Hvala na informaciji. Sada se treba odmoriti i pričekati dok EUR/USD ponovno ne krene rasti.

« Poslednja izmena: 28.01.2011, 17:57:36 leon93 »

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 31.01.2011, 14:50:44 »
U petak kad je eur/usd pao na 1.3582 i Stochastic na H4 je bio ispod 20 postavio sam hedžing na račun od bonusa 50$ koji sam dobio od svog brokera. Jutros oko 9:30h je stanje bilo oko -0,40$. Kad sam došao pogledati u 14:30h napravio je 8.20$. Sada je balans 9.25$. Sve je napravljeno samo sa hedžingom.

Znači ovaj hedžing funkcionira samo kad se dogodi veliki pad eura i onda očekujemo rast. Na dnevnom ili H4 grafikonu čekamo da Stochastic bude ispod 20 i još malo pogledamo grafikone ima li šanse da počne rasti i onda postavimo hedžing.

To bi bilo to. Euro pravi novac i treba čekati da jako padne i onda postavimo hedžing i čekamo. Kad euro raste zarada se povećava!  ;D

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 31.01.2011, 15:06:58 »
Ako sa hedžingom napravim 100% u mjesec dana onda će on biti moja glavna strategija na pravom računu, jer me već zabole glava od proučavanja grafikona.

Kod ove strategije treba samo gledati dvije stvari dnevni grafikon i Stochastic i to je sve.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 03.02.2011, 20:15:37 »
U Admiralu sam pitao što misle o Hedžingu Eur/Usd-Usd/Chf. Kažu da ovi valutni parovi već dugo nisu u korelaciji i da ih se ne isplati trejdati. Danas kako je Eur jako padao napravili su mi veliki minus. Nadajmo se da će sutra krenuti rasti.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 03.02.2011, 20:19:31 »
... ako vam je npr Eur/Usd u minusu 100 pipa a sa druge strane Usd/Chf u plusu 50 pipa (u ovom slučaju ova dva valutna para već nisu u korelaciji) , ulazi se opet u buy na Usd/Chf sa lotom 1/5 od početnog lota na valutnom paru Usd/Chf.

Evo rešenja tvog problema... Kasnije ću ti prikazati kako bi se to trebalo uraditi sa današnjom situacijom kada je eur/usd pao 100 pipa, a usd/chf ostao nepromenjen... ;)

Prijatelju reci što ti predlažeš kao iskusni trejder!

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 03.02.2011, 20:48:11 »
Prijatelju reci što ti predlažeš kao iskusni trejder!

Rešenje ti je pred očima ! ;) Stavi screenshot trenutnih pozicija , pa ćemo zajedno da prodiskutujemo problem.

...ako vam je npr Eur/Usd u minusu 100 pipa a sa druge strane Usd/Chf u plusu 50 pipa (u ovom slučaju ova dva valutna para već nisu u korelaciji) , ulazi se opet u buy na Usd/Chf sa lotom 1/5 od početnog lota na valutnom paru Usd/Chf.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 04.02.2011, 06:28:18 »
Jedno 2 puta sam zatvorio dobru zaradu kada su se parovi na grafikonu http://www.dailyfx.com/ približavali. Eur je vrlo slabo padao, a Usd/Chf je naglo rastao.

I ovi parovi su bili u plusu dok sam bio na poslu, ali ih nisam stigao zatvoriti. Onda je eur popodne nakon ekonomskih vijesti jako pao i prekrižio prema dolje Usd/Chf.

Baš razmišljam bi li bilo moguće trejdati ove parove, ali sa još većim oprezom.

Sinoć je bio još veći minus.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 04.02.2011, 08:17:46 »
Na tvom mestu bi izašao iz pozicije buy-a po ceni od 1.3702

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 04.02.2011, 14:09:49 »
Hvala na savjetu.  ;D

Ovako sam napravio: Cijelo jutro, evo do 14h euro se nalazi u jarku. Razmišljam, ako krene padati napravit će mi još veći minus, disaster. Zatvorio sam sve Usd/Chf jer su u priličnoj pozitivi. Tako sam sačuvao njihovu maksimalnu zaradu. Ispod svih narudžbi od eur/usd sam postavio stop loss na 1.3610 malo ispod linije potpore. Ako krene na dolje bit će zaustavljen gubitak, a ako krene prema gore poslušat ću tebe i stavit ću stop loss na cijeni koju si mi preporučio, ali ću ga pustiti ako bude htio rasti i pratiti ga.

Valjda ću uspjeti izvući živu glavu. ???
« Poslednja izmena: 04.02.2011, 14:17:43 leon93 »