Autor Tema: M1 EURUSD Scalping  (Pročitano 6103 puta)

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
M1 EURUSD Scalping
« poslato: 22.01.2011, 03:10:05 »
Vec neko vreme testiram ovaj scalping sistem manuelno , i za sada ide odlicno ali ponekad mi je tesko da  udjem u trade zbog brze promene cene.

Da li bi neko ko se bavi kodiranjem mogao da napravi EA sa ovim parametrima  sto sam okacio u pdf-u ida ima  SL I TP, BE , BE Pips, kao i magic number koji se menja svaki put kada restartujemo platformu , ili navucemo ea na novi chart. ovo za Magic number pitam jer brokeri cesto blokiraju scalping Ea ako im se magic number ponavlja kod vise korisnika.
 Sa mogucnoscu da korisnik odabere koje ce robot uslove od ovih indikatora(Boulinger Bands, EMA, MACD, RSI, PSAR) da koristi kao entrence point . recimo odabere samo RSI , EMU i Bulinger bands, a izostavi MACD. ili ih odabere sve .

Radi se o scalping sistemu koji koristi Boulinger bands,(18 deviation , 2 period , close , zero shift) Ema 10 , MACD(12,26,9), Rsi 14(sa nivoom 50), PSAR , koji je tu manje vise cisto zbog vizuelne potvrde.
Najkriticniji deo celog sistema je MACD koji je nekako prespor da uhvati promenu cene na M1, to ne znam kako da podesim da bi bio brzi.
U PDF su instrukcije za ceo sistem kako bi izgledao, kao i ulazak u trade.Ako neko zna da kodira i bio voljan da to uradi bio bih mu zahvalan.
« Poslednja izmena: 22.01.2011, 03:18:58 Panzer »

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: M1 EURUSD Scalping
« Odgovor #1 poslato: 22.01.2011, 15:50:23 »
Pozdrav druže, ne bih da budem party breaker, ali mislim da je slaba vajda od implementacije indikatora. Evo isprogramirao sam sve po tvojim uputstvima i potvrdio je moje pređašnje tvrđenje. Kad ga doteram da možeš da menjaš sam parametre indikatora kao input okačiću ga. Ako znaš da uradiš back test, nakon testa idi na opciju "Open chart" u testeru i videćeš da ea poštuje (barem je meni ispoštovao) sve uslove kako treba.

Već sam pričao o tome, problem je što ea baziran na indikatorima ne može da vidi širu sliku. Svi uslovi i petlje unutar programa funkcionišu na osnovu bulove logike, ili ako ćete prostije TAČNO ili NETAČNO,  CRNO ili BELO. Nažalost ništa u životu nije tako, već je u nijansama SIVE, pogotovo FX. I tu je prednost ljudi, jednim pogledom na grafikon nesvesno obrađujemo mnooogo informacija i stičemo uvid u stanje stvari, pa možemo da prosudimo šta da radimo. S druge strane, mi imamo emocije, ea nema. Nisu džaba ljudi izmislili fuzzy logiku gde stvari nemaju vrednosti 0 i 1 već neku meru između (nešto je istinito sa merom 0.6 recimo). Tako su napravili pametne uređaje, pametne kućne aparate, sisteme za upravljanje raznim stvarima...

Najkriticniji deo celog sistema je MACD koji je nekako prespor da uhvati promenu cene na M1, to ne znam kako da podesim da bi bio brzi.

MACD je skraćenica od Moving Average Convergence Divergence(što verovatno znaš), što znači da gleda konvergenciju i divergenciju (pazi sad) pomerajućih proseka, a to je ključno, jer su pomerajući proseci indikatori koji rade na istorijskim podacima i zato kasne i uvek će kasniti i tu im nema pomoći. Eksponencijalni proseci doduše više značaja daju vremenski bližim pomeranjima, zato oni daju brže signale, dok prosti proseci sva dešavanja unazad posmatraju jednako, ni po babi, ni po stričevima. Ali kako god, oni kasne, a samim tim će i svi indikatori baziranim na njima.

Sve u svemu, to je moje viđenje stvari, ali okačiću ea, a ti se igraj sa njim posle. :)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #2 poslato: 22.01.2011, 16:28:25 »
Već sam pričao o tome, problem je što ea baziran na indikatorima ne može da vidi širu sliku. Svi uslovi i petlje unutar programa funkcionišu na osnovu bulove logike, ili ako ćete prostije TAČNO ili NETAČNO,  CRNO ili BELO. Nažalost ništa u životu nije tako, već je u nijansama SIVE, pogotovo FX. I tu je prednost ljudi, jednim pogledom na grafikon nesvesno obrađujemo mnooogo informacija i stičemo uvid u stanje stvari, pa možemo da prosudimo šta da radimo. S druge strane, mi imamo emocije, ea nema. Nisu džaba ljudi izmislili fuzzy logiku gde stvari nemaju vrednosti 0 i 1 već neku meru između (nešto je istinito sa merom 0.6 recimo). Tako su napravili pametne uređaje, pametne kućne aparate, sisteme za upravljanje raznim stvarima...
Ovde se potpuno slažem sa tobom u prvoj konstantaciji, ali ujedno je prednost EA što isključuje emocije u trgovanju koje smatram da su loša stvar ukoliko ih trejder već nije isključio što naravno dolazi sa vremenom i sa iskustvom.

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 22.01.2011, 16:39:37 »
hvala nenade, toga sam se i plasio . Cesto propustim da udjem na osnovu signala jer mi deluje sumnjivo , pa tako i ispadne .
Danas mi je nesto palo na pamet koliko bi se stvari promenile kada bi EA otvarao samo narudzbe u pravcu D1 trenda ?  recimo ema1444(mislim da odgovara D1) ide na dole ,PA se nalazi ispod nje, i ea trazi priliku da udje u sell kada se parametri za sell pogode , i obrnuto za buy.Da li to moze povecati sanse ?

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 22.01.2011, 17:23:18 »
Evo EA. Možeš da podešavaš svašta. Jedino nisam namestio da možeš da biraš koje ćeš indikatore, jer rezultati mogu biti samo lošiji sa manje indikatora.

Primećujem da dosta ljudi spontano ide ka istim stvarima, a to je gledanje kretanja cene, sveća, repova, njihov međusobni odnos... a tu može da leži ključ u hvatanju trendova. Mada, postavlja se pitanje šta je uopšte trend, a šta kanal (bočno kretanje). Ono što je trend na M5 je možda samo deo kanala na H1 npr. To su sad neka polufilozofska pitanja, pošto je kretanje cene u suštini fraktalno, talasi unutar talasa unutar talasa... Koje gledati, koje hvatati... Kada se to malo razbistri(prvo u našim glavama) i kada to uspemo da iskodiramo, možda dođemo do "pametnijih" EA koji će gledati širu sliku i imati dobre/solidne ulaske što se ispostavilo kao ključno. Do tad, pusti nekog martingale EA neka roka dok ne sprži račun. ;D
« Poslednja izmena: 22.01.2011, 17:24:56 NenadPavlov »

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 22.01.2011, 17:36:07 »
Svaka cast Doctore....nemas veliki staz i iskustvo ali si ovo svladao maestralno..

Pitanje je samo vremena kada ce se pojaviti tvoj EA...milsim da ce biti ubica na forexu..

od velike si pomoci svima ovde na forumu...specijalno nama sa malim stazom (verujemo u nesto ali ti si tu

da nas rzuveris da nije to to ..ne gubite vreme ..bravo

srdacan pozdrav i nastavi rad u tvojoj laboratoriji..

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 22.01.2011, 17:39:45 »
Evo EA. Možeš da podešavaš svašta. Jedino nisam namestio da možeš da biraš koje ćeš indikatore, jer rezultati mogu biti samo lošiji sa manje indikatora.

Primećujem da dosta ljudi spontano ide ka istim stvarima, a to je gledanje kretanja cene, sveća, repova, njihov međusobni odnos... a tu može da leži ključ u hvatanju trendova. Mada, postavlja se pitanje šta je uopšte trend, a šta kanal (bočno kretanje). Ono što je trend na M5 je možda samo deo kanala na H1 npr. To su sad neka polufilozofska pitanja, pošto je kretanje cene u suštini fraktalno, talasi unutar talasa unutar talasa... Koje gledati, koje hvatati... Kada se to malo razbistri(prvo u našim glavama) i kada to uspemo da iskodiramo, možda dođemo do "pametnijih" EA koji će gledati širu sliku i imati dobre/solidne ulaske što se ispostavilo kao ključno. Do tad, pusti nekog martingale EA neka roka dok ne sprži račun. ;D

Za  mene je  trend    sledeci  :  Ako pravi  HIGHER  HIGH  ,HIGHER  LOW    -   trend je UP 
Ako  pravi  LOWER  LOW  , LOWER  HIGH     -  trend  je  DOWN
 Ako  ne  pravi  nsita od  ovog     -   RANGE 

Imam  jedan  zadatak  ,ko  zeli  naravno  :)   
Uzmite  novcic    i  pocetni  kapital  od  100  eura  .    Za svako  bacanje  GLAVE    dodajte  10 %  na vas  racun ,za  savko  pismo  oduzmite  5  %  .     Bacajte  npr  .  100  puta   , i  rezultate  predstavite  nA grafiku (linijski  grafik  )  ,zatim  uporedite  dobijene rezultate  za linijskim  grafikom  EUR/USD    .
Sledece  ,mada malo  teze  ,mozete uzeti    temperaturu  na toplomjeru  ,  i  staviti  na  grafiku ..uporedite  za  EUR/USD    ? 

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 22.01.2011, 18:20:17 »
hm sa ovim mojim inputima , ea je odlican samo u gubljenju novca  lol. No ako moze male ispravke kada budes imao vremena .
Ea po strategiji treba da trguje samo u prva tri sata otvaranja Londonskog trzista(ako moze input za vreme trgovine po gmt brokera koji ce se stelovati  manuelno), psar je samo radi vizuelne potvrde , pa mislim da je ne potreban za EA(moja greska za njega ) .hm...kako me je dobro krenulo manuelno mislio sam da ce i sa ea biti tako...pa back to drawing board :D
« Poslednja izmena: 22.01.2011, 18:37:23 Panzer »

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 22.01.2011, 19:09:49 »
Mogu da ubacim i to za vreme, ali ne pravi neku razliku. PSAR sam namerno ostavio jer su bolji rezultati sa njim, koliko god to čudno zvučalo.
Uvek postoji mogućnost da možda neke stvari mogu bolje tehnički da se reše, tkd ništa nije 100% merodavno, jedino rad ea na samom forexu. Ja sam lično batalio sve indikatore, držim samo 4 eme i pivote na grafikonu, no, to je moj izbor.

Uzmite  novcic    i  pocetni  kapital  od  100  eura  .    Za svako  bacanje  GLAVE    dodajte  10 %  na vas  racun ,za  savko  pismo  oduzmite  5  %  .     Bacajte  npr  .  100  puta   , i  rezultate  predstavite  nA grafiku (linijski  grafik  )  ,zatim  uporedite  dobijene rezultate  za linijskim  grafikom  EUR/USD    .
Sledece  ,mada malo  teze  ,mozete uzeti    temperaturu  na toplomjeru  ,  i  staviti  na  grafiku ..uporedite  za  EUR/USD    ?

Zanimljiv zadatak, ali jel možeš da nam olakšaš i kažeš poentu, osim da ćemo dobiti testerastu liniju? Jel ima još nešto sem toga? :)

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 22.01.2011, 19:36:25 »
Mogu da ubacim i to za vreme, ali ne pravi neku razliku. PSAR sam namerno ostavio jer su bolji rezultati sa njim, koliko god to čudno zvučalo.
Uvek postoji mogućnost da možda neke stvari mogu bolje tehnički da se reše, tkd ništa nije 100% merodavno, jedino rad ea na samom forexu. Ja sam lično batalio sve indikatore, držim samo 4 eme i pivote na grafikonu, no, to je moj izbor.

Zanimljiv zadatak, ali jel možeš da nam olakšaš i kažeš poentu, osim da ćemo dobiti testerastu liniju? Jel ima još nešto sem toga? :)

dodaj  i  sve  indikatore ,  i  vidi ims  li  razlika  ;)

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 22.01.2011, 19:53:35 »
hm ako je bolje sa PSAR...mislim da imam jos jednu scalping strategiju koja nista ne menja , sem sto ubacuje jos jedan psar indikator ...nisam je testirao jer mi je dobro islo manuelno  sa onim prvim inputima ...mozda ona pomogne .
Dodao sam jedan indikator koji koristim za utvrdjivanje najboljeg vremenja za skalping  po Paru.on analizira dosadasnje PA movements , i daje prosecan broj pipa po satu.tako da trgujem samo u odredjeno vreme .
@markot
jel poenta da vidimo , da je trend na makro nivou nasumice kao i bacanje novcica?
« Poslednja izmena: 22.01.2011, 20:16:20 Panzer »

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 22.01.2011, 21:27:37 »

@markot
jel poenta da vidimo , da je trend na makro nivou nasumice kao i bacanje novcica?

Nenad  se pitao  ,da li  doji  na   5  minuta  postoji  na  H1   ,ili  kakav  je rezultat  ili  kakvu  figuru  mozemo  naci  na grafiku . Ja  samo  kazem  ,da na grafiku  novcica  ,kao  i  na   grafiku  tolpomjera  mozemo  naci  iste   figure  kao  na  EUR\USD  .   
Sto  se  tice  trenda  ja  sam  opisao  gore sta predstavlja za mene  trend .   Politika svake zemlje koja ima  svoju  valutu  kreira  dalja  ponasanja  banaka  ,koje  distribuiraju  novac .  To  znaci  ,da  svaki  penny ima  svoj  izvor  ,to  jeste  vidi  se   .   Kada banka  u jednoj  ruci  ima  inpute  \  ordere   ,onda je lako  da se pozicionira i  odnese  profit ,a to  rade  njih 10  . Ono  sto  mi  ovdje pokusavamo  jeste  da pronadjemo ''pattern''  i  prepoznamo  njihovo  djelovanje . Medjutim  ,ono  je random ..i  zxavisi  samo  od    inputa  ,tj. kolicine  novca  koji  udje u  sistewm .

Primjer  :  Ako  je  neko  bio  u  kazino ,  vidio  je veliku  masinu  (elektronski rulet )  koji  autoimatski  okrece  brojeve .  Ono  sto  je meni  bilo smijesno ,jeste  da  su  ljudi  dolazili  sa  strategijama  kako  da  pobijede masinu . i  svako  je imao  neku  svoju  kombinaciju  brojeva ,za  koju  je vjerovao  da je dobitna ..ili  ''pattern''  . Nekada  ,upali  ,ali  poenta je  u  tome  sto masina  ''zna''  koje  brojeve  si  odigrao i  ako  nije ispunila svoju  kvotu za kolicinom  novca  ,ona jednostavno  oadabere  broj  ili  kombinaciju  ..koja uopste nije  logicna ,ali  ti  ne dobijas   !   Sada  ,zamislimo  scenu  gdje je svaki  broj  pokriven ,i  masina mora  da  isplati  jednu  kombinaciju ,koji   ce to biti   broj  ili  kombinacija  ?    Svakako  ona  koja  najmanje steti  kucu ,odnosno  ostali   igraci  zapravo  svojim  ulozima  isplacuju dobitke .
E sada ,postavlja se  piutanje  kako  zaraditi  na takvom  trzistu ?
J

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 22.01.2011, 23:18:45 »
Nenad  se pitao  ,da li  doji  na   5  minuta  postoji  na  H1   ,ili  kakav  je rezultat  ili  kakvu  figuru  mozemo  naci  na grafiku ...

Ne, nisi me razumeo, ne pitam se da li doji na 5 min postoji na H1. Naravno da postoji, da ga nema ili da je on drugačiji i H1 bi bio drugačiji. :) Ono što sam rekao je da unutar trendova postoje manji trendovi i kanali i unutar njih opet isto. I svaka sveća je bitna. A to sam rekao shodno priči o EA koji bi trebao da prati trend.

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 22.01.2011, 23:58:56 »

@markot

Nenad  se pitao  ,da li  doji  na   5  minuta  postoji  na  H1   ,ili  kakav  je rezultat  ili  kakvu  figuru  mozemo  naci  na grafiku . Ja  samo  kazem  ,da na grafiku  novcica  ,kao  i  na   grafiku  tolpomjera  mozemo  naci  iste   figure  kao  na  EUR\USD  .   
Sto  se  tice  trenda  ja  sam  opisao  gore sta predstavlja za mene  trend .   Politika svake zemlje koja ima  svoju  valutu  kreira  dalja  ponasanja  banaka  ,koje  distribuiraju  novac .  To  znaci  ,da  svaki  penny ima  svoj  izvor  ,to  jeste  vidi  se   .   Kada banka  u jednoj  ruci  ima  inpute  \  ordere   ,onda je lako  da se pozicionira i  odnese  profit ,a to  rade  njih 10  . Ono  sto  mi  ovdje pokusavamo  jeste  da pronadjemo ''pattern''  i  prepoznamo  njihovo  djelovanje . Medjutim  ,ono  je random ..i  zxavisi  samo  od    inputa  ,tj. kolicine  novca  koji  udje u  sistewm .

Primjer  :  Ako  je  neko  bio  u  kazino ,  vidio  je veliku  masinu  (elektronski rulet )  koji  autoimatski  okrece  brojeve .  Ono  sto  je meni  bilo smijesno ,jeste  da  su  ljudi  dolazili  sa  strategijama  kako  da  pobijede masinu . i  svako  je imao  neku  svoju  kombinaciju  brojeva ,za  koju  je vjerovao  da je dobitna ..ili  ''pattern''  . Nekada  ,upali  ,ali  poenta je  u  tome  sto masina  ''zna''  koje  brojeve  si  odigrao i  ako  nije ispunila svoju  kvotu za kolicinom  novca  ,ona jednostavno  oadabere  broj  ili  kombinaciju  ..koja uopste nije  logicna ,ali  ti  ne dobijas   !   Sada  ,zamislimo  scenu  gdje je svaki  broj  pokriven ,i  masina mora  da  isplati  jednu  kombinaciju ,koji   ce to biti   broj  ili  kombinacija  ?    Svakako  ona  koja  najmanje steti  kucu ,odnosno  ostali   igraci  zapravo  svojim  ulozima  isplacuju dobitke .
E sada ,postavlja se  piutanje  kako  zaraditi  na takvom  trzistu ?
J
jedan drugar sto radi kao trejder u nemackoj mi je letos dojavljivao koje nalage izvrsava tog dana . recimo volume od 5000 lota na tu i tu cenu. recimo CB kada deluje onda ulozi 200 miliona usd na resistance pointu kada je logicno da se ide na sell, a recimo nema nikakvih vesti, oni da bi srusili taj resistance point uloze tu ogromnu sumu i poguraju trend gore , njihov Tp je 15 pipsa(iako sam ja ocekivao da ce mi reci da je bar 100 ili 200. uglavnom kada sruse tu TL aktiviraju se ostali pending buystop nalozi koji se nalaze na trzistu,i trend je promenjen.par puta sam extra zaradio, ali letos u pukli nevidjeno kada je eurousd pao na support 1.2330. Isto su pokusali da izvedi , i nisu uspeli da slome TL support.Ja kao sitna riba koja je usla u sell na tom  supportu sam oduvao racun za nekoliko sati.
Ali je mnogo zanimljivo kada znas sa koliko lota i na kojoj ceni se nalazi sell ili buy. Bilo bi lepo kada bi znali poreklo svakog centa .

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 29.01.2011, 00:40:19 »

Čitajući jednu knjigu došao sam do sličnih zadataka koje okoreli fundamenalisti i protivnici tehničke analize postavljaju tehničarima, u cilju dokazivanja nasumičnosti i neupotrebljivosti TA. Poput generisanja nasumičnih brojeva u Excelu i pravljenja grafikona, pa onda davanja istog tehničarima da ga analiziraju, naravno ne govoreći im o čemu se radi.

S tim u vezi:
Citat
Fundamental factors shape and manufacture
sentiment, while technical analysis expresses it. Price patterns are
simply the reflection of repetitive human reactions of fear and greed to
ever-changing news flow. They are not some randomly generated numbers
from an Excel spreadsheet, even though they may look very similar. This
is the critical flaw of pure randomness theorists—just because random
functions can often mimic price patterns does not mean that price patterns
themselves are random.
"Technical analysis of the currency market" - Boris Schlossberg