Autor Tema: RSI(7) EA  (Pročitano 4934 puta)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
RSI(7) EA
« poslato: 26.01.2011, 12:25:41 »
Video sam da neki trejderi koriste RSI(7) na manjim TFovima (5M) i na parovima kojima je spread mali kao sto je eurusd, kao indikator za ulazak u poziciju.

Indikator se koristi na netipičan način.

Kada cena predje 70 na RSI(7) ulazi se u buy poziciju, a kada se vrati ispod 70 se izlazi iz pozicije.
Kada  cena padne ispod 30 na RSI(7) ulazi se u sell poziciju, a kada se vrati iznad 30 se izlazi iz pozicije.

Ja sam malo pogledao istoriju ulazaka u izlazaka sa ovim indikatorom na eurusd , u decembru i januaru i stvarno ima potencijala.

Imao bih molbu za Nenada Pavlova, ukoliko bi mogao da napravi EA koji bi koristio ovaj indikator na način koji sam napisao  ;) Nadam se da ovo nije suviše bezobrazno  :)

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: RSI(7) EA
« Odgovor #1 poslato: 26.01.2011, 16:41:19 »
Naravno da nije, napraviću, samo ne garantujem kad. Ako imaš dodatnih napomena i detalja navedi. ;)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 26.01.2011, 17:43:21 »
Ako moze da se napravi da nivo RSI na koji se ulazi i izlazi iz pozicije bude promenjiva tako da mogu da podesavam dok testiram. To bi bilo to  :) Hvala  :)

Van mreže webboy

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 22.02.2011, 18:49:21 »
Tako nesto sam ja pravio odavno.....

Evo ga mq4 fajl. E sad, samo treba pogledati da li kada RSI prodje gornju granicu radi BUY ili SELL, posto sam pravio obe varijante, a ne znam koja je ova.

Eto, ja nemam vremena, ali uz malo truda moze da se napravi i true/false parametar koji ce da mu kaze da li da trguje suprotno od RSI-a ili ne.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 23.02.2011, 09:34:26 »
Tako nesto sam ja pravio odavno.....

Evo ga mq4 fajl. E sad, samo treba pogledati da li kada RSI prodje gornju granicu radi BUY ili SELL, posto sam pravio obe varijante, a ne znam koja je ova.

Eto, ja nemam vremena, ali uz malo truda moze da se napravi i true/false parametar koji ce da mu kaze da li da trguje suprotno od RSI-a ili ne.

Webboy hvala.
Kako tis e pokazao ovaj EA dok si ga koristio ?

Van mreže webboy

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 23.02.2011, 10:11:01 »
Ako se dobro secam..... najbolje se pokazao na H1 chartovima za EURUSD (mislim da sam ga i pravio samo za EURUSD). U glavnom, zahteva razlicita podesavanja za razlicite sezone trgovanja. Koliko znam, svaki backtest za 10 godina unazad je spuco ceo acc. Dok je za kratke periode davao dobre rezultate.

E sad, ja sam pokusao da malo pratim korelacije izmedju ponasanja cene i RSI-a... ali pravo da ti kazem, davno je to bilo.

Generalno, sve EA (osim FT-a) i indikatore koje trenutno koristim su samo orijentacije radi... manuelna trgovina je keva :)

Van mreže djura

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 24.03.2011, 22:05:11 »
RSIEA.mq4 na 30 minuta za mesec dana trgovine moze da vam donese 1000eura na 0.01 i 0.03 samo ako znate lepo da ga nastelujete

Van mreže LadyGaga

• Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 25.03.2011, 10:40:54 »
Da li bi neko od postovanih iskusnih kolega objasnio kako radi ovaj EA? pojavio mi se smajlik i sta dalje? ja nemam iskustva sa tim! znaci li to da ako je Happy  idem u buy, i obrnuto?i samo to?
Hvala unapred
« Poslednja izmena: 25.03.2011, 10:56:07 LadyGaga »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 25.03.2011, 10:55:44 »
Da li bi neko od postovanih iskusnih kolega objasnio kako radi ovaj indikator? pojavio mi se smajlik i sta dalje? ja nemam iskustva sa tim!
Hvala unapred

Ovaj EA treba da se doradi zato što ne radi kako treba.
Pogledao sam malo kod i prema kodu otvara poziciju samo u SELL i BUY, ali sada ne mogu da se setim u koju stranu ali generalno nije ono što se traži (ima tu svašta da se doradi).

Van mreže LadyGaga

• Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 25.03.2011, 10:58:32 »
Hvala Majk
Pozdrav

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 28.03.2011, 17:27:09 »
RSIEA.mq4 na 30 minuta za mesec dana trgovine moze da vam donese 1000eura na 0.01 i 0.03 samo ako znate lepo da ga nastelujete

hajde podeli s nama nashtelavanje tvoje ako si  ti uspeo da ga namestish tako
sigurno bi vsi voleli tolike profte da prave sa tako malim lotovima

Van mreže djura

• Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 29.03.2011, 17:50:05 »
vidi moze sigurno da napravi tu cifru cak i vise..ali jedini problem je sto moras sam da ga zatvaras... naravno ima i gubitaka nije svaki put u dobitku ali ti kazem ako ga pratis non stop i zatvaras kada si u dobitku 50 e max.90 i da zatvaras imaces dobitak...... cak ako nisi na kompu samo  da ga iskljucis jel neznam zasto sam nece da zatvara kada je u dobitku..........
TP22
SL22
RSIUP75
RSIUP245
RSIDOW45
RSIDOW275
LOTS  0.01  ON SAM GA ODVARA AUTOMACKI DO 0.04  I JOS NESTO SAMO RADI NA EUR-USD I GBP-USD
I NARAVNO PROBAJ NA DEMO RACUNU JEL NISTA NIJE SIGURNO 100 POSTO JEL SVE OZE DA SE OKRENE NAOPACKE.. POZDRAV