Autor Tema: Predlog ?!  (Pročitano 5274 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Predlog ?!
« poslato: 14.01.2011, 22:30:03 »
Pošto je zastupljeno na desetine različitih strategija na www.forexsrbija.rs, bilo bi od velikog značaja kada bi se vodila evidencija rezultata za svaku od njih pojedinačno !
Naš član zajednice Markot je objavio više odličnih strategija, ali se nažalost o njima veoma malo diskutuje.
Ne prate se rezultati a to je po meni od suštinske važnosti !
ForexSrbija timu je veliko zadovoljstvo kada čujemo komentare tipa "pomogli ste nam u našem razvitku i shvatanju forex-a". Međutim toga ne bi bilo da nemamo najbolje članove na svetu, koji nesebično pomažu kako početnicima tako i iskusnijim trejderima.
Uostalo, svi smo tu zarad jednog cilja PROFIT-a ! Želja nam je da postanemo forum sa 100% profitabilnim članovima, zar ne ?
Iz svega iznetog predlažem ideju da dobrovoljno svaki član naše zajednice prihvati jednu od trenutno ponuđenih strategija, da je radi i iznosi rezultate. Jedino na taj način na mesečnom nivou svako od Nas može da vidi u kom stepenu je ona i dobra.
Sve vam to pričamo iz razloga što imamo nameru u budućnosti da svakoj od ponuđenih strategija damo ocenu po njenom učinku, tj. profitu na mesečnom nivou.
Na taj način svi ćemo biti i profitabilniji.
« Poslednja izmena: 14.01.2011, 23:03:10 SuperFX »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Predlog ?!
« Odgovor #1 poslato: 15.01.2011, 09:10:43 »
Evo ja se javljam da dobrovoljno pratim jednu strategiju.
Ta strategija je uzima pravilo koje je pronasao elite44 na paru eurusd da nakon proboja od 87 pipa u jednom smeru sledi promena trenda.
Znaci strategija koristi pravilo 87 pipa za odredjivanje trenda, a Fibo nivoe (i tacke otpora i Moving Average) za odredjivanje tacke ulaska i izlaska u poziciju. Krecemo od ponedeljka  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 15.01.2011, 09:30:34 »
Evo ja se javljam da dobrovoljno pratim jednu strategiju.
Ta strategija je uzima pravilo koje je pronasao elite44 na paru eurusd da nakon proboja od 87 pipa u jednom smeru sledi promena trenda.
Znaci strategija koristi pravilo 87 pipa za odredjivanje trenda, a Fibo nivoe (i tacke otpora i Moving Average) za odredjivanje tacke ulaska i izlaska u poziciju. Krecemo od ponedeljka  ;)

Odlično. Pošto radiš i i institucionalnu strategiju, bilo bi lepo kada bi pristao i nju da radiš.
Takođe ću se i ja prihvatiti vođenja dve strategije, u toku dana ću Vam reći i koje.
Poželjno bi bilo da napravimo jednu univerzalnu excel tabelu za upis rezultata.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 15.01.2011, 09:48:22 »
U zadnjih mesec mozda i nesto vise dana samo u rasponu datuma od 20.12 do 23.12  cena je isla dole gore u pasponu od 105 do 114 pipsa tp od 18 do 27 pipsa posle proboja 87 pipsa,prvi put je probilo 87 pipsa gore i nagovestilo veci pokret profita na gore ispod tog prvog proboja 87 pip na gore ispod nije isla vise od sl 50 pipsa iz treceg puta na gore proboja otislo do 1.3433 oko 380pipsa. Dva tri puta profit je bio oko 50 pipsa ostalo od 80 do 150 pipsa i sto je naj bitnije uvek je odredjivao pravac iliti trend,inpresivno sta reci

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 15.01.2011, 10:11:26 »
Elitova strategija je definitivno skrenula paznju veceg broja clanova foruma, ako ne i svih... Ali Elite izgleda iz svoje skromnosti, nije je postavio u temi "Vase strategije".. Pa tako pravimo OFF u Elite signali, a i tesko je pratiti jer su detalji strategije rasuti... Zato bih zamolio Elite, ako se slazu i ostali clanovi, da otvori temu u "Vase strategije" kako bi na jednom mestu bolje obradili ovu strategiju..

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 15.01.2011, 10:45:57 »
Elitova strategija je definitivno skrenula paznju veceg broja clanova foruma, ako ne i svih... Ali Elite izgleda iz svoje skromnosti, nije je postavio u temi "Vase strategije".. Pa tako pravimo OFF u Elite signali, a i tesko je pratiti jer su detalji strategije rasuti... Zato bih zamolio Elite, ako se slazu i ostali clanovi, da otvori temu u "Vase strategije" kako bi na jednom mestu bolje obradili ovu strategiju..

Ja se slazem. Do tada cu ja preuzeti da radim strategiju 87Fibo koja koristi 87 pipa kao potvrdu trenda na par EURUSD.

A sto se tice institucionalne strategije, prihvatam da radim i nju.

Drago mi je da postoji ovakva ekipa  ;)

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 15.01.2011, 11:41:53 »
Mislim da je odlicno predlozeno i da ovo moze  biti od velike koristi...
Karleona bih zamolio da napravi jedan kratak rezime ove strategije 87 pre nego sto pocne obradjivati dnevene situacije od ponedeljka...
- svi koji koriste ovu ili bilo koju drugu strategiju da priloze graf kako bilo jasno sta se desavalo i kako bi
  mogli  prostudirati postignute rezultate..samim tim brze se ulazi u koriscenje strategije
Verujem da ovoj 2011 cemo biti efikasniji i bolji...

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 15.01.2011, 12:09:41 »
Mislim da je odlicno predlozeno i da ovo moze  biti od velike koristi...
Karleona bih zamolio da napravi jedan kratak rezime ove strategije 87 pre nego sto pocne obradjivati dnevene situacije od ponedeljka...
- svi koji koriste ovu ili bilo koju drugu strategiju da priloze graf kako bilo jasno sta se desavalo i kako bi
  mogli  prostudirati postignute rezultate..samim tim brze se ulazi u koriscenje strategije
Verujem da ovoj 2011 cemo biti efikasniji i bolji...

Svako od nas ko bude preuzeo jednu od strategija, uz svaki priložen rezultat treba da ide i slika kako bi svakom članu sve bilo kristalno jasno.
Posle izvesnog perioda (najmanje kvartalnog) svaki član će imati jasnu sliku koja strategija koliko i vredi.
Na taj način će svako od Nas biti u prilici da ima veći broj trgovina na dnevnom i nedeljnom nivou, a samim tim i procenat dobiti na mesečnom nivou će utoliko biti i veći !

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 17.01.2011, 00:36:59 »
Ja, FXModerator, se javljam na dužnost, i ovim postom se obavezujem da ću marljivo učiti i raditi i biti dobar drug...
Ne, to je neka druga zakletva... malo sam pobrkao lončiće :)

Elem, od sutra preuzimam praćenje stategije koja je opisana pod temom http://www.forexsrbija.rs/forum/vase-strategije/95-pips-daily/, i isto na tom mestu će biti postavljeni i rezultati.

Takođe, pending orderi za strategiju FSP: http://www.forexsrbija.rs/forum/vase-strategije/fsp-ons-strategy/ su takođe postavljeni...

Nadam se da će biti još zainteresovanih i aktivnih članova foruma koji će svima olakšati posao i da ćemo doći do najboljih i najprofitabilnijih strategija...

Van mreže bboro696

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 21.01.2011, 21:19:38 »
Postovani FXModerator, SuperFX, Markot... i ostali iskusni trejderi slucajno sam nasao ovu strategiju http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=276813 , vidim da je 90% korisnika tog foruma hvali. Ako Vam to ne predstvalja problem molio bih Vas da ovo pogledate i eventualno postujete na nasem forumu, jer tamo ni nema potrebnih indikatora za nju, a vi cete svakako prepoznati o cemu se radi i doci do njih.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 21.01.2011, 21:34:37 »
Postovani FXModerator, SuperFX, Markot... i ostali iskusni trejderi slucajno sam nasao ovu strategiju http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=276813 , vidim da je 90% korisnika tog foruma hvali. Ako Vam to ne predstvalja problem molio bih Vas da ovo pogledate i eventualno postujete na nasem forumu, jer tamo ni nema potrebnih indikatora za nju, a vi cete svakako prepoznati o cemu se radi i doci do njih.

Ajde proverićemo i dobićeš odgovor...

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 21.01.2011, 23:25:21 »
Evo ja ću dati mali doprinos ako nekome nesto znači mada onaj drugi indikator sa brojkama zna itekako da prevari a ovaj što ga poklanjam mnogo-mnogo manje laže.

Van mreže bboro696

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 22.01.2011, 00:06:45 »

Ajde proverićemo i dobićeš odgovor...

Hvala, kraljevi ste !!