Ebiga, ništa nije sigurno 100%. Ja sam zadovoljan i sa samo 99%.
Beng ,
Slazem se u potpunosti. Nista nije 100 posto sigurno. Ako nadjemo strategiju koja je 65 do 80 posto uspesna na velikom smo konju. Zato i moramo neke stvari posmatrati realno i naci uslove u kojima neka strategija ne funkcionise, a u kojim dobro funkcionise.
Cilj nam je svima da nadjemo automatiku u trejdovanju i tako samnjujemo stres. Znacui treba uci u poziciju kada se desi to i to i izaci iz pozicije kada se desi to i to (tp postavljas tu , a sl postavljas tu) i da znamo da je uspesno sa odredjenim procentom i miran si.
Zato treba da realno sagledamo kada neka teorija ne prodje i da to kazemo, da bi mogli da vidimo slucajeve u kojima ne uspeva i da njih izbacimo iz trgovanja.
Sve u potrazi za svetim gralom Nema 100 posto, ali 65 do 80 posto sa predefinisanim ulascima i izlascima i sa tp i sa sl koji su predefinisani i nema stresa
To po crnogorski plata ide a ja lezim je malo teze,ajde da uzmemo ovako cinjenice vrhunski svetski dileri koji su placeni znate i sami abnormalno zar mislite da oni imaju neku strategiju 60-do 80 posto pa ih zbog toga placaju tako,smatram da nije tako znaju oni nesto drugo da nebudem malo neskroman da mozda i oni neidu u neku novu bubucu cenu gore ili dole nebitno,
Da svi oni imaju strategiju koju prate i znaju kolika je uspesnost koje strategije koju koriste. Koriste razlicite strategije za trend trziste, za sideway trziste. Imaju pravila kada trguju i kada ne trguju i kada ulaze u poziciju i kada ne ulaze i koliko rizikuju po svakom trejdu.
Ovako kako ti trgujes ocigledno nije za pocetnike i moze da dozvoli samo sebi covek sa iskustvom
Ti jednostavno imas iskustvo i dobar si u tome
Jednostavno nije to pravilo od samo 87 pipa, jer ono nekad je u pravu, a nekad i ne. Ima tu jos i nesto drugo sto ti koristis, a to je iskustvo.
Koristis dva pravila, jedno pravilo je 87 pipa, a drugo je iskustvo. Bez ovog drugog pravila, tvoja strategija ne moze da se koristi.
Elite , jedno pitanje koliko godina iskustva imas sa Forexom ?