Autor Tema: Kako se izvući kad krene loše?  (Pročitano 3502 puta)

Van mreže Agor

• Pogledaj profil
Kako se izvući kad krene loše?
« poslato: 23.01.2011, 13:22:12 »
Ako ste otvorili poziciju i trend krene u pogrešnom smeru da li je jedini izlaz Sl ili koristite još neke taktike tipa kontra pozicija, dupliranje vrednosti lota ili nešto treće?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Kako se izvući kad krene loše?
« Odgovor #2 poslato: 01.02.2011, 20:30:20 »
Ako ste otvorili poziciju i trend krene u pogrešnom smeru da li je jedini izlaz Sl ili koristite još neke taktike tipa kontra pozicija, dupliranje vrednosti lota ili nešto treće?

Jedno od resenja je da se uhedzujete, razbitrite glavu, temeljno se informisite zasto je trend krenuo protiv Vas i na osnovu svega toga donesite pravu odluku o nastavku trgovanja...  ;)

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 01.02.2011, 21:09:17 »
Ako vodis dosta racuna o MM , ja sam pristalica otvaranja pozicija u istom smeru , kad tad on mora da se vrati. Posle akcije sledi reakcija ,mada pitanje koliko je ta reakcija cesto ume da bude mala .

Kod mene je do sada bio problem jer nisam vodio racuna o MM i dovodio racun u pitanje , ako je racun u pitanju tu bez pogovora se ,mora odmah otvarati hedz pozicija u suprotnom smeru.

Van mreže huntrader

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 01.02.2011, 21:59:59 »
Ako već ulaziš u poziciju, onda znači da imaš neki vid dali će tržište ići dole ili gore. Ali ako si pogrešio bolje da što pre izedješ iz toga. Ja ti predlažem da koristi SL i nemoj da se nadaš da će tržište okrenuti u tvom smeru.
Urosh je uspeo da nabroji te stvari koji ja nikad ne bih radio. Poznajem dosta trejdera ko su pokušali sa ovim način da brane lošu poziciju. Ponekad su uspeli ali na kraju su izgubili ceo račun, bez izuzetka.

Ali ako smi spemenuli i MM mene bih interesovao u hedz  kakav MM postoji?  :)

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 01.02.2011, 22:33:47 »
Zar se covjek, bas zbilja, ne moze pribliziti kockarskom stolu a da se odmah ne zarazi sujevjerjem ?! - F.M.Dostojevski

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 02.02.2011, 23:27:28 »
Ako je trend krenuo u pogrešnu stranu nešto je debelo pogrešno u našim glavama i treba što pre izaći. Van pozicije možemo na miru analizirati šta se desilo i dešava i sačekati novu priliku za ulazak, a njih ima svako dana više nego dovoljno.

Kontra pozicija kada smo u minusu je ništa. Zamrznuti minus i nada da će se možda cena prošetati gore dole dovoljno da nam zatvori obe pozicije. To može da da traje i traje i na sve to da povučemo još loših poteza.

Kontra pozicije otvaraj kada si u dobrom plusu, ne minusu. Tada nećeš ništa izgubit osim spreda, a u slučaju retraceu i ponovonog uspostavljanja trenda sa praksom možeš uzeti dodatne pipove.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 03.02.2011, 10:21:22 »

A kada ćeš da budeš siguran da si omašio trend? Kada odeš u minus 50, 150 ili 500 pipa?

U pozicije ne ulaziš sve dok ti strategija koju koristiš ne da čist signal, a kada on dođe, onda ili SL (koji si prethodno isplanirao) ili martingale (koji si takođe isplanirao i tačno znaš kada ćeš da ga aktiviraš i kada da izađeš iz svih aktivnih pozicija) u istom smeru kao i prva pozicija.

Apsolutni sam protivnik kontra pozicija kada si u minusu. Ako si krenuo sa Sell, onda Sell, a ako si krenuo sa Buy, onda Buy. Kontra pozicija može samo, kao što kaže Tango, ako si u plusu, i to debelom plusu.