Autor Tema: EURUSD  (Pročitano 83736 puta)

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: EURUSD
« Odgovor #90 poslato: 09.03.2011, 20:59:16 »
Trenutno kako se razvija situacija prvi target pre nastavka trenda na dole (ili samo korekcije) nam je oko 1.3970 što je 61.8% retracement od celog swinga i 100% expanzije ABC korekcije koja se upravo iscrtava(u poslednje vreme je vrlo česta pojava 76.4% retracement i 127.2% expanzija tako de je vrlo moguće da se i to desi)!
Ova slika može još da se promeni da ova trenutna korekcija završi kao talas 5 negde oko 1.3830 ali su oblici zasad iscrtani dosta pravilni da bi scenario sa slike veće verovatnoće trenutno!U svakom slučaju ako postignemo target očekujemo da cena nastavlja na dole u impulsnom obliku u 5 talasa!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #91 poslato: 10.03.2011, 08:24:37 »
Cena otišla do 1.3804 što odgovara drugom scenariju ,sa ovim možemo da zaključimo da je talas 5 na mestu.Zona 1.3800 je irazito jaka zona i verovatno odavde kreće očekivana korekcija na gore ,target nam je 61.8% od celog swinga!Ako hoćete ovo da odtrejdate onda ulaz u poziciju sada a sl na 1.3780
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 10.03.2011, 08:31:12 »
Tp je 61.80% od celog swinga od vrha, Sl pomeramo na BE ako cena ode 30 pipa na gore!
Sive Morten objašnjava to drugačiuje ali je rezulatat isti

http://www.forexpeacearmy.com/forex-forum/sive-morten-analysis/14224-eur-usd-daily-video-march-10-2011-a.html
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 11.03.2011, 18:32:28 »
Zasad sve ide po planu ,malo je peti talas otišao niže nego što se očekivalo a prvi impulsni talas je otprilike dostigao vrh  , lepo se iscrtala struktura od pet talasa(očekujemo završetak petog talasa od ovog impulsnog talasa) ,probio je 87 pipa tako da posle retracementa možemo očekivati još jedan impulsni talas na gore očekujemo bar do 1.3943 da se popne pre sledećeg talasa na dole a ako to bude talas 3 trebalo bi da bude spektakularno  ,ako je samo korekcija u pitanju onda  će biti manje spektakularno :o
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže LadyGaga

• Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 11.03.2011, 19:43:28 »
Da li dolazi u obzir i ovakva opcija?
Pozdrav LedyGaga

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 11.03.2011, 20:48:42 »
Ono što si označio(la) sa IV je u ovom slučaju ušao na teritoriju talasa I ako si vrh uzeo(ili la) da je III ,Ako uzmemo da  III od talasa C onda je moguće !
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže LadyGaga

• Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: 11.03.2011, 21:37:09 »
Evo pogledajte prosirenu sliku grafika. Ja sam to ovako oznacila i do sada je bilo u redu. Za dalje ne znam.Licno mislim da se zavrsava impulsivni talas IV, sledi mala korekcija(A,B,C) i onda impulsivni talas (V).
Mislim da cemo jos sacekati na vece slabljenje evra.
Mozda gresim, ja sam ipak novajlija!
Pozdrav

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 11.03.2011, 21:54:24 »
U osnovnim pravilima Elliottovih talasa jedna stavka glasi talas IV nikada ne ulazi na teritoriju talasa I znači da  je ovo sve od 1.2850 korekcija  a u korekcija u sredini je suviše pravilna da bi označio kao što je na slici i po meni ako cena ode iznad trenutnog vrha biće to ABCDE korekcija a ne V talas i ne bi smeo da ode višlje od 1.4278 mada je sve uvek relativno!Na slici u korekciji ABC A bi stavio na mesto C B na mesto I .Ali napominjem ovo je sve relativno ali mi je ovaj način najprihvatljiviji u ovom trenutku mada uvek treba  ostaviti prostora i za alterenativu .Možeš da vidiš kako fundamenti znaju da se umešaju žestoko,U slučaju da ECB promeni kamatnu stopu iznenadno možda će biti pomeranja koja neće moći da se uvrsti  u trenutnu sliku odmah ,Kao što je zemljotres u japanu poremetio sliku na USDJPY.
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže LadyGaga

• Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 11.03.2011, 22:06:38 »
Hvala Tommybox! imam temu za razmisljanje i vredno ucim! Zelim ti lep vikend.
Pozdrav LedyGaga

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: 11.03.2011, 22:07:50 »
I ja konstantno učim.I tebi želim lep vikend takođe!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 16.03.2011, 08:32:41 »
Trenutno  još uvek čekamo da se velika korekcija od 1.2850 završi a kako stoje stvari vrlo je moguće da ćemo imati double top oko 1.4278 što je ujedno otprilike linija velikog trougla na weekly tf!

Analiza Sive Mortena ima slično viđenje da trend nastavlja još malo gore
http://www.forexpeacearmy.com/forex-forum/sive-morten-analysis/14337-eur-usd-daily-video-march-16-2011-a.html
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 18.03.2011, 22:18:10 »
Vreme je  da opet malo bacimo pogled na EURUSD po Elliottu!Prethodni vrh od 1.4278 je trenutno granica koja može da bude prekretnica što se tiče EURUSD.Vrlo smo blizu tog nivoa a oblik korektivnog talasa od 1.2850 je skroz pravilan  a ako pogledamo na montly i weekly chartu linija trougla se nalazi otprilike na istom nivou ako pogledamo malo bolje!Ako probije nivo1.4278 ili oko tog nivoa par pipa plus minus  menja se ceo koncept kako smo eurusd posmatrali dosad!Ako se to ne desi nego počne trend da se okreće na dole biće to skoro 100% retracement što je još uvek prihvatljivo ako posmatramo iz Elliottwave perspektive!Uskoro ćemo dobiti odgovor na ova pitanja!Ako cena bude blizu 1.4278 ulazak u sell poziciju pruža neverovatnu mogućnost za vrlo dobru zaradu uz vrlo mali rizik jer ako se odigra scenario da trend ide dole kao što dugo očekujemo onda odnos zarada rizik može da bude ovaj put vrlo vrlo povoljan!U svakom slučaju vredi pokušati jer USD je u svako pogledu spreman za naglo jačanje!Ovaj trenutak čekamo već duže vreme tako da je ovo pravo vreme da se odigra ovaj potez!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 19.03.2011, 09:47:55 »
Vrlo malo fali da EURUSD  udari u liniju trougla ali je u svakom slučaju malo ispod prethodnog vrha!Postavlja se pitanje dali će otići cena do samog vrha i napraviće dupli vrh  ili će 30-40 pipa pre vrha da se desi preokret(ako naravno ne probije prethodni vrh i promeni celu sliku),I USD index je u vrlo sličnoj situaciji još malo pa je na 100% retracementa.Predstoji nam zanimljiva nedelja u svakom slučaju!Trenutno RSI na h4
na 74,Stochastic na 95 i skoro se ukrštava(ovo ne znači preokret ali kod velikih preokreta su obično ove vrednosti na ova dva indikatora),Kod poslednjeg vrha je bilo RSI 77 a stochastic 74 na H4 pre preokreta i imali smo divergenciju pre toga kao što je slučaj i sada!Dosada smo lažno alarmirali na 1.3860 a posle na 1.3970 nadam se da će se ovaj put zaista desiti preokret uskoro i da će potvrditi da Teorija Elliottovih talasa teorija kojom se vredi koristiti!Treća sreća  ;)
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže LadyGaga

• Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 19.03.2011, 13:04:39 »
Ovaj indikator sam pronalazi paterne...pronasao je ovaj "butterfly classic bearish No.1"Po njemu je target cena tacka (D), a to je 1.4253.Ako bolje pogledate sliku, videcete, malo prije "otkrivenog" leptirica,  jos jedan koji je veoma slican, a koji je potvrdio rastuci trend.I meni je logika da treba uskoro da dodje do preokreta...nikad se ne zna koliko to "uskoro" moze da potraje! Ja sam u petak otvorila poziciju, pa sta mi Bog (ili Forex) da!
Pozdrav svima :)

Van mreže LadyGaga

• Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 19.03.2011, 13:15:12 »
Inace ako nekog interesuje, para EURUSD je bila pala na 1.4172 jos sinoc, ali sada je vec  porasla na 1,4179...bollinger je verovatno malo pobrkao, ali dozvala se mala nevaljala.... ;)
« Poslednja izmena: 19.03.2011, 13:25:37 LadyGaga »