Autor Tema: Majk Korleone signali  (Pročitano 30867 puta)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majk Korleone signali
« Odgovor #30 poslato: 13.01.2011, 11:25:31 »
Cenim elite44 i negov rad i naravno da ću kosultovati pravilo od 87 pipa u budućim trgovinama, ali samo mislim da je potrebno i neko obrazovanje što se tiče Forexa i konstantna nadogradnja i učenje.

Dug je put do nivoa na kome je elite44  :)

Možeš da pratiš i jedan i drugi grafik. Na 5Minutnom grafiku cena je izašla. Na 1H je došla par pipa do 1.18 Fibo. Tu bi uzeo profit ili kao sad kada bi cena počela da pada (ručno bi zatvorio poziciju).

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 13.01.2011, 12:46:22 »
Odlicno ste ovo obradili. Svaka cast! Bio je pravi timski rad.
Hteo bih samo da dodam da je FXModerator u Mass Mind Indicators postavio indikator koji se bas poklapa sa ovim.
http://www.forexsrbija.rs/forum/indikatori/mass-mind-indicators/
To je Zig-Zag Fib, i kada stavis TF na M15 ili M30 odlicno se vidi sve ovo..
I naravno indikator ZigZag sto ga je prepravio Beng, pa u gornjem uglu prikazuje broj pipsa..

Ovo jos malo moze da bude zaokruzena strategija... Naravno idejni tvorac bi bio Elite.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 13.01.2011, 13:21:30 »
Slazem se. Predlazem da strategiju nazovemo elite87/54, da je zaokružimo i implementiramo možda u nekom trenutku u EA  ;)

Najvažnije je da smo zajedno jači  8)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 13.01.2011, 13:28:21 »
Samo da napomenem da su se oba Fibo predviđenja i na 5M i malopre pre koji minut i na H1 ispunila  :)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #34 poslato: 13.01.2011, 14:04:05 »
Odlicno ste ovo obradili. Svaka cast! Bio je pravi timski rad.
Hteo bih samo da dodam da je FXModerator u Mass Mind Indicators postavio indikator koji se bas poklapa sa ovim.
http://www.forexsrbija.rs/forum/indikatori/mass-mind-indicators/
To je Zig-Zag Fib, i kada stavis TF na M15 ili M30 odlicno se vidi sve ovo..
I naravno indikator ZigZag sto ga je prepravio Beng, pa u gornjem uglu prikazuje broj pipsa..

Ovo jos malo moze da bude zaokruzena strategija... Naravno idejni tvorac bi bio Elite.
Taj Zig Zag Fig indikator crta obrnuto retrace levele, kod njega je prvi retrace level 61,8, umesto 23,6, tu nema logike, a inače bi bio vrlo koristan.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 13.01.2011, 15:33:34 »
Taj Zig Zag Fig indikator crta obrnuto retrace levele, kod njega je prvi retrace level 61,8, umesto 23,6, tu nema logike, a inače bi bio vrlo koristan.
Da, ali srednje tri linije se poklapaju, a do njih najcesece ide korekcija, a do prve redje to su onih 12-17 pipsa, tj. manja korekcija..
Bilo bi dobro ako bi neko od programera znao da prepravi ovaj indikator..
Takodje ovaj ZigZagFib pravi vise preloma od standardnog ZigZag-a, pa kada se postave zajedno izgleda kao da "traze" jedan drugog u potrazi za High ili Low..
Obavezno stavim i jedan "manuelni" Fibo na H4........ pa jos Pivot linije..... Da ne iskljucim mrezu na grafu, izgledalo bi kao mreza za komarce  :o
« Poslednja izmena: 13.01.2011, 16:05:42 davidsp »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 14.01.2011, 09:25:22 »
Drugi predlog

6. audusd sell entry 0.9985 sl 1.0035 tp 0.9860

Objašnjenje : audusd je u padu. U toku azijske sesije juče je pao za oko 70 pipa za jedan sat (Uglavnom zbog poplava koje prete gradovima i industriji. Nesumljivo će se odraziti na industriju). Dolar je trenutno u padu , to se može videti po skoro svim valutama koje su uparene sa dolarom. Ukoliko bi slabio dolar  iskoristio AUD, mogao bi aktivirati ovaj nalog.

SL je postavljen iznad mesecnog i nedeljnog pivota i iznad 1.0000 granice.

Aktivirao se sinoc ovaj nalog. Cekamo najpovoljniju situaciju da ga zatvorimo  ;)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 14.01.2011, 11:10:03 »
Drugi predlog

Objašnjenje : audusd je u padu. U toku azijske sesije juče je pao za oko 70 pipa za jedan sat (Uglavnom zbog poplava koje prete gradovima i industriji. Nesumljivo će se odraziti na industriju). Dolar je trenutno u padu , to se može videti po skoro svim valutama koje su uparene sa dolarom. Ukoliko bi slabio dolar  iskoristio AUD, mogao bi aktivirati ovaj nalog.

Aktivirao se sinoc ovaj nalog. Cekamo najpovoljniju situaciju da ga zatvorimo  ;)

Zatvoreno na 0.9906  ;) Mozda je moglo jos koji pip ali cini mi se da ce retracment uskoro.

79 pipa smo bogatiji  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 14.01.2011, 11:16:19 »
Drugi predlog

Zatvoreno na 0.9906  ;) Mozda je moglo jos koji pip ali cini mi se da ce retracment uskoro.

79 pipa smo bogatiji  ;)

Častiš ?  :pivo:

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 14.01.2011, 11:23:28 »
Drugi predlog

79 pipa smo bogatiji  ;)

Častiš ?  :pivo:

Nego sta  ;D Na prvom okupljanju koje budemo uprilicili castim  ;)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 14.01.2011, 11:41:02 »
Drugi predlog

79 pipa smo bogatiji  ;)

Evo male evaluacije trgovanja

1. Cena se spusta od 0.9985 ispod pivot linije 0.9970.
2. Ide ispod pivot linije na 0.9970 i dolazi i testira tu liniju, ali sa druge strane. Ne uspeva da se vrati, sto oznacava uspesan proboj i krece jos dole.
3. Dolazi do M2 mediane, i takodje je prolazi malos e vraca i testira je sa druge strane i nastavlja dalje.
4. Dolazi do daily S1 pivot linije i isti obrazac ponavlja kao malopre.
5. Stize do daily M1 mediane, testiraje je i ostaje u toj oblasti (ocigledno gubi momentum i ostaje za sada neodlucna do moguceg breakouta).

Vidi se da je bilo moguce ostvariti jos kojih 10 pipova , ali ne treba biti alav. Znak da treba izadji mi je dao eurusd koji je krenuo sa retracmentom nagore.

« Poslednja izmena: 14.01.2011, 11:42:38 Majk Korleone »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 14.01.2011, 13:32:06 »
Odigrao sam

sell na eurusd. Nisam stigao da postavim kao predlog jer se situacija brzo odigravala  ;D

sell entry 1.3380 tp 1.3325 sl 1.3435

Naravno iskoristio sam najbolje od elitovog iskustva (uci se od pametnijih).

U prilogu je slika. Pretpostavio sam da ce cena da se vrati kada je poceo retracment do 1.3380 jer je tu jak otpor. SL sam postavio prema eliteovom iskustvu na 90 pipa u odnosu na prethodnu najnizu cenu od danas, od trenutka kada je krenuo pad (1.3345). Posto je retracment bio u nivou 23.6 do 38.2, predvideo sam target od bar 118 i na njemu je bio tp. Danas je lep dan  ;D

45 pipa

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 14.01.2011, 15:16:57 »
Da se ova nedelja ne bi zavrsila tako dobro po mene, potrudio sam se sam i uspeo sam da izgubim sve sto sam zaradio od Nove godine do sada u jednom trgovanju na isntitucionalnu strategiju  :D Posto se strategija radi sa dosta vecim lotovima, upseo sam da izgubim 36 pipa i tako da ostanem na istom saldu na kome sam bio u Novoj godini.

Ipak sam nesto naucio za  ;) ove dve nedelje, a to je ipak dobitak  :D Ipak sam u plusu  :)

P.S. Najbitnija stvar money managment  ;) nema brze zarade

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 14.01.2011, 15:24:20 »
Da se ova nedelja ne bi zavrsila tako dobro po mene, potrudio sam se sam i uspeo sam da izgubim sve sto sam zaradio od Nove godine do sada u jednom trgovanju na isntitucionalnu strategiju  :D Posto se strategija radi sa dosta vecim lotovima, upseo sam da izgubim 36 pipa i tako da ostanem na istom saldu na kome sam bio u Novoj godini.

Ipak sam nesto naucio za  ;) ove dve nedelje, a to je ipak dobitak  :D Ipak sam u plusu  :)

P.S. Najbitnija stvar money managment  ;) nema brze zarade

Ne može i institucionalna strategija svaki put da uspe. Bitno je ako si počeo da je radiš da ne prekidaš proces od minimum 10 trgovanja, jer ne zaboravi - ona je uspešna u 90% !

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 14.01.2011, 15:46:04 »
Odigrao sam

sell na eurusd. Nisam stigao da postavim kao predlog jer se situacija brzo odigravala  ;D

sell entry 1.3380 tp 1.3325 sl 1.3435

Naravno iskoristio sam najbolje od elitovog iskustva (uci se od pametnijih).

U prilogu je slika. Pretpostavio sam da ce cena da se vrati kada je poceo retracment do 1.3380 jer je tu jak otpor. SL sam postavio prema eliteovom iskustvu na 90 pipa u odnosu na prethodnu najnizu cenu od danas, od trenutka kada je krenuo pad (1.3345). Posto je retracment bio u nivou 23.6 do 38.2, predvideo sam target od bar 118 i na njemu je bio tp. Danas je lep dan  ;D

45 pipa
Sinoc sam dao predlog sel sl na eur-usd 1.3387 kako sam i napisao da je tu oko 500 pipsa od dna pa zbog toga tu sl ako ode na 600 pipsa od dna na 1.3474