Autor Tema: Buy Stop strategija  (Pročitano 17220 puta)

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Buy Stop strategija
« Odgovor #30 poslato: 17.01.2011, 22:50:02 »
ok, sutra ga stavljam na demo račun. Iako vjerujem da je to ono o čemu sam pisao.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 17.01.2011, 22:56:52 »
Kod mene radi kako treba. Probaj sutra pa javi. Takođe i ostali neka kažu ako nešto ne valja, pa pravimo v2.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 17.01.2011, 23:08:52 »
Evo radi i kod mene kao violina. Stavio sam ga u demo i čim se pomaknula valuta odmah ih je naslagao koliko sam zadao. To je to. Izvrsno!

Mislim da je savršen za trejdanje glavnih vijesti. Nekad čovjek nije toliko brz koliko to brzo može odraditi EA.
Čujemo se sutra. Imam ja još ideja.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 17.01.2011, 23:56:03 »
Super, drago mi je što radi. Isprobaj ga kako god misliš da može da bude koristan.

Ideje na ovom forumu izgleda nikom ne manjkaju, što je pozitivna stvar, zajednički ćemo naći šta je najbolje. :)

Samo ti izlaži šta god misliš da je dobro, ne garantujem da će biti uvek ovako realizovano, ali zajedničkim snagama biće pre ili kasnije.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 18.01.2011, 19:56:51 »
Bravo Nenade! ovo sto si napravio je odlicno, i moze da ima razlicitu primenu, i u drugim strategijama..
Danas sam imao mnogo vise vremena za analizu situacije... Nalazio sam na internetu razilicite kombinacije ovakvih miniinterfejsa kojima se upravlja sa nalozima, ali ovo je jednostavno i efikasno...

Da li postoji mogucnost da se napravi verzija u koju bi mogao da se unese i predefinisani SL, kao i to da se prvi nalog ne aktivira odmah. nego da mogu da unesem cenu gde da se postavi...
Ovakav alat me onda podseca na "kontrolisani" trailing stop...

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 18.01.2011, 23:50:46 »
Takve mehaničke stvari se stvarno lako programerski prave (lako u poređenju sa drugim izazovima), a mnogo olakšavaju život.

Naravno da može da se napravi, samo moraš detaljno da kažeš šta ti treba, a ja ću to dodati na svoju TODO listu pa kad stignem...

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 19.01.2011, 00:30:21 »
Ja sam ovu strategiju koristio godinu dana na pravom računu. Mislim da ju ne treba koristiti na malim računima od 100-200$. Račun treba biti barem 1000$. Trebamo biti u mogućnosti podnesti 400 pipsa pada bez ugrožavanja računa. Ako se dobro sjećam 1 pips je pravio 0,10$ x 400 = 40$.

Kad valuta padne oko 400 pipsa opet postavimo seriju buy stopa i čistimo prema gore. Kad se popne do vrha zatvorimo i onaj prvi koji je ostao otvoren.

Ja sam Nenadov robot provjerio na demu i dobro radi. Sada na računu imam samo 70 eura i ne usudim ga se koristiti. Možda ću ga upotrijebiti kad budu neke jake vijesti.

Ali sam zato pripremio novu strategiju koju i koristim. Na malom računu mogu naslagati narudžbi koliko hoću bez imalo opasnosti. Nazvao sam je SuperNova-kumulativna strategija. Opisana je u novom topiku.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 19.01.2011, 06:59:18 »
Takve mehaničke stvari se stvarno lako programerski prave (lako u poređenju sa drugim izazovima), a mnogo olakšavaju život.
Naravno da može da se napravi, samo moraš detaljno da kažeš šta ti treba, a ja ću to dodati na svoju TODO listu pa kad stignem...

Ovom univerzalno alatu jedino sto jos treba su dve stvari:
1. Stop Loss (znaci kao sto se postavlja TP)
2. Da ima mogucnost da se prvi nalog postavi na odredjenu cenu (znaci da ne aktivira odmah, po defaultu neka bude odmah ali u onom prozoru da mogu i da unesem cenu ako hocu drugu)

Mislim da dodatni Trailing stop nije potreban, jer brojem pipseva na TP ti u stvari kontrolises Trailing stop, zato sam ga i nazvao "kontrolisani" trailing stop..
Mislim da svako ko je probao ovo je uvideo kakvu siroku primenu moze da ima ovaj mali "monstrum" alat.

Zapazanja: Trenutno dok sam koristio, posto nema SL, ja sam hedzovao onu zadnju poziciju, da ne ode mnogo u minus i cekao korelaciju... tada sam video da bi bilo dobro, ako se pojavi veca korelacija da moze da se postavi ovaj alat i u drugu stranu... Ovo nije nephodno samo sam primetio da nece da mi otvori i u drugu stranu dok se ne zatvore sve pozicije.. Takodje neki put kada vec imam otvorene neke naloge, nece da se otvori dok se ovi prethodni ne zatvore...

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 19.01.2011, 16:32:46 »
Evo verzije 2.

U parametrima EA može da podešavate sledeće:

• TP,
  • Broj pozicija,
  • SL,
  • Lot,
  • Cenu otvaranja

Po defaultu sam ostavio SL i cenu otvaranja na 0, ako tako ostane EA će da radi kao prošla verzija i da otvori prvu poziciju odmah i ostale pendinge u odnosu na nju i bez SL. Ako mu zadate neki SL staviće ga, ako mu zadate cenu počeće da ređa pendinge od te cene. Dakle, možete da birate.

U prošloj verziji sam stavio uslov da ne može da otvara nove pozicije ako ima već otvorenih. Sad sam to izbacio, čim ubacite EA na grafik momentalno radi svoje, bez obzira da li već ima nekih pozicija. Znači, sad možete da koristite oba u isto vreme, ali morate da pazite da nakon njihovog rada ili ih ugasite ili ne menjate TF jer će opet otvoriti nove pozicije. Više odgovornosti za vas. Nadam se da razumete.

Isprobajte pa javite da li valja.
« Poslednja izmena: 20.01.2011, 14:40:53 NenadPavlov »

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 19.01.2011, 18:18:03 »
Evo još jednog EA za zatvaranje svih pozicija. Ovaj sam ja napravio, nije neka mudrost, ali trebalo bi da radi dosta brže nego onaj što je bio kačen ovde.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 19.01.2011, 18:25:15 »
Evo još jednog EA za zatvaranje svih pozicija. Ovaj sam ja napravio, nije neka mudrost, ali trebalo bi da radi dosta brže nego onaj što je bio kačen ovde.

Postao si prava mašina za pravljenje EA. Svaka čast i sve pohvale za zalaganje...
 :wave:

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 19.01.2011, 19:40:46 »
eh ovo je još bolje, super alatka  ;D

Nenade hvala

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 19.01.2011, 20:08:49 »
Odlicno, HVALA Nenade!!!
Ovo potpuno menja pristup, i stvara razne kombinacije... Kao da smo otvorili Pandorinu kutiju, mogu samo da zamislim kako je vama kad pravite neki EA...

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 20.01.2011, 14:42:34 »
U prethodnoj poruci sam ubacio ispravljenu verziju. Ispravio sam postavljanje SL i rad sa više valutnih parova.

Isprobajte.

http://www.forexsrbija.rs/forum/trgovanje-sa-robotima/buy-stop-strategija/msg4369/#msg4369

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 21.01.2011, 00:34:51 »
svidja mi se strategija , jer ima potencijala kao sto kaze leon da poznje celokupan trend.
 Mozda bi vam pomogao Money menagment ea , koji je napravio Steve Hoopewood saForexfactorija. On radi tako sto recimo postavimo ovaj buy sell ea na charti i ne stavimo  sl i tp . a onda otvorite neki valutni par i prevucete ovaj MPTMA ea na njega , stiklirajte opciju manage all open trades -true, i onda zadate inpute sa BEpips , recimo ja zadajem kada je BE 20 pipsa , da stavi sl na +2 pipsa i stavim JSL -jumping sl na 50 pipsa, ima jos hiljadu fora, recimo ima opciju da radi basket management trejdova , sto znaci da zatvori sve trejdove kada skupe recimo ukupno 1oo usd . Pogledajte ga jer je stvarno prvoklasan ea , a mislim da bi bio dobar u kombinaciji sa ovim ea .