Autor Tema: SuperNova-kumulativna strategija  (Pročitano 2436 puta)

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
SuperNova-kumulativna strategija
« poslato: 19.01.2011, 00:19:45 »
SUPERNOVA - Kumulativna strategija

Negdje na početku sam spomenuo da sam prošli petak napravio 10%. Bio je veliki pomak na burzi. Imam posebnu metodu koja mi se pokazala profitabilnom. Po meni se pokazalo da je opasno imati više računa otvorenih, jer ako krene protiv nas za čas mogu pojesti pola računa. Najbolje je imati samo jedan račun otvoren.

Ali…

Sa ovom metodom možemo bez bojazni imati otvorenih računa koliko želimo. Vjerojatno se to već koristi u nekim robotima, ali ih ja nisam koristio pa ne znam.

Ideja je slijedeća. U vrijeme jakih vijesti gdje se očekuje 150-300 pipseva rasta ili pada postavimo jednu narudžbu sa oko 20 pipsa stop loss i prateći stop 15 pipsa. Čim ode gore oko 10 pipsa postavimo stop loss na nulu. Sada je narudžba osigurana od gubitka. Odmah postavimo novu narudžbu na isti način i kad ju osiguramo sa stop lossom postavljamo slijedeću.

Pošto se tržište kreće jako brzo ja sam jedva stigao dobro postaviti i odraditi tri narudžbe i s dosta pipseva kašnjenja. Robot bi bio puno brži i u sekundi bi postavio nove narudžbe i bez imalo kašnjenja. On bi ih vjerojatno uspio naslagati i desetak. Zamislite koja bi to bila lova, možda 20-30% u jednom danu.

Ja bi volio imati takav robot koji bi bio sličan Buy stop robotu za oba smjera. Da ima dovoljno opcija da sami možemo odabrati koliko će pipseva imati stop loss, koliko prateći stop i da automatski sam postavi stop loss na 0 kad ode gore 7-10 pipseva, ali da se i to da podesiti. Čim osigura prvu narudžbu odmah da postavlja slijedeću, a mi kao i kod Buy stop robota odredimo koliko narudžbi za redom da postavi.

Bilo bi dobro da mu se prateći stop da podesiti i na 5 pipsa. Nekad tako naglo skoči i onda se naglo vrati da se to ručno ne da odraditi.

Ja ovdje pogledam Ekonomski kalendar sa prognozom koliko će pipseva ići gore ili dolje: http://www.fxfisherman.com/forex/economic-calendar/
Prvo treba odabrati vremensku zonu +1 Amsterdam.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: SuperNova-kumulativna strategija
« Odgovor #1 poslato: 19.01.2011, 00:53:52 »
Zaboravio sam napisati. Kad smo odabrali vremensku zonu +1 onda potražimo datum i kliknemo na vijest i dolje će nam biti prikazana prognoza koliko pipseva se očekuje i u kojem smjeru.

Kod vas se obično za to kaže: "Jednostavno ko pasulj!"
« Poslednja izmena: 19.01.2011, 00:56:16 leon93 »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #2 poslato: 22.01.2011, 15:11:05 »
Zaboravio sam napisati. Kad smo odabrali vremensku zonu +1 onda potražimo datum i kliknemo na vijest i dolje će nam biti prikazana prognoza koliko pipseva se očekuje i u kojem smjeru.

Kod vas se obično za to kaže: "Jednostavno ko pasulj!"
Jesi proveravao, koliko su im precizne prognoze koliko će se pipa pomeriti tržište na određenu vest?

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 22.01.2011, 20:16:49 »
Tek sam nedavno naletio na ovaj kalendar. Svaki dan pogledam i čini mi se da odgovara. Najviše pratim vijesti sa velikom volatilnosti - crveni krug. No ja nikome ne vjerujem. Ako valuta krene u predviđenom smjeru onda i ja uskočim.