Autor Tema: EURUSD  (Pročitano 87656 puta)

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: EURUSD
« Odgovor #15 poslato: 02.02.2011, 19:29:22 »
Pa na slikama imaš više nego potrebno!Imaš target cene kod ovog Patterna obično extenzija 127 i  161.8 od ABC od Batterfly -a NPR ako je Bearish kao što je slučaj sada sa GBPUSD što višlje ode vrh Leptira to će target cena da bude niža i to na fibo extenzijama 127 i 161.8 od ABC od desnog krila leptira!
NPR kod Eur Usd je to bio slučaj sa završetkom talasa 4 a target 1 mu je bio malo niže od završetka talasa 5 to jest na 1.2820-30 ,taman ga nije dohvatio!Ti sad izmeri GBPUSD pa ako bude ovaj Leptir Obrazac ili Šablon radio ovaj put(jer ponekad naravno ne radi) onda smo perd lepim profitom ako sada udjemo u poziciju a sl postavimo iznad letnjeg vrha!SL oko 100 pipa a TP na oko 500 Rizik 1:5 .
zasad 1:0 za USD
http://www.bloomberg.com/news/2011-02-01/ecb-fails-to-sterilize-bond-purchases-for-third-time-since-program-began.html
Ne zaboravite kako je krenula cena za EURUSD nagore tako naglo !!

Tebi je mozda lako :)
Ali meni...ne znam odakle da gledam taj pocetak, i kako tako horizotalno da razvucem fibo( ne znam gde da postavim).

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 03.02.2011, 13:58:00 »
OK!Sve ćemo detaljno da objasnimo na crtežima uskoro!!

Što je trenutno interesantno da je zlato srebro i EURUSD počeo da se mrda u sinhronu ,ako to potraje onda 2:0 za USD
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 03.02.2011, 14:42:05 »
Opet Zlato i EUR USD u kontra, postaje zanimljiva situacija!USDCHF H&S na h1
Danas će negde da pukne ali jako!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
EURUSD
« Odgovor #18 poslato: 03.02.2011, 16:04:29 »
Pitanje dana ?

Ko će prvi dići kamatnu stopu, Bernanke ili Trichet ?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #19 poslato: 03.02.2011, 16:13:56 »
Opet Zlato i EUR USD u kontra, postaje zanimljiva situacija!USDCHF H&S na h1
Danas će negde da pukne ali jako!

Puca, puca, i to na sve strane!! :odraditi:

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 04.02.2011, 11:32:46 »
Pa na slikama imaš više nego potrebno!Imaš target cene kod ovog Patterna obično extenzija 127 i  161.8 od ABC od Batterfly -a NPR ako je Bearish kao što je slučaj sada sa GBPUSD što višlje ode vrh Leptira to će target cena da bude niža i to na fibo extenzijama 127 i 161.8 od ABC od desnog krila leptira!
NPR kod Eur Usd je to bio slučaj sa završetkom talasa 4 a target 1 mu je bio malo niže od završetka talasa 5 to jest na 1.2820-30 ,taman ga nije dohvatio!Ti sad izmeri GBPUSD pa ako bude ovaj Leptir Obrazac ili Šablon radio ovaj put(jer ponekad naravno ne radi) onda smo perd lepim profitom ako sada udjemo u poziciju a sl postavimo iznad letnjeg vrha!SL oko 100 pipa a TP na oko 500 Rizik 1:5 .
zasad 1:0 za USD
http://www.bloomberg.com/news/2011-02-01/ecb-fails-to-sterilize-bond-purchases-for-third-time-since-program-began.html
Ne zaboravite kako je krenula cena za EURUSD nagore tako naglo !!

Tebi je mozda lako :)
Ali meni...ne znam odakle da gledam taj pocetak, i kako tako horizotalno da razvucem fibo( ne znam gde da postavim).

Evo na dva primera  kako se Batterfly pattern koristi!

Oba su sell patterna GBPUSD i EUR USD!EUR USD je skoro dotako drugu ciljnu cenu!Na 100% se stavi prvi TP,na 127 se stavi drugi TP,na 161 se stavi treći TP  i na 261 se stavi četvrti TP SL pomeramo za sve pozicije čim dotakne prvi TP na 100% na 61.8%,ako dotakne drugi TP onda na 100% ako treci TP onda se na kraju sl pomera na 127
Ovo je jedan od načina upotrebe Leptira kao obrasca.Mada ovo nema veze sa teorijom Elliotovih talasa može nam dobro doći za potvrdu preokreta trenda kao što je trenutno situacija na GBP USD!Što mi se jako svidja kod Leptira da često radi a da je odnos rizik dobit obično 1:5 do 1:10 ponekad pa svaki treći da radi mi smo u super profitu!
« Poslednja izmena: 04.02.2011, 18:21:12 tommyboxfx »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 07.02.2011, 11:39:45 »
Nastavljamo sa praćenjem valutnog para  EURUSD!Ako je ABC korekcija zaista završena i ako trenutna cena ne predje označeno 2? onda smatramo da je  mala dvojka(2?) završena ,ako cena ode iznad 2? onda ćemo dobiti formaciju od 5 talasa i onda može da se očekuje ABC na dole pa još jedan impulsni talas od 12345 na gore pre nastavljanja trenda na dole!Ovo trenutno izgleda kao premala korekcija za talas dva mada u jakom trendu se to često dešava!Puno je "ako i ako" u ovoj teoriji ali pošto pričamo o verovatnoćama onda mora tako!Jako je velika verovatnoća da se preokret trenda desilo i da nastavljamo sa cenom na dole ,ako je to tako onda će ovo biti dug put na dole ,ako pogledamo ostale valutne parove i Dollar index i ako se predvidjanja o deflaciji USD obistine onda je za ulazak u sell poziciju na EURUSD na swap free računu vrlo dobar trenutak ako još nismo slučajnu u pozicijama, SL iznad  C? a TP zavisi od razvijanja situacija ali za početak oko 1.22 (svakako zavisi od oblika i veličine kako se budu razvijali  talasi 123 ali je izlazak iz pozicije svakako u talasu 5 !Srećno  ;)
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 09.02.2011, 18:37:37 »
Pojavila se malo jasnija slika i malo smo i označavanje promenili,trenutno smo na 61.8% fibo  nivou od zadnjih vrhova mereno što nam opet daje sliku idealnog retracementa(trebalo bi malo da probije tu liniju mada je tu i  pivot linija  pa je moguće da će se tu i zaustaviti trenutni rast cene)i može da se pronađe potrebna formacija da bi mogli da očekujemo talas 3,sve dok ne probije poslednji vrh ostaje predpostavka de smo u Trendu na dole još uvek naravno i očekivanja da cena krene na dole su sa vrlo velikom verovatnoćom prateći ostale valutne parove i USD index!
Još uvek očekujemo da se EURUSD i zlato sinhronizuju jer to bi bilo idealan akcelerator za jačenje USD i slabljenje EUR
Pratimo dalje ovaj valutni par i naravno držimo sell pozicije i dalje!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 09.02.2011, 19:00:00 »
jel si ti pretplacen na ellitwave.com pa ti stizu analize ?!

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 09.02.2011, 19:15:53 »
Ponekad jesam i redovno ih pratim i ne slažem se uvek sa njima ali ovaj put se potpuno slažem ,ovo je trenutak istine pa da vidimo ,probijen fibo 61.8 taman da bude idealan retracement i dotako predviđeni nivo 1.3741!Pratimo dalje ,ako pogledamo ovaj zadnji impulsni talas od 1.3667 ima strukturu kako se obično jedan manji ciklus završava(to je peti talas od talasa c od poslednje abc korekcije) i već sam se dosta puta nagledao ovoga da verujem de je ovo zapravo što očekujem!Iznenađenja naravno može biti ali se nadam da će to biti pozitivno iznenađenje to jest naglo propadanje od 200-300 pipsa pa nadalje!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 09.02.2011, 19:38:52 »
Deataljnije označavanje bi tebalo ovako da izgleda,znači ista struktura može da se pronadje i u manjim pod talasima mada nepravilnosti su češći kod manjih struktura nego kod većih!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 10.02.2011, 09:51:41 »
Zlato i EURUSD se polako sinhronizuju opet u kretanju,ako ne bude opet lažnjak onda će ići rame uz rame par dana sigurno ako ne i duže!EURUSD izašao iz poslednjeg kanala a i ostali valutni parovi sa USD a i  USD index su u  potvrdi da USD jača trenutno!AKo ovo dobije na ubrzanju spomenuti Cunami je na pomolu!S&P500 ako krene naglo nadole to će biti još jedna jaka potvrda da je ovo trenutak koji ja lično očekujem otprilike pola godine!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #27 poslato: 10.02.2011, 10:03:42 »
Desila se interesantna situacija!Izgleda da www.elliottwave .com analitičari gledaju naš forum pošto su ispravili označavanje baš kako sam prethodno nacrtao! ;D evo novi graf sa novim označavanjem!
PA kada imamo jak forum  8)
Evo jedne digresije:
na konto jučerašnje analize i prognoze kretanja EURUSD para, prilikom rada " 5 minute silence time" strategije, sam odlučio da ne uzmem TP10 , nego da je pustim jer sam smatrao da je pozicija mnogo bolja nego što sam očekivao prilikom ulaska.
Odnos gubitka /dobitka je na zavidnom nivou, videćemo dokle može da dogura...

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #28 poslato: 10.02.2011, 10:57:23 »
Jak support je na nivou 1.3607-1.3710, ukoliko ga probije, videćemo gde će mu biti kraj.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #29 poslato: 10.02.2011, 13:25:17 »
Jak support je na nivou 1.3607-1.3710, ukoliko ga probije, videćemo gde će mu biti kraj.
Opet se odbio od ovog supporta, neda se, jak je...