Autor Tema: 87Fibo  (Pročitano 55760 puta)

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: 87Fibo
« Odgovor #165 poslato: 11.03.2011, 13:25:57 »
A da li možeš da te tvoje signale postavljaš unapred, a ne kad zatvoriš pozicije?
Recimo, šta sad kaže Strategija 87, kad da uđemo u Sell?

Ja bih rekao, na osnovu te strategije, da je Sell na 1.3806 (1.3752 + 54)
« Poslednja izmena: 11.03.2011, 13:28:07 Beng »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #166 poslato: 11.03.2011, 13:31:33 »
1. trejd po ovoj strategiji juče

sell

HIGH 1.3941
LOW 1.3804

entry 1.3828
tp 1.3778
sl 1.3878 (Cena se tokom trejda spustila na 1.3791 pa sam tako pomerio i sl na 88 pipa od dna)

+50 pipa.

Rezultate vodim u tabeli.
Na osnovu čega si postavio entry na 1.3828, kada je to zanemariv pullback, bar po pravilima ove strategije?

Imali smo 137 pipa proboj na dole. Sačekao sam retracment i ušao sam sa 24 pipa na gore od retracmenta. Trend je sell u tom slučaju. Čekao bih i veći retracment ali je na nivou 1.3828 dolazilo do konsolidacije cene pa sam ušao u poziciju. Postavio sam pravilo da inicijalno od entry ulaza idem na 50 pipa profita (ukoliko sam pored računara pratim situaciju i reagujem).

Rizikovao sam 54 pipa u sl u prvom trejdu , a u drugom trejdu samo 30 pipa.
Sve je meni jasno, ali mi je mali retrace za ulazak, atomatski i veći rizik.
Ja sam sačekao da se još spusti i da se lepo digne i onda ušao u sličnu poziciju kao tvoju drugu, sell 1.3835, sl na 1,3861 (26 pipa), tp uzeo na 1,3771.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #167 poslato: 11.03.2011, 13:40:28 »
Ovaj zadnji talas na dole je bio 87 pipa na jednoj platformi a na drugoj 88 i udario je tačno u treću tačku kanala ,jel praviš izuzetke u ovakvim slučajevima i sačekaš ili nastavljaš isto pa  bude šta bude?

Sve vreme je trend sell. Ja ne tražim nakon jednog proboja od 87 i jedne pozicije, ponovo da se probije od te pozicije 87 pipa. Trend je non stop sell dok se ne probije u gornju stranu 87 pipa.
Ono što je bitno je to da nakon prvog proboja u ovom slucaju je bilo 137 pipa, prihvatam i manji retracment.
Nakon nastavka trenda nadole i jos vise probijenog dna trazim veci retracment da bi usao u poziciju. Nakon 200 pipa i vise u jednu stranu, trazim najveci retracment moguci da bi smanjio mogući gubitak.

Kao što je elite i rekao ne posmatramo istoriju (tačke preokreta, kanale, podršku , otpore,...itd...), gledamo samo budućnost.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #168 poslato: 11.03.2011, 13:48:07 »
87Fibo strategija doživljava transformaciju u 87 strategiju  :)

Pratiću je na posebnom demo računu i tabelarno u excelu sa što više parametara koje mogu da zabeležim da bi mogli da nakon analiza i više iteracija da napravimo ultimativnu strategiju  :)

Benq ,

Napisao sam da se strategija transformiše u 87 pipa strategiju. Nisam dobro objasnio da se ne gledaju više Fibo nivoi već se čeka retracment i posmatra se price action i donosi se odluka kada u poziciju. Kada ući u poziciju nema pravila i stvar je iskustva (neko generalno pravilo: Prvi proboj može i maji retracment, a, svako sledeći se traži veći retracment).

FxMaster,

Slažem se sa tobom. Ja sam posmatrao kretanje cene i na ovom nivou na kom sam ušao je bila konsolidacija i nakon naglog pada za 50 pipa i konsolidacije na tom nivou obično je ta konsolidacija jak patern nastavka trenda i zato sam ušao u poziciju).

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #169 poslato: 11.03.2011, 13:54:58 »
A da li možeš da te tvoje signale postavljaš unapred, a ne kad zatvoriš pozicije?

Benq ,

Rado bi postavljao predloge pre ulaska u pozicije ali ne mogu da stignem. Testiram tri strategije (London Breakout, Pivot Point i 87 pipa), trejdujem i na real accountu i još radim na poslu uz sve to tako da stvarno ne mogu iako bi želeo.

Dostaviću tabelu sa rezultatima i statement nakon prvog meseca trgovanja (testiram 87pipa na posebnom demo accountu).

Ne radimo više FIBO ulazak u poziciju tako da može da uđeš kada hoćeš prema svom iskustvu.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #170 poslato: 11.03.2011, 13:57:14 »

Sad će vesti u 14 i 30 pa nema ulazaka. Čekamo smirivanje posle vesti ali štos e mene tiče 90 posto nema više trgovanja po ovoj strategiji u ovoj nedelji. Petak je, veoma bitne vesti u 14 i 30 i to je to.

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #171 poslato: 11.03.2011, 13:57:47 »
Ok, kapiram ja to, ali sam mislio da koristiš i Elite-ove magične brojeve. Trenutna situacije se baš namestila da je pad 88 pipa, ali, koliko sam ja shvatio Elite-a, i da je pad bio 130 pipa, čekali bi retracement od 24, 34, 44 ili 54 pipa.

A sad se baš pogodilo da su ti brojevi i Fibo nivoi.

U svakom slučaju, pusti ti te tvoje signale "in advance" ;)

EDIT: Izvini, nisam video tvoj prethodni odgovor:

Benq ,

Rado bi postavljao predloge pre ulaska u pozicije ali ne mogu da stignem. Testiram tri strategije (London Breakout, Pivot Point i 87 pipa), trejdujem i na real accountu i još radim na poslu uz sve to tako da stvarno ne mogu iako bi želeo.

Dostaviću tabelu sa rezultatima i statement nakon prvog meseca trgovanja (testiram 87pipa na posebnom demo accountu).

Ne radimo više FIBO ulazak u poziciju tako da može da uđeš kada hoćeš prema svom iskustvu.
« Poslednja izmena: 11.03.2011, 14:05:58 Beng »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #172 poslato: 11.03.2011, 14:05:43 »
Ok, kapiram ja to, ali sam mislio da koristiš i Elite-ove magične brojeve. Trenutna situacije se baš namestila da je pad 88 pipa, ali, koliko sam ja shvatio Elite-a, i da je pad bio 130 pipa, čekali bi retracement od 24, 34, 44 ili 54 pipa.

Dva pravila postoje u ovoj strategiji.

1. 87 pipa određuje trend
2. Čekamo retracment pa onda ulazimo u poziciju.

Ono što je  nepoznato je tačan broj pipa u retracmentu kada ući u poziciju. E to je malo kompleksnije. Tu gledam price action, konsolidacije, pivot point itd. (tu je široka lepeza i tu je ostavljeno piscu na volju). E sada ja testiram i trudim se da zabaležim što više parametara da bi ovu treću nepoznatu nekako matematički predstavili  :) 

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #173 poslato: 11.03.2011, 14:13:20 »

Dva pravila postoje u ovoj strategiji.

1. 87 pipa određuje trend
2. Čekamo retracment pa onda ulazimo u poziciju.

Ono što je  nepoznato je tačan broj pipa u retracmentu kada ući u poziciju. E to je malo kompleksnije. Tu gledam price action, konsolidacije, pivot point itd. (tu je široka lepeza i tu je ostavljeno piscu na volju). E sada ja testiram i trudim se da zabaležim što više parametara da bi ovu treću nepoznatu nekako matematički predstavili  :)
Svakako mislim da ne bi trebao da izbaciš fibo nivoe, ali to je stvar tvoje odluke.
Što se tiše testiranja svih ovih strategija zajedno sa nama, sve pohvale, voleo bih kada bi i drugi članovi našeg foruma isto tako uzeli neke ovde predstavljene ili neke nove strategije na testiranje i izlagali rezultate.
Imaju gotove tabele koje mogu da upotrebe za unos rezultata, koje eventualno treba malo modifikovati.
Isto tako mogu da odaberu strategiju koja odgovara slobodnom vremenu kojim raspolažu, jer je forex posao koji može da se radi 24/5!

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #174 poslato: 11.03.2011, 14:29:02 »
Ništa nije odbačeno definitivno. Testiramo nakon testiranja pravimo analize, pa nastavljamo da testiramo i analiziramo i sve tako u krug dok ne postane strategija profatibilna :) A onda ćemo na Bora Bora da uživamo svi zajedno

http://www.google.com/images?q=bora+bora&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=giN6TbK7NM3MsgbGp8jqBw&ved=0CEIQsAQ&biw=1680&bih=858

Izaberite neku sliku  :)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #175 poslato: 11.03.2011, 15:50:48 »
3 .trejd

Ne mogu da odolim :)

Nalog na čekanju

sell
entry 1.3825
sl 1.3841
tp 1.3775

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #176 poslato: 11.03.2011, 15:53:43 »
Malo sam se igrao sa 87 pipsa + Fibo da se računa,uzeo sam u obzir više opcija malo sam zaokruživao brojeve  ali poenta da se ulazi po fibo linijama počevši od 23,6 pa do 76,4 naravno ako se uklapa u 87 pipsa!Uzeo sam da je sl na 90 pipsa tolerancija + spread a tp da je samo na nuli od kraja talasa odakle merimo fibo e sad ulasci bi mogli da budu sa različitim veličinama lota kako je fibo level veći tako povećavamo lot a sl je zajednički!U tabeli sam naveo razne varijante a i upoređenje da u raznim slučajevima  zbirni lot da uzemo i uporedimo sa ovakvim načinom ulaska!Sa ovim dobijamo da ako nastavlja trend već od 23.6 mi smo u poziciji,jest da je mala zarada u tom slučaju ali   je zarada ipak.Na osnovu ovoga bi lako i Experta mogli napraviti!U primeru sam uzeo da talas 100 pipa koji se računa naravno da ako uzmemo probijanje trenda kao potvrda trenda i držimo sve dok u suprotnom pravcu ne probije 87 pipsa mogli bi u expertu da koristimo samo kao inicijalizaciju dali ulazimo u sell pozicije ili buy pozicije a potom nastupaju ulasci po fibu!Probaćemo sledeće nedelje da ovo napravimo u EA,ako ima tu neku ideju da doda još bilo bi odlično pa da sve implementiramo što je korisno!Očito 87 pipsa zaista radi pa je vredno da se malo pozabavimo i pravljenjem EA koristeći ga!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #177 poslato: 11.03.2011, 16:06:15 »
3 .trejd

Ne mogu da odolim :)

Nalog na čekanju

sell
entry 1.3825
sl 1.3841
tp 1.3775
Kod mene ulasci na 1.3808 i 1.3820

Van mreže icko

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #178 poslato: 11.03.2011, 16:22:06 »
Dosao je do 1.3838, znaci dao je buy signal.

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #179 poslato: 11.03.2011, 16:29:22 »
Jedan pip mu još fali!I nadam se ostaće na tome!
Pozdrav TommyboxFX