Pozdrav svima ,
jos jedna strategija od mene .
Ovo je varijacija trgovanja koje je davno uspostavio W.D.Gann ( googlajte) ,sa nekim mojim izmjenama .
Naime , sam trajder ima prilicno tesko razumljive knjige , medjutim njihova sustina je breakout .
Glavna stvar je 7 dana time base . Uzimamo predhodnih 7 dana i trazimo HIGH\LOW . Kada ih nadjemo Buy stop preko HIGH u predhodnih 7 dana ,a Sell stop je LOW u predhodnih 7 dana . Svaki naredni dan racunamo previous 7 day HIG\LOW i tako pomjeramo nas SL . Znaci ,sjutra ,npr. u 8 am ,trazimo predhodnih 7 dana HIGH \LOW . Prekosjutra ,u npr 8 am ,opet trrazimo predhodnih 7 dana HIGH \low ...ITD . Svaki dan pomjeramo nas SL ,odnosno gledamo HIGH\LOW .
Originalni izlazak iz pozicije ,po njegovoj strategiji ,je probijanje HIGH\LOW ,odnosno ,to bi bio novi ulazak u poziciju . Ja za izlazak koristim fibo retrasement ,tako sto ga prikacim na HIGH\LOW predhodnog dana ,i gledam samo 50% retrasemt (okvirno ) ,ali generalno ako se cijena nalazi u kanalu izmedju 38.2 -50 -61.8 ,moze doci do breakout . Retrasement od 50% ,od predhodnog dana ,definitivno treba uzeti u obzir .
Paznja :
Predhodnih 7 dana nema nikakve veze za nedeljnom svijecoom ,jer svaki novi dan racunate HIGH\LOW predhodnog dana .
Napomena :
Ko nema mogucnosti da trguje sa velikm TF ,moze iskoristiti ovo sazanje ,kako bi dobio dobru sliku o preovladavajucem trendu . Takodje , ovdje ima programera koji bi mogli da naprave indikator . Moja preporuka ,OHLC uzimati sa dukas copy ( samo zato sto treba pratiti jake igrace ) .
P.S
Posto sam jako zauzet , ne znam kada cu stici da odgovorim na pitanja ,ako ih ima ...
pozzzz