Autor Tema: Buy Stop strategija  (Pročitano 17224 puta)

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Buy Stop strategija
« poslato: 17.01.2011, 19:11:41 »
Pozdrav svima,

Da se predstavim. Ja sam iz Zagreba. Prije dvije godine sam trejdao za nešto veću lovu i naravno sve izgubio. Iako sam vrtio po 100$ dne. spušio sam jer sam bio početnik i nisam se snašao kad je bio veliki pad burze 2000 pipsa u mjesec dana. Ali tu sam naučio neke vrlo korisne stvari.

Malo sam pregledao ovaj forum i oduševile su me one tri glavne strategije: lovljenje gapa, institucionalni sistem i trejdanje novosti.

Ja isto znam nekoliko strategija koje vam očito nisu nepoznate, ali imam i jednu vrlo zanimljivu. Ako me prihvaćate u svoje društvo radu ću je podijeliti s vama. Ta strategija je prava žetva. Jednostavno poput kosca kosite i žanjete sve po redu. Ekstremno je jednostavna i nije potrebno gotovo nikakvo znanje.

Meni je da prostite do****ilo ordere postavljati ručno i volio bi kad bi netko napravio EA. Strategija je toliko dobra da ćete trljati ruke.
« Poslednja izmena: 17.01.2011, 19:25:44 FXModerator »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Buy Stop strategija
« Odgovor #1 poslato: 17.01.2011, 19:17:53 »
Pozdrav svima,

Da se predstavim. Ja sam iz Zagreba. Prije dvije godine sam trejdao za nešto veću lovu i naravno sve izgubio. Iako sam vrtio po 100$ dne. spušio sam jer sam bio početnik i nisam se snašao kad je bio veliki pad burze 2000 pipsa u mjesec dana. Ali tu sam naučio neke vrlo korisne stvari.

Malo sam pregledao ovaj forum i oduševile su me one tri glavne strategije: lovljenje gapa, institucionalni sistem i trejdanje novosti.

Ja isto znam nekoliko strategija koje vam očito nisu nepoznate, ali imam i jednu vrlo zanimljivu. Ako me prihvaćate u svoje društvo radu ću je podijeliti s vama. Ta strategija je prava žetva. Jednostavno poput kosca kosite i žanjete sve po redu. Ekstremno je jednostavna i nije potrebno gotovo nikakvo znanje.

Meni je da prostite do****ilo ordere postavljati ručno i volio bi kad bi netko napravio EA. Strategija je toliko dobra da ćete trljati ruke.

Dobro došao, na pravom si mestu.
Mogao si iz svih dosadašnjih postova da vidiš da u našoj maloj zajednici ima par odličnih programera koji su u stanju svaku strategiju da pretvore u EA. Takođe i forexsrbija tim ima vrhunskog programera koji radi samo i isključivo za nas. Predstavi svoju strategiju, analiziraćemo je svi zajedno i za 24h ćeš dobiti gotov automatizovan sistem, tj EA.
« Poslednja izmena: 17.01.2011, 19:26:24 FXModerator »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 17.01.2011, 19:25:00 »
Pozdrav svima,

Pretpostavljam da si račun spržio sa čuvenim EA10 ?
Pošto smo dugo u ovom poslu, a takođe imamo i dosta prijatelja-trejdera odatle, znamo šta se sve dešavalo !

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 17.01.2011, 19:25:44 »
he he, super, ali sada se stisnuo Bollinger kod Eur/Usd na M15 pa sve gledam kad će nastati probijanje da i ja hvatim neku paru. Ne mogu misliti dok sam u isčekivanju.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 17.01.2011, 19:35:52 »
Ne ne, nisam tako naivan da spušim sa EA. Reći ću vam gdje je tajna kako najlakše izgubiti lovu. Imao sam otvoreno oko 6 narudžbi po 1 lot. Čak sam koristio tzv. hedžing strategiju: kupi se Eur/Usd 1 lot i kupi se Usd/Chf 1 lot. Obje narudžbe su bez stop lossa. Za tu strategiju valjda znate. Kako Eur/Usd raste tako gotovo pravilno Usd/Chf pada i obratno. Ali s vremenom nastaju odstupanja i kad orderi pređu u pozitivu onda ih zatvorimo. U to vrijeme se moglo još i zaraditi na kamatama. Zato smo uvijek postavljali narudžbe u buy varijanti.

No kad je bio veliki pad burze onda me je i ta strategija koštala. Sad sam naučio lekciju. Treba postavljati samo 1 narudžbu. Jer ako krene krivo a imamo ih više onda ubrzano jedu račun. Shvatio sam i što znači Money Menagement (upravljanje novcem).

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 17.01.2011, 19:40:37 »
Pozdrav, izloži strategiju pa ćemo da vidimo šta može da se uradi.. Malo smo stisnuti s vremenom i obavezama, ali ćemo se pozabavati time prvo prilikom. ;)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 17.01.2011, 19:46:14 »
Osim toga smislio sam i jednu svoju tehniku. Ništa pametno, možda je i vi koristite, ali s njom sam prošli petak napravio 10%. Finta je slijedeća.

U petak je bilo probijanje Bollingera i veliki skok eura. Postavio sam jednu narudžbu i kada je otišla oko 15 pipsa u plus postavio sam stop loss i odmah postavio drugu narudžbu. Sve se brzo odvijalo pa sam isto tako uspio postaviti još jednu. I naravno na svaku sam postavio Prateći stop.

Jednom davno sam imao trailing stop kojeg se moglo podešavati po želji, a ne ovaj od MT4 koji je podešen na minimalno 15 pipsa. Kad se valuta prebrzo kreće bilo bi dobro imati razmak i 5 pipsa.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 17.01.2011, 20:06:30 »
pišem strategiju, malo se strpite

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 17.01.2011, 20:28:30 »
BUY STOP STRATEGIJA

Grafikon i indikator:

M15 Eur/Usd
Stoch (12, 3, 3)

Ova strategija mi je donosila 100$ dnevno na račun od 6000$.

Ulazak: Kad Stoch ode ispod 20 počnite postavljati buy stop narudžbe u razmaku od 10 pipseva. Razmak ostavite 1 pips (širinu spreada) tako da se slijedeći okine tek kad je prethodni zatvorio u plusu. Na svakoj narudžbi pokupite 10 pipsa. Ove narudžbe NEMAJU stop loss. Evo primjera:

Buy Stop Narudžbe

Buy Stop 1.3223 TP 1.3233
Buy Stop 1.3234 TP 1.3244
Buy Stop 1.3245 TP 1.3255

I tako dalje………
Naslažite tako 10-20 buy stop narudžbi.

VAŽNO - morate otvarati vrlo male pozicije. Npr.:

Balans na računu: 1000$
Vrsta računa: mini
Otvarati pozicije sa samo 0,04 lota ili manje

Sada ćete se čuditi, što ako se desi totalni pad cijene. Nije problem, vi čekate dok Stoch ode ispod 20 i stavite još buy stop narudžbi. S obzirom da postavljate vrlo male pozicije one neće utjecati na pozivanje margine niti će ugroziti vaš račun.

Opasnost - Na kraju dana će vam nesumnjivo ostati nekoliko narudžbi otvorenih. Možete učiniti dvije stvari. Jedna je, ostaviti ih otvorene i sakupiti kamate i čekati da se cijena vrati. Drugo, zatvoriti ih na kraju tjedna.

Varijanta: Vi možete također otvoriti kratke pozicije kad Stoch ode iznad 80.

« Poslednja izmena: 18.02.2011, 10:15:03 leon93 »

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 17.01.2011, 20:38:23 »
Ja sam naučio dosta brzo postavljati Buy Stop narudžbe pomoću kopiranja cijene, ali bilo bi puno lakđe imati
neko pomagalo da kada vidim priliku da samo stisnem neki gumbić i da se naslaže jedno 15 buy stop narudžbi. Uvijek je razmak od jedne do slijedeće iznad nje 2 pipsa, tako da se istovremeno prva narudžba zatvara i slijedeća se otvara.

Kada se trend završi 150 - 300 pipsa i sprema se padati onda bi bilo dobro one narudžbe ostale pri vrhu na brzinu zatvoriti, jer i sitna narudžba ako bi cijena pala 1000-2000 pipsa može napraviti solidan minus.

Ova strategija je jako unosna i prilično sigurna. Probajte ju mjesec dana na demo računu i vidjet ćete koliko ćete zaraditi.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 17.01.2011, 20:46:58 »
Znači zatvorit ćete gomilu narudžbi po 10 pipseva i kada vam na vrhu ostane 1-2 narudžbe otvorene i vidite da se sprema veliki pad odmah ih zatvorite sa sitnim gubitkom.

EA bi valjalo napraviti i da ima mogućnost postavljanja SELL Stop naloga na čekanju.

Moglo bi ga se automatizirati i da potpuno sam trejda, ali bi to onda trebalo biti puno pametnije izvedeno. Za sada bi bilo sasvim dovoljno da se ručno klikne i da on postavi seriju naloga na čekanju.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 17.01.2011, 20:50:24 »
Meni se ova strategija sviđala jer ne treba dežurati pred kompjuterom. Ujutro ih naslažeš i odeš na posao, vratiš se doma s posla i trljaš ruke.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #12 poslato: 17.01.2011, 20:57:07 »
Pozdrav i dobro nam došao,
samo da dodam da su između dva pending ordera u pitanju 2 pipa jer je toliki spread na brokeru koji ti koristiš. Što znači da može biti i veći, u zavisnosti koji se broker koristi.
Poteškoće vidim kod brokera sa varijabilnim spreadom ( 5 decimala iza zareza).

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 17.01.2011, 21:02:03 »
Samo još reci koliko da bude razmak između provog buy stopa i cene u trenutku startovanja EA?
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 17.01.2011, 21:06:38 »
Izvorno strategija koju sam kupio tip nije uopće uzimao u obzir spread. Narudžbe je slagao jednu do druge, ali ja nisam htio da mi se previše narudžbi otvara pa sam smislio sistem da se slijedeća narudžba odmakne za širinu spreada. Ok, pa onda će se gledati peta decimala. Ja sam prije koristio InterbankFx i vidim da oni sada imaju 5 decimala i vrlo su nepovoljni. Sada koristim AdmiralMarket.

Trenutno imam samo 70 eura na računu pa se ne usudim koristiti ovu strategiju. Treba imati barem 1000 eura.

U principu nije problem ako neke nezatvorene narudžbe ostanu danima otvorene, ali po iskustvu došao sam do zaključka da ih je bolje što prije zatvoriti.